Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΒΟΜΒΑ: "ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ"-ΛΙΑΝΑ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ;
Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου του 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, είχε κάνει και εξακολουθεί να πιστεύει με δηλώσεις της η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η κ. Σουβαλτζή χωρίς να μασά τα λόγια της κατακεραυνώνει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο. Αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη επηρεαζόταν ή πιεζόταν από τον εβραϊκό παράγοντα της Αιγύπτου που δεν ήθελε την πρόοδο των ανασκαφών στη έρημο Σίουα ενώ ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο κ.Πάγκαλος της είχε πει να καθίσει φρόνιμα και να μην σκαλίζει το θέμα με τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ανεβάζει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και δημιουργεί προβλήματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που τότε ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Ανεξαρτήτως εαν η αρχαιολογική σκαπάνη της Λιάνας Σουβαλτζή έφερε στο φως τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιον άλλο επιβλητικό βασιλικό μακεδονικό τάφο, όλοι ανεξαιρέτως έχουν επαινέσει την τεράστια προσπάθεια στην Αίγυπτο που καλύφθηκε από ίδιους πόρους χωρίς καμία κυβερνητική βοήθεια.
Πάγκαλος, Βενιζέλος και Παντερμαλής
Αφορμή για τη συζήτηση με την γνωστή αρχαιολόγο αποτέλεσε η αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό στo ειδησεογραφικό site arcadiavoice του δημοσιογράφου Γιώργου Μαντά, που πράγματι βγάζει ειδήσεις. «O τότε Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εναντίον αυτής της προσπάθειας. Τότε μάλιστα είχε γίνει επερώτηση στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, τον κ. Κατσαρό, ζητώντας του να φέρει όλα τα στοιχεία στο φως. Δεν παρουσίασε τίποτα και έθαψε το θέμα. Ο κ. Βενιζέλος ήθελε να βγω από την μέση για να αναλάβει την ανασκαφή ο Παντερμαλής(σ.σ ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής είναι Καθηγητής Αρχαιολογίας. Υπήρξε επίσης βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ το 1996. Είναι περισσότερο γνωστός ως υπεύθυνος των ανασκαφών στο αρχαίο Δίον τις οποίες είχε ξεκινήσει ο καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος. Είναι διευθυντής του νέου μουσείου της Ακρόπολης και είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα). «Καμία στήριξη δεν υπήρξε και από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος είχε πει ότι δεν είχε αρμοδιότητες», τονίζει η κ. Σουβαλτζή.
Από τα πυρά της αρχαιολόγου δεν ξεφεύγει και ο Θόδωρος Πάγκαλος για τον οποίον αποκαλύπτονται εξωφρενικές λεπτομέρειες. «Με είχε καλέσει ο κ. Πάγκαλος στο γραφείο του. Τον ξέρουμε όλοι ότι μιλάει ελεύθερα. Είναι γνωστό. Μου είπε ότι δεν είναι τόσο οι ζήλιες των αρχαιολόγων(που σταμάτησε το έργο), αυτές υπήρχαν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνισμό και ότι έπρεπε να είναι οι τόνοι χαμηλοί. Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλεξάνδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Το συνδύασε με την διεκδίκηση των Σκοπίων για το όνομα «Μακεδονία», θέμα που τότε είχε οξυνθεί».
Ο Σημίτης
Για την διακοπή των εργασιών στην έρημο Σίουα το 1996, η Ελληνίδα αρχαιολόγος θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό των Ιμίων Κώστα Σημίτη. «Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, έγινε από τον τότε πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, ο οποίος έστειλε τον θανόντα Μοσκώφ( τότε μορφωτικός σύμβουλος της Ελληνικής πρεσβείας)να ζητήσει να σταματήσει το έργο και να μην μας δώσουνε τις άδειες. Μου είπαν επί λέξει: «Κυρία Σουβαλτζή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η ίδια σας η χώρα ζητά κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε».
Παίχτηκαν προφανώς πάρα πολλά παιχνίδια. Εγώ δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης. Έκανα την δουλειά μου. Δεν πίστευα ότι τέτοια αποκάλυψη θα είχε τέτοιες επιπτώσεις. Ήταν τότε μια εποχή έντονων αντιδράσεων για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, είχε μεσολαβήσει ένα μεγάλο συλλαλητήριο που είχε γίνει στην Αθήνα.
Εμείς εκείνη τη εποχή, δεν είχαμε ούτε τηλέφωνο. Δεν ξέραμε τι γινόταν στην Ελλάδα. Όταν γυρίσαμε πίσω προσπαθήσαμε να βρούμε την άκρη. Τότε καταλάβαμε ότι το έργο αυτό είχε φέρει φοβερή αναστάτωση».
Οι Εβραίοι
Αξέχαστη, όπως λέει η Λιάνα Σουβαλτζή, θα της μείνει η συνάντηση που είχε με την εβραϊκή αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο, λίγο καιρό πριν την πραξικοπηματική εντολή για παύση των εργασιών. «Ήταν μια συνάντηση που δεν μπορώ να την σβήσω από την μνήμη μου. Παραδέχτηκε όντως ο Ισραηλινός πρέσβης ότι αυτό θα άλλαζε την μοίρα της Αιγύπτου και όλου του κόσμου. Περιέργως όμως μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να τελειώσει η ανασκαφή γιατί ο Αλέξανδρος ήταν ένας μέθυσος και κίναιδος, τα γνωστά δηλαδή. Του είπα ότι αυτό δεν συμβαίνει γιατί ο Αλέξανδρος δεν θα έκανε τέτοιο έργο και ότι όλα είναι ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην Ρωμαϊκή Εποχή. Μου είχε πει επίσης ο τότε ισραηλινός πρέσβης: «Κι όμως ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον Μεγάλο Αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ». Και του απάντησα, κύριε πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός, ο Ιώσηπος Φλάβιος και ότι ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Και αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε τον Αλέξανδρο θα το πίστευα. Αλλά ένας Αλέξανδρος τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Ο Εβραίος διπλωμάτης φεύγοντας μου αποκρίθηκε: « Έχετε θάρρος που μιλάτε έτσι, λέτε την αλήθεια κι όποιος λέει την αλήθεια το πληρώνει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε».
reportaz: ΜΑΚΕΛΕΙΟ

http://www.katohika.gr/2013/08/oi-evraioi-o-simitis-kai-o-pagkalos-me-empodisan-na-apokalipso-ton-tafo-tou-aleksndrou.html

Τι Μυστικό Κρύβει Το Μαντείο Της Δωδώνης;

Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;...
Ταξιδεύοντας κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ' τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και ιστοριογράφοι την τοποθετούσαν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Στη σημερινή θέση της νόμιζαν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πασσαρώνας, η πρωτεύουσα τη Μολοσσίας.
Ωστόσο, από τις ανασκαφές όμως που έγιναν εκεί, για πρώτη φορά στα 1878 από τον Κ. Καραπάνο, διαπιστώθηκε ότι σε εκείνη την τοποθεσία βρισκόταν η περίφημη Δωδώνη με το μαντείο της που ο Ηρόδοτος το θεωρεί το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλές γνώμες και υποθέσεις υπάρχουν για την προέλευση του ιστορικού ονόματος «Δωδώνη». Άλλοι νομίζουν ότι προέρχεται από το Δία, άλλοι από τη Δωδώνη, μια νύμφη του Ωκεανού, άλλοι από τον ποταμό Δώδωνα της Ηπείρου, άλλοι απ' τη λέξη "Δωδώ" που σημαίνει "μπουμπουνητό" και άλλοι από το ρήμα δίδωμι, επειδή η πεδιάδα της Δωδώνης ήταν πλούσια και εύφορη.
Αναμφισβήτητο, όμως, είναι το γεγονός ότι η Δωδώνη έγινε γνωστή για το αρχαιότατο μαντείο της που αναφέρεται στον Όμηρο και στον Ηρόδοτο και είχε τεράστια φήμη και τιμόταν πολύ. Τόση ήταν η δόξα του ώστε και όταν ακόμα εμφανίστηκε το Μαντείο των Δελφών, το μαντείο της Δωδώνης δεν έχασε τίποτα απ' τη φήμη του.
Βεβαίως, το ερώτημα για την έναρξη και την πρώιμη φάση της λατρείας στη Δωδώνη δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, όμως, τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης πιστοποιούν τη συνεχή λατρεία στο χώρο ήδη από την εποχή του χαλκού!
Ελλοί Ή Σελλοί
Σύμφωνα με διάφορες γνώμες, το μαντείο χτίστηκε από τους Ελλούς ή Σελλούς, που απ' αυτούς προήρθε το όνομα Ελλάδα. Πώς ιδρύθηκε, όμως, το μαντείο;
Για την ίδρυση του μαντείου υπάρχουν διάφορες παραδόσεις. Δυο τρυγόνια έφυγαν από την Αίγυπτο. Το ένα από αυτά στάθηκε στην έρημο της Λιβύης, όπου χτίστηκε το μαντείο του Δία Άμμωνα, ενώ το άλλο ήρθε και κάθισε στη γέρικη βελανιδιά της Δωδώνης όπου ιδρύθηκε το Μαντείο της Δωδώνης κι εκεί όπου λατρευόταν ο Δίας και η γυναίκα του Διώνη.
Οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο.
Γιατί, όμως, όλα αυτά;
Είναι γνωστόν, ότι η Πυθία, καθισμένη κάτω από την ιερή βαλανιδιά, έδινε το χρησμό. Οι ιερείς, για να μαντέψουν το θέλημα του Δία, παρακολουθούσαν το πέταγμα των περιστεριών, το θρόϊσμα των φύλλων της "φηγού δρυός" καθώς και το χαλκείο. Το χαλκείο ήταν μια χάλκινη καμπάνα που χτυπούσε όταν από τον αέρα, κουνιόταν το μαστίγιο που κρατούσε ένα μικρό άγαλμα παιδιού.
Φώς Στο Σκοτάδι;
Η Δωδώνη, όπως είπαμε, ανήκει στα αρχαιότερα και σεβαστότερα μαντεία του αρχαιοελληνικού κόσμου. Στον Όμηρο αναφέρεται δύο φορές: α) όταν ο Αχιλλεύς απευθύνεται στον Δωδωναίο Δία υπέρ του φίλου του Πατρόκλου {Ιλιάδα, Β 233) και β) όταν ο Οδυσσέας επισκέπτεται το μαντείο {Οδύσσεια, Ξ 327).
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο οποίος παραδίδει τον ιδρυτικό μύθο, η λατρεία έφθασε στη Δωδώνη από την Αίγυπτο, γιατί όπως πληροφορήθηκε από τους ιερείς του ναού του Άμμωνα Δία στις Θήβες της Αιγύπτου, οι Φοίνικες άρπαξαν από το ναό δύο ιέρειες και τη μία την πούλησαν στη Λιβύη, όπου ίδρυσε το μαντείο του Άμμωνα Δία, και την άλλη στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε το ιερό του Δωδωναίου Δία στη Θεσπρωτία. Προσθέτει, όμως, ότι κατά την επίσκεψη του στη Δωδώνη, οι ιερείς και οι ιέρειες του ιερού, του αφηγήθηκαν ότι από τις Θήβες της Αιγύπτου έφυγαν δύο μαύρα περιστέρια και όχι ιέρειες. Εκείνο που ήρθε στην Ήπειρο κάθισε πάνω στη φηγό (βαλανιδιά) και με ανθρώπινη φωνή είπε ότι εκεί έπρεπε να ιδρύσουν μαντείο στον Δία!
Ναι, αλλά της τοπικής παράδοσης υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Κατά τον ίδιο τον Ηρόδοτο, η ιέρεια των Θηβών, όταν ήλθε στη Δωδώνη, ίδρυσε το μαντείο και μόλις έμαθε ελληνικά, εξήγησε στους Δωδωναίους τη λειτουργία του. Οι Δωδωναίοι τότε αποκάλεσαν τη γυναίκα «περιστέρα» (πελειάδα), γιατί μιλούσε ακατανόητα και έμοιαζε με πουλί, και «μέλαινα», γιατί ήταν Αιγύπτια.
Ο Στράβων. όμως, δίδει τελείως διαφορετική ερμηνεία. Κατ' αυτόν, οι Μολοσσοί ονόμαζαν τις γριές γυναίκες πελίες και τους γέρους πελίους, όπως τα περιστέρια. Από την ομωνυμία αυτήν, προέκυψε η σύγχυση της τοπικής παράδοσης.
Αλλά και τα περιστέρια του Ηροδότου δεν είναι άσχετα, γιατί είναι το ιερό σύμβολο της Μεγάλης Θεάς, της θεάς Γης, που πρωτολατρεύτηκε στη Δωδώνη. Ήδη σε νόμισμα από τη Δωδώνη, που χρονολογείται στο 300 π.Χ., παριστάνεται η ιερή φηγός με τρία περιστέρια, σύμβολο της θεάς Γης. Είναι η επιφάνεια της θεάς σε μορφή περιστεριού.
Άλλοι πάλι πιστεύουν, ότι η λατρεία του Δωδωναίου Δία και η ίδρυση του ιερού, προήλθε από πρωτόγονους που απέδωσαν θεία δύναμη στη φηγό. Σύμφωνα με ερμηνεία του Kern, για να αναφέρουμε μιαν από τις νεότερες ερμηνείες, θα λατρευόταν εδώ κατά την αρχαιότητα τοπικός θεός, που ταυτίστηκε με τον Πανελλήνιο Δία και ονομάστηκε Νάϊος.
Μήπως, λοιπόν, είχε δίκιο η γνωστή Ελληνίδα χορογράφος Μαρία Χορς, που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα (Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2006) ότι οι «λαλούσες βελανδιές» είναι μία πραγματικότητα διότι το σφύριγμα του αέρα ανάμεσα στα φυλλώματα σου δημιουργούν μία αίσθηση γλωσσολαλιάς;
Μήπως, λοιπόν, στο ιερό της Δωδώνης είχαμε μία προλείανση του εδάφους για την Έλευση του Ενός και Αληθινού Θεού στην ανθρωπότητα;
Ρωτάμε: Μήπως;
Τόμουροι Και Υποφήτες .
Χάριν της ιστορίας να πούμε, ότι, σύμφωνα με τον Όμηρο, στο μαντείο της Δωδώνης υπηρετούσαν από τους αρχαιότατους χρόνους, οι Τόμουροι ή Υποφήτες (Οδύσσεια, Β 403), που καλούνταν και Σελλοί ή Ελλοί, χωρίς το όνομα αυτό να σημαίνει μόνο τους ιερείς, αλλά και τους κατοίκους.
Βεβαίως όλα αυτά τα αναφέρουμε στον πρώτο τόμο της τριλογίας μας «Οι Προφητείες του Ελληνισμού» («Λάλον Ύδωρ»). Ωστόσο, όταν κατά τον 8ο αιώνα π.Χ., καθιερώθηκε στο ιερό και η λατρεία της Διώνης, τότε προστέθηκαν και οι γυναίκες ιέρειες, που ονομάζονταν «πελείαι, ή πελειάδες, ή προφήτιδες» και οι οποίες αριθμητικά ήταν τρεις: 1) Προμένεια, 2) Τιμαρέτη και 3) Νικάνδρη. Έργο των ιερέων και ιερειών ήταν η εξήγηση των προφητικών σημείων της φηγού ή των προφητικών μέσων και η σύνταξη των σχετικών απαντήσεων.
Μη λησμονήσουμε να πούμε, ότι οι χρησμοί, στους παλαιότερους χρόνους, δίνονταν (Οδύσσεια, Ξ 327 και Τ 296 κ.ε.) από τον ψίθυρο των φύλλων της ιερής βαλανιδιάς!
Άλλος τρόπος μαντείας ήταν το πέταγμα και οι κρωγμοί των περιστεριών, που φώλιαζαν στη φηγό, ενώ στη μεθομηρική παράδοση, αναφέρεται και ο ήχος των λεβήτων με τους τρίποδες που περιστοίχιζαν το ιερό δέντρο, τουλάχιστον από τον 4ο αιώνα π.Χ.
Αργότερα, όπως αναφέρει ο Στράβων (C, 329), ήταν το χαλκείο που αποτελείτο από δύο κιονίσκους. Στον έναν υπήρχε χάλκινος λέβητας και στον άλλο χάλκινο άγαλμα παιδιού, που κρατούσε μαστίγιο με τρεις αλυσίδες, αναθημάτων Κερκυραίων. Το μαστίγιο αυτό εκινείτο από τον άνεμο, χτυπούσε στο λέβητα και προξενούσε ήχο, από τον οποίο χρησμοδοτούσαν οι ιερείς. Από δω προήλθαν και οι παροιμίες «Δωδωναίο χαλκείο» και «Κερκυραίων μάστιγξ», που λέγονται για τους φλύαρους ανθρώπους.
Οι ερωτήσεις χαράσσονταν στη μαλακή επιφάνεια των μολύβδινων ελασμάτων, που είχαν σχήμα ορθογώνιο ή ταινίας. Οι απαντήσεις δίνονταν συνήθως προφορικά και σπανιότερα ήταν γραμμένες στην άλλη πλευρά του ελάσματος, συνήθως με ένα ναι ή ένα όχι.
Ο Έλλην αρχαιολόγος Κ. Καραπάνος είχε βρει 86 τέτοιες χρηστήριες επιγραφές, αλλά μετά τις ανασκαφές στην περιοχή ο αριθμός ανήλθε σε αρκετές εκατοντάδες.
Χαρακτηριστικό της λατρείας στη Δωδώνη είναι ότι ο Δίας είχε εδώ την επίγεια κατοικία του- ήταν ο Νάϊος θεός που κατοικούσε στη φηγό και στην ιερή οικία. Γύρω του κατοικούσαν οι προφήτες, οι Σελλοί, οι οποίοι κατά παλαιά θρησκευτική συνήθεια, δεν έπλεναν τα πόδια τους (ανιπτόποδες) και κοιμούνταν καταγής (χαμαιεύναι), για να βρίσκονται σε επαφή με τη γη, απ' όπου αντλούσαν τη μαντική τους δύναμη.
Κάποια στιγμή, βεβαίως ήρθε και η παρακμή της Δωδώνης, που άρχισε στα 221 π.Χ., όταν ο στρατηγός Δωρίμαχος την κατάστρεψε, επειδή οι Ηπειρώτες είχαν συμμαχήσει με τους Μακεδόνες και τους Αχαιούς. Δεύτερη καταστροφή έπαθε η Δωδώνη στα 168 π.Χ. από το Ρωμαίο Αιμίλιο Παύλο και τελειωτικά πια καταστράφηκε στα χρόνια του μιθριδατικού πολέμου από τους στρατιώτες του Μιθριδάτη, του βασιλιά του Πόντου.
http://www.katohika.gr/2013/08/mustiko-manteio-dodonis.html

Stranger - Πάγος η Φωτιά ;


ΑΚΟΥΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ


Τα άρθρα που πρέπει να ξανα διαβασεις με προσοχή !
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Λίγο την προσοχή σου παρακαλώ...
"Γνωρίζω ότι θα ρωτήσεις ...η μάλλον θα σε ενδιαφέρει πάνω από όλα να μην καταλάβεις τίποτα από όλα όσα σου λέω εδώ και να πας κατευθείαν στην επιφάνεια ..να μην σκάψεις δηλαδή ...και να ρωτήσεις ξερά...Θα έχουμε σεισμό στην Ελλάδα stranger ?...
Αν αυτό τότε εκείνο ....αν εκείνο τότε αυτό!! Αν δεις εκείνο ..τότε το άλλο ...αν δεν δεις τίποτα τότε ΝΑΙ ετοιμάσου για τεράστιο κούνημα μέχρι τις 27 Αυγούστου! Δεν φτιάχνω εγώ τους κανόνες , δεν φταίω εγώ αν αυτό το σύστημα εικονικότητας που ονομάζουμε Ζωή είναι ...αιμοβόρο , με όρεξη για θυσία και ψυχές!!"




ΑΡΘΡΟ
Λίγο λίγο και όχι βιαστικά ...
ΑΡΘΡΟ
Σου έχω μιλήσει για ένα παράθυρο επικίνδυνο ...

ΑΡΘΡΟ
Συμπαντικη τελετή ετοιμάζουν τα Ερπετά ! Θα τους αφήσεις;

ΑΡΘΡΟ
Μια φανταστική ιστορία!

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΛΑΣΚΑ ΜΕ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ Έρχεται σοκ και δέος στην Αλάσκα !
STRANGER...

http://www.katohika.gr/2013/08/stranger-pagos-i-fotia.html

Υπονόμευση μιας χώρας - Ένας πρωην πράκτορας της KGB εξηγεί πως γίνεται

Το κείμενο προέρχεται από έναν πρώην πράκτορα της KGB ,ειδικευμένο στις ψυχολογικές επιχειρήσεις. Ο οποίος μιλά για τις επιχειρήσεις υπονόμευσης. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί είμαστε βέβαιοι οτι κάτι θα σας θυμίσει.
ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ
Η υπονόμευση, είναι ο όρος που περιγράφει τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας και συνήθως στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένος με την κατασκοπεία και άλλα ρομαντικά πράγματα όπως η ανατίναξη γεφυρών, ο εκτροχιασμός τρένων και άλλες θεαματικές χολλυγουντιανές ενέργειες…
[...] Το μεγαλύτερο λάθος ή καλύτερα η λανθασμένη αντίληψη είναι το γεγονός ότι όποτε μιλάμε για την KGB, για κάποιον περίεργο λόγο από τους παραγωγούς ταινιών του χόλυγουντ, μέχρι τους διδάκτορες της πολιτικής επιστήμης, και τους εντός εισαγωγικών “ειδικούς” επι των σοβιετικών θεμάτων ή “κρεμλινολόγους” οπως αυτοαποκαλούνται, ολοι τους νομίζουν ότι η δραστηριότητα της KGB περιορίζεται στην κλοπή των σχεδίων κάποιου υπερηχητικού αεροσκάφους, την παράδοση τους στους σοβιετικούς και την πώληση τους στην σοβιετική στρατιωτική βιομηχανία.
Αυτό όμως είναι μόνο μέρος της αλήθειας….”
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ
“Η υπονόμευση, είναι ο όρος που χρησιμoποιούμε για να περιγράψουμε τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας-στόχου”
ΜΥΘΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
Το μεγαλύτερο λάθος , καλύτερα, η λανθασμένη αντίληψη είναι το γεγονός ότι όποτε μιλάμε για την KGB,
για κάποιον περίεργο λόγο, από τους παραγωγούς ταινιών του χόλυγουντ, μέχρι τους διδάκτορες της πολιτικής επιστήμης και τους ”ειδικούς” επι των σοβιετικών θεμάτων ή “κρεμλινολόγους”,όπως αυτοαποκαλούνται, όλοι τους νομίζουν ότι η δραστηριότητα της KGB περιορίζεται στην κλοπή των σχεδίων κάποιου υπερηχητικού αεροσκάφους, την παράδοσή τους στους σοβιετικούς και την πώληση τους στην σοβιετική στρατιωτική βιομηχανία.Αυτό όμως είναι μόνο μέρος της αλήθειας.
Αν πάρουμε ολόκληρο τον προϋπολογισμό σε χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό που η KGB δαπανά εκτός συνόρων της Σοβιετικής Ένωσης, θα ανακαλύψουμε (χωρίς φυσικά να υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία) ότι η κατασκοπεία, αυτή καθ’ αυτή, λαμβάνει μόνο το 15% των χρημάτων, χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού της δραστηριότητας της KGB.Το υπόλοιπο 85% των πόρων δαπανάται στην υπονόμευση.Και σε αντίθεση με όσα γράφουν τα λεξικά Αγγλικής, ο όρος υπονόμευση για την KGB σημαίνει“επιθετικές καταστρεπτικές δραστηριότητες”, που σαν σκοπό έχουν να καταστρέψουν τη χώρα, έθνος ή γεωγραφική περιοχή του εχθρού.
Άρα δεν υπαρχει ρομαντισμός εδώ.Καθόλου.Ούτε ανατίναξη γεφυρών, ούτε μικροφίλμ μέσα σε κουτάκια Κόκα-Κόλας, ούτε τίποτα παρόμοιο.Καμία ανοησία τύπου James Bond.Όχι.Ο υπονομευτής είναι ο φοιτητής που έρχεται στα πλαίσια ανταλλαγης φοιτητών,
ο ηθοποιός, ο καλλιτέχνης, ένας δημοσιογράφος σαν κι εμένα όπως ήμουν δέκα χρονια πριν.
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ
Η Ιαπωνική και Κινεζική πολεμική τεχνη του Τζούντο μας διδάσκουν ότι πρέπει πρώτα να αποφύγουμε το χτύπημα και μετά να του πιάσουμε το χέρι και να τον ωθήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να συγκρουστεί με τον τοίχο.Όπως βλέπετε, η χώρα-στόχος, προφανώς κάνει κάτι λάθος.Αν είναι μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές κινήσεις μέσα στην κοινωνία προφανώς μέσα σε μια κοινωνία υπάρχουν και άνθρωποι που είναι αντιθετοι με την ίδια την κοινωνία, απλοί εγκληματίες, ιδεολόγοι αντιθετοι με την κρατική πολιτικη και απλά ψυχωτικά άτομα που αντιτίθενται σε οτιδήποτε και τέλος μια μικρή ομάδα από πράκτορες ενός άλλου έθνους που αγοράστηκαν, υπονομεύτηκαν και στρατολογήθηκαν.Τη στιγμή που όλες αυτές οι κινήσεις θα καθοδηγηθούν προς την ίδια κατεύθυνση είναι η ώρα να “πιάσουμε” την κίνηση αυτή και να την ωθήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση,μέχρι η κίνηση να οδηγήσει την κοινωνία σε κατάρρευση.Σε κρίση.Όμοια με την πολεμική τέχνη.
Δεν σταματάμε έναν εχθρό.Τον βοηθάμε να πάει προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε.Λοιπόν. Στο στάδιο του “εκφυλισμού”, δημιουργούνται τάσεις στην κοινωνία, σε κατεύθυνση αντίθετη με τα βασικά ήθη και αξίες της κοινωνίας.Η εκμετάλλευση και η κεφαλαιοποίηση αυτών των τάσεων είναι ο στόχος του υπονομευτή.Η θρησκεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ζωή, η πολιτική εξουσία, οι εργασιακές σχεσεις και τέλος τα σώματα ασφαλείας είναι το πεδίο εφαρμογης της υπονόμευσης
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
“Η υψηλότερη τέχνη του πολέμου είναι να μην πολεμάς καθόλου! Αλλά, αντίθετα, να υπονομεύσεις οτιδήποτε έχει αξία στην χώρα του εχθρού σου,ώστε η αντιληψη της πραγματικότητας στο μυαλό του εχθρού σου να διαστρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μην σε θεωρεί καν εχθρό.” Και αντίθετα να πιστέψει ότι το δικό σου σύστημα, ο δικός σου πολιτισμός και τα δικά σου ήθη
αποτελούν εναλλακτικές, που όχι μόνο δεν τις απεχθάνεται, αλλά τις επιθυμεί και τις προτιμά από το να πεθάνει για τις δικές του.Αυτός είναι ο τελικός στόχος της υπονόμευσης και μέχρι εδώ μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα.
Αυτό είναι στην πραγματικότητα η υπονόμευση.Όπως είδατε, δεν είπα ούτε λέξη για ανατίναξη γεφυρών, ούτως ή άλλως οι γέφυρες δε θα προστατευσουν τον εχθρό.Πως επιτυγχάνονται όλα αυτά;
ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ
Ο πρώτος άνθρωπος που διαμόρφωσε τις τακτικές της υπονόμευσης
ήταν ο Κινέζος στρατηγός και φιλόσοφος Σουν Τζού.Διετέλεσε συμβουλος του αυτοκρατορικού στρατού στην αρχαία Κίνα.
Και είπε ότι για την κατάληψη του εχθρού,ο πιο αντιπαραγωγικός, βάρβαρος τρόπος είναι ο πόλεμος στο πεδίο της μάχης.
Και ότι είναι ανόητο να διεξάγει κάποιος πόλεμο για να επιβάλει την κρατική του πολιτική.
ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ

Η πρώτη φάση της υπονόμευσης είναι το στάδιο που ονομάζεται “εκφυλισμός”και απαιτούνται 15 με 20 χρονια για να εκφυλίσεις μια κοινωνία.Γιατί 15 με 20 χρόνια; Γιατί αυτό είναι το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να εκπαιδεύσεις μία γενιά μαθητών ή παιδιών για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο διαμορφώνεται η ιδεολογία του, η αντίληψή του για τον κόσμο και η προσωπικότητά του.Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.Η διαδικασία παίρνει 15 με 20 χρόνια.Επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους, με μεθόδους προπαγάνδας, με άμεση επαφή, δεν έχει σημασία.Θα περιγράψω τις μεθόδους αργότερα.
ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ
Επόμενο βήμα: ”Αποσταθεροποίηση”.Πάλι αυτή η λέξη σημαίνει ακριβώς ότι σημαίνει.Να αποσταθεροποιήσεις όλες τις σχέσεις,
όλα τα ιδρυματα και τους οργανισμούς στη χώρα του εχθρού σου.Πως το επιτυγχάνεις αυτό;Δε χρειάζεται να στείλεις ένα σύνταγμα πρακτόρων να ανατινάξουν γέφυρες.Όχι.Αφήνεις τον εχθρό να το κάνει μόνος του.Το πεδίο εφαρμογής είναι πάλι το ίδιο,
με μόνη διαφορά ότι στο στάδιο του εκφυλισμού οι ενέργειες των πρακτόρων δεν γίνονται αντιληπτές.
Στο στάδιο της αποσταθεροποίησης, έχουμε ριζοσπαστικοποίηση.Στο στάδιο αυτό, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε τίποτα, ακόμα και ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας.Ο άντρας και η γυναίκα, δεν μπορούν να συμφωνήσουν τί είναι προτιμότερο
π.χ. Ο σύζυγος θέλει τα παιδιά να τρώνε στο τραπέζι και η σύζυγος θέλει να τρώνε όπου ναναι και να γεμίζουν τον τόπο ψίχουλα. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν, αν δεν μαλώσουν.Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ένας δημιουργικός συμβιβασμός μεταξύ γειτόνων. Θα πει π.χ. ο ένας “δε θέλω να κάνεις δουλειές την ώρα αυτή,γιατί την ώρα αυτή βγάζω το σκύλο μου βόλτα και ο θόρυβος τον εκνευρίζει”. Δεν μπορούν να τα βρουν.Θα πρέπει να πάνε στα δικαστήρια.Ριζοσπαστικοποίηση των ανθρωπίνων σχέσεων.
Όχι συμβιβασμοί.Πόλεμος, πόλεμος, πόλεμος.Οι φυσιολογικά εγκαθιδρυμένες σχέσεις μεταξύ των μελών της κοινωνίας, αποσταθεροποιούνται.Οι σχέσεις μεταξύ δασκάλων και μαθητών στα σχολεία και τα κολλέγια.Καυγάς.Οι σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ριζοσπαστικοποιούνται.Δεν υπάρχει αποδοχή των αιτημάτων των εργαζομένων.Στο στάδιο του εκφυλισμού πριν,
οι σπουδαστές που έλειπαν,τώρα επιστρέφουν από την ΕΣΣΔ πίσω εδώ ή,αν είχαν ήδη επιστρέψει, τώρα αναλαμβάνουν δράση.
Οι “ναρκωμένοι”, σηκώνονται.Ήταν σε αδράνεια για 15 με 20 χρόνια.Τώρα γίνονται αρχηγοί ομάδων, κήρυκες, δημόσια πρόσωπα ενεργοποιούνται πολιτικά.Ξαφνικά βλέπετε έναν ομοφυλόφιλο, που πριν 15 χρόνια ότι έκανε κανείς δεν το μάθαινε,
να μετατρέπει τώρα την ομοφυλοφιλία σε πολιτικό θέμα.Απαιτεί αναγνώριση, σεβασμό, ανθρώπινα δικαιώματα και επηρεάζει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και η βία ξεσπάει μεταξύ αυτού και της αστυνομίας, αυτού και των υπολοίπων πολιτών, δεν έχει σημασία ο λόγος. Μπορεί να είναι οι άσπροι εναντίον των μαύρων, οι κίτρινοι εναντίον των άσπρων, δεν έχει σημασία ποια είναι η διαχωριστική γραμμή.Αρκεί οι ομάδες να έρχονται σε απ’ ευθείας σύγκρουση, ακόμα και ένοπλη.Αυτή είναι η διαδικασία της αποσταθεροποίησης.Οι αδρανείς πράκτορες, γίνονται ηγέτες των κινημάτων αποσταθεροποίησης.Και δεν έστειλε ο σύντροφος Αντρόποφ τον σύντροφο Ιβανόφ.Τα άτομα που θα κάνουν τη δουλειά, είναι ήδη εδώ.Είναι αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας.
Μερικές φορές χρηματοδοτούνται από διάφορα ιδρύματα για τον “δίκαιο αγώνα τους”.Ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα γυναικών, δικαιώματα μεταναστών, οτιδήποτε.Και υπάρχουν Αμερικάνοι που τους χρηματοδοτούν με δωρεές χωρίς να το καταλαβαίνουν
Η διαδικασία της αποσταθεροποίησης, οδηγεί κατ’ ευθείαν στην κρίση Προσωπικά ασχολούμουν με αυτό το στάδιο στα αναπτυσσόμενα κράτη.Η διαδικασία ξεκινά, όταν οι επίσημοι οργανισμοί του κράτους δεν μπορούν να λειτουργήσουν πια.
Και έτσι, έχουμε τεχνητούς οργανισμούς που επιβάλλονται στην κοινωνία.Μη εκλεγμένες επιτροπές,ΜΚΟ,περίεργες ομάδες που ισχυρίζονται ότι ξέρουν τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η κοινωνία,έχοντας ένα μείγμα θρησκείας και ιδεολογίας.
ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στο στάδιο της κρίσης, όλα αυτά τα τεχνητά σώματα διεκδικούν την εξουσία.Και αν τους την αρνηθούν, τη διεκδικούν δια της βίας.Στην περίπτωση του Ιράν, για παράδειγμα, ξαφνικά εμφανίστηκαν επαναστατικές επιτροπές.Για ποια επανάσταση;Δεν υπήρχε επανάσταση εδώ.Και παρ’ όλα αυτά είχαν επιτροπές.Απέκτησαν εξουσία δικαστική,την εξουσία να εκτελούν τους αντιφρονούντες,
όλες αυτές τις εξουσίες σε ένα πρόσωπο, που πιθανόν σπούδασε στο Χάρβαρντ,που επέστρεψε στη χώρα του και νομίζει ότι έχει την απάντηση για όλα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.Κρίση έχουμε όταν η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει παραγωγικά.Και καταρρέει.Αυτή είναι προφανώς η έννοια της κρίσης.Και έτσι, η κοινωνία αναζητά έναν σωτήρα.Οι ομάδες περιμένουν να έρθει ένας Μεσσίας.Οι εργαζόμενοι λένε “έχουμε οικογένειες να θρέψουμε”.Ας αποκτήσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση.
Μια σοσιαλιστική, ίσως, κυβέρνηση.Μια κυβέρνηση που να βάλει τους εργοδότες στη θέση τους και να μας ξαναδώσει δουλειά.
Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό άντρα.Μια ισχυρή κυβέρνηση.Έναν ισχυρό ηγέτη.Έναν σωτήρα.Ο πληθυσμός έχει κουραστεί και έχει αηδιάσει με όλα αυτά που συμβαίνουν.Και ιδού!Έχουμε έναν σωτήρα!Είτε έρχεται ένα άλλο έθνος,είτε οι ομάδες μαρξιστών,
λενινιστών,οι σαντινίστας,ο Μουζουρέλα,δεν έχει σημασία.Έρχεται ο σωτήρας και λέει :“Εγώ θα σας οδηγήσω”.Και υπάρχουν δύο εναλλακτικές εδώ.Ο εμφύλιος πόλεμος, και η εισβολή. (!!!)Βλέπετε πως πάει;Εμφύλιος, όπως στο Λίβανο, για παράδειγμα.
Εμφύλιος που επιβλήθηκε εξωτερικά από την PLO.Εισβολή είχαμε σε πολλές χώρες όπως π.χ. στο Αφγανιστάν (μιλάει για τη Ρώσικη εισβολή),οποιαδήποτε χώρα της ανατολικής Ευρώπης, στην οποία έγινε Ρώσικη εισβολή.Αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ
Το επόμενο στάδιο είναι η εξομάλυνση.Η λέξη εξομάλυνση χρησιμοποιείται ειρωνικά φυσικά,είναι δανεισμένη από το 1968 στην Τσεχοσλοβακία,όταν η σοβιετική προπαγάνδα και μετά από αυτούς και η New York Times δήλωναν:“Τώρα η κατασταση εξομαλύνθηκε”.
Δεν υπάρχει πια άνοιξη της Πράγας,δεν υπάρχει επανάσταση,δεν υπάρχει βία.Όλα είναι “ομαλά”.Σε αυτό το στάδιο, οι αυτοδιορισμένοι άρχοντες της κοινωνίας, δε χρειάζονται άλλες επαναστάσεις πια.Το στάδιο είναι το αντίθετο της αποσταθεροποίησης.Είναι μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.Και τώρα, όλοι αυτοί οι επαναστάτες,οι ακτιβιστές,οι συνδικαλιστές,οι απελευθερωτές,οι ομοφιλόφιλοι επαναστάτες,οι καθηγητές,οι μαρξιστές,οι λενινιστές,εξοντώνονται.Φυσική εξόντωση μερικές φορές (θάνατος).Έκαναν τη δουλειά μας.Δεν τους χρειαζόμαστε πια.
Οι νέοι ηγέτες θέλουν σταθερότητα.Για να δρέψουν τους καρπούς της νίκης τους.Όχι άλλες επαναστάσεις, παρακαλώ.
Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Και αυτό έχει γίνει σε πολλές χώρες.Θυμάστε το Μπαγκλαντές;Εκεί δραστηριοποιήθηκα εγώ.Πρώτα είχαν τον Τζιμουραχμάντ (ή κάπως έτσι),το 1971 ήταν ο ηγέτης του “λαϊκού κόμματος”, είχε μουστάκι σαν του Στάλιν.Πέντε χρόνια αργότερα, δολογονήθηκε από τους πρώην συναγωνιστές του.Είχε εκπληρώσει την αποστολή του.Στο Αφγανιστάν, αυτό έγινε τρείς φορές.Πρώτα ήταν ο Οσταράκι,μετά ο Αμίντ,τώρα είναι ο Μπαμπράκ Αμάλ.Αλληλοσκοτώθηκαν ο ένας μετά τον άλλον.Ο πρώτος εκφύλισε τη χώρα,
ο δεύτερος την αποσταθεροποίησε,ο τρίτος έφερε την κρίση.Γεια σας σύντροφοι. Μπαμ.Μόνο ο Μπαμπράκ Αμάλ επέστρεψε στη Ρωσία και του δόθηκε θέση εξουσίας.Το ίδιο συνέβη στη Γρενάδα.Ο Μορίς Μπίσοπ (μαρξιστής) δολοφονήθηκε από τον Ώστιν ή κάπως έτσι,
έναν στρατηγό που ήταν επίσης μαρξιστής.Όχι άλλες επαναστάσεις.Εξομάλυνση τώρα.Όχι άλλες απεργίες, όχι άλλοι ομοφυλόφιλοι, όχι άλλα φεμινιστικά κινήματα.Όχι άλλα κινήματα γενικώς.Καλή σταθερή δημοκρατική προλεταριακή ελευθερία.Για να αντιστρέψουμε την διαδικασία στο στάδιο της εξομάλυνσης,απαιτείται οπωσδήποτε στρατιωτική επέμβαση.Καμιά άλλη δύναμη στον πλανήτη δεν μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία εδώ.Στο στάδιο της κρίσης, δεν απαιτείται η χρήση στρατιωτικής βίας,
απαιτούνται δραστικά μέτρα.Όπως στην Χιλή,όπου πράκτορες της CIA εμπόδισαν την εισβολή και την δημιουργία εμφυλίου.
Συντηρητικά μέτρα. Υποστήριξη. Με χρήματα, με τεχνογνωσία,δεν έχει σημασία,για να αποτραπεί η μετατροπή της κρίσης σε εμφύλιο ή εισβολή.
Τώρα, στο στάδιο της αποσταθεροποίησης, η διαδικασία μπορεί επίσης να αντιστραφεί.Και είναι ευκολότερο να γίνει εδώ.
Χωρίς ανάμιξη της CIA.Ξέρετε τι χρειάζεται να γίνει εδώ;Περιορισμός κάποιων ελευθεριών των ομάδων που αυτοπροσδιορίζονται σαν αντίθετες στην κοινωνία.Τόσο απλό.Όμως όχι.Τα ΜΜΕ θα πουν ότι αυτό είναι αντίθετο με το σύνταγμα της χώρας.
Πως μπορεί να γίνει;Με τη χρήση της εξουσίας.Να αφαιρεθούν δικαιώματα από τους εγκληματίες.Δεν ακούγεται καλό ε;
Κι έτσι πρέπει να έχουν δικαιώματα οι εγκληματίες.Και να συνεχίζουν το έργο καταστροφής της χώρας.Δεν εννοώ όμως εδώ ακραία πράγματα.Δεν εννοώ να βάλουμε όλους τους ομοφυλόφιλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.Αλλά να μην τους επιτρέψουμε να αναλάβουν πολιτική δράση.Να μην τους εκλέξουμε σε θέσεις εξουσίας, είτε σε επίπεδο δήμου, είτε πολιτείας, είτε εθνικού.Πρέπει να καταλάβουν οι Αμερικάνοι, ότι ένα τέτοιο πρόσωπο σε θέση εξουσίας είναι εχθρός και αν δεν είναι εχθρός στο στάδιο αυτό, θα γίνει αργότερα.Αργότερα φυσικά θα τον εκτελέσουν….αλλά σε αυτό το σημείο είναι εχθρός.Παρέχετε εξέχουσα υπηρεσία απλώς με το να του αρνείστε το δικαίωμα να εκλεγεί,να εξαργυρώσει τις τρελές του ιδέες και να αποκτήσει εξουσίες.Ο περιορισμός κάποιων ελευθεριών στο σημείο αυτό θα εμποδίσει την εξέλιξη σε κρίση και θα αντιστρέψει τη διαδικασία της αποσταθεροποίησης.
Η περιστολή του δικαιώματος απόκτησης πολιτικής εξουσίας στους ανθρώπους αυτούς θα σώσει την οικονομία από την κατάρρευση.
Η θεσμοθέτηση νόμων που θα απαγορεύσει στις ιδιωτικές τηλεοπτικές εταιρίες να βιάζουν την κοινή γνώμη και τα μυαλά των ανθρώπων προς την κατεύθυνση του καταναλωτισμού.Καμιά εταιρία δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να σας “αναγκάσει” να αγοράσετε περισσότερο αν εσείς δεν χρειάζεστε κάτι.Θα πρέπει να υπάρχει νόμος:“Θέλεις να διαφημίσεις το αυτοκίνητο σου; “
“Εντάξει.Αλλά δε θα αναφέρεις ούτε μία φορά στη διαφήμηση σου:” “τρέξε και αγόρασε τώρα και γλίτωσε χρήματα”.
Θα πρέπει να είναι αντίθετο στο νόμο να πιέζεις τον κόσμο να αγοράσει περισσότερα.Αυτοπεριορισμός.Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο αυτοπεριορισμός ήταν αποστολή της εκκλησίας,γιατί οι παπάδες, μας έλεγαν ότι τα υλικά αγαθά είναι καλά, αλλά δεν είναι το παν.Ότι υπάρχει κάτι άλλο σπουδαιότερο.Ότι οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν για να καταναλώνουν.Ότι ένα τόσο περίπλοκο κατασκεύασμα όσο το ανθρώπινο σώμα πρέπει να προορίζεται για κάποιον υψηλότερο σκοπό.Και είναι τόσο εύκολο να αποφύγεις την αποσταθεροποίηση,απλά και μόνο αρνούμενος στις άπληστες εταιρίες μια μικρή ελευθερία:το δικαίωμα τους να σε αναγκάζουν να γίνεις καταναλωτής άχρηστων προϊόντων που σε μετατρέπουν σε καταναλωτική μηχανή.Σαν το σκουλήκι που μπαίνει από τη μια μεριά, τρώει το μήλο και βγαίνει από την άλλη.Συνεπώς, η αποσταθεροποίηση μπορεί εύκολα να αναστραφεί,
αν η κοινωνία με τη δική της θέληση,ή με πειθώ από τους ηγέτες της αποδεχθεί την ιδέα του αυτοπεριορισμού.Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνει.Διαφορετικά, θα φτάσετε στο σημείο που,όπως λέμε και εμείς στη Ρωσία,αν η Σαχάρα γίνει ποτέ κουμουνιστικό κράτος, θα ταξινομήσουμε την άμμο.Θα πρέπει λοιπόν να “λειάνετε” τις προσδοκίες σας σε αυτό το στάδιο πριν να είναι αργά.Οι δυνάμεις εκφυλισμού ανατρέπονται εύκολα.Πρώτα από όλα, περιορίζοντας την εισαγωγή προπαγάνδας.Το πιο εύκολο πράγμα να κάνει κανείς.”
“…και η βία ξεσπάει μεταξύ αυτού και της αστυνομίας, αυτού και των υπολοίπων πολιτών, δεν έχει σημασία ο λόγος. Μπορεί να είναι οι άσπροι εναντίον των μαύρων, οι κίτρινοι εναντίον των άσπρων, δεν έχει σημασία ποια είναι η διαχωριστική γραμμή.
Αρκεί οι ομάδες να έρχονται σε απ’ ευθείας σύγκρουση, ακόμα και ένοπλη.Αυτή είναι η διαδικασία της αποσταθεροποίησης.
Οι αδρανείς πράκτορες, γίνονται ηγέτες των κινημάτων αποσταθεροποίησης.”Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε εμείς τώρα ως κοινωνία.
” Η διαδικασία ξεκινά, όταν οι επίσημοι οργανισμοί του κράτους δεν μπορούν να λειτουργήσουν πια.Και έτσι, έχουμε τεχνητούς οργανισμούς που επιβάλλονται στην κοινωνία Μη εκλεγμένες επιτροπές, ΜΚΟ, περίεργες ομάδες που ισχυρίζονται ότι ξέρουν
τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η κοινωνία, έχοντας ένα μείγμα θρησκείας και ιδεολογίας,” Σαν να περιγράφει τα δικά μας” Και έτσι, η κοινωνία αναζητά έναν σωτήρα οι ομάδες περιμένουν να έρθει ένας Μεσσίας.οι εργαζόμενοι λένε “έχουμε οικογένειες να θρέψουμε”Ας αποκτήσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση. Μια σοσιαλιστική ίσως κυβέρνηση Μια κυβέρνηση που να βάλει τους εργοδότες στη θέση τους και να μας ξαναδώσει δουλειά.Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό άντρα. Μια ισχυρή κυβέρνηση. Εναν ισχυρό ηγέτη. Εναν σωτήρα.Ο πληθυσμός έχει κουραστεί και έχει αηδιάσει με όλα αυτά που συμβαίνουν.Και ιδού! Εχουμε έναν σωτήρα!Είτε έρχεται ένα άλλο έθνος, είτε οι ομάδες μαρξιστών, λενινιστών, οι σαντινίστας, ο Μουζουρέλα, δεν έχει σημασία.”Ε, ναι, μας παρουσιάσαν κι εμάς έναν …σωτήρα, αλλά τους βγήκε λίγο …αντιτουριστικός.
“Η υψηλότερη τέχνη του πολέμου είναι να μην πολεμάς καθόλου !Αλλά, αντίθετα, να υπονομεύσεις οτιδήποτε έχει αξία στην χώρα του εχθρού σου,ώστε η αντιληψη της πραγματικότητας στο μυαλό του εχθρού σου να διαστρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μην σε θεωρεί καν εχθρό.” Και αντίθετα να πιστέψει ότι το δικό σου σύστημα, ο δικός σου πολιτισμός και τα δικά σου ήθη αποτελούν εναλλακτικές, που όχι μόνο δεν τις απεχθάνεται, αλλά τις επιθυμεί και τις προτιμά από το να πεθάνει για τις δικές του.
Αυτός είναι ο τελικός στόχος της υπονόμευσης και μέχρι εδώ μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα.
Αυτό είναι στην πραγματικότητα η υπονόμευση.”
http://www.katohika.gr/2013/08/yponomevsi-mias-xoras-enas-proin-praktoras-tis-kgb-eksigei-pos-ginetai.html

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΑΝΑ ΞΥΠΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ; ΒΙΝΤΕΟ

Μια Μερσεντές, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα συστήματα, αποφεύγει συστηματικά όλα τα παιδιά που παίζουν ελεύθερα στο δρόμο. Όλα εκτός από ένα.
Πρόκειται για ένα νεαρό αγόρι που το αυτοκίνητο επίτηδες πέφτει πάνω του. Μετά το σοκ ακούγεται η φωνή της μητέρας που ουρλιάζει «Άντολφ, Άντολφ» ενώ το πλάνο μας δείχνει ότι πρόκειται για το χωριό Braunau, όπου γεννήθηκε ο ναζί καγκελάριος της Γερμανίας. Στη συνέχεια εμφανίζεται το σλόγκαν της εταιρείας «Εντοπίστε τον κίνδυνο πριν εμφανιστεί» ενώ το παιδί κείτεται στο χώμα με τα πόδια και τα χέρια του να κάνουν το σήμα του αγκυλωτού σταυρού.
Δείτε το βίντεο



 
http://www.katohika.gr/2013/08/i-nazistiki-germania-ksana-ksipna-me-diaforetiko-prosopo.html

END ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:Έλληνα,γιατί μένεις με σκυμμένο το κεφάλι;

1185823_634689363230013_307708530_n.jpg
1004474_547287278642407_1274177445_n.jpg

Έλληνα, γιατί θεωρείς ότι έχεις την πολυτέλεια να μείνεις άλλο άπραγος και με το κεφάλι σκυμμένο χάνοντας κάθε υπόλοιπο της αξιοπρέπειάς σου. Τα παιδιά σου είναι ήδη σκλαβωμένα και μεταναστεύουν για ένα πιάτο φαί στο εξωτερικό, η περιουσία σου που με τόσο κόπο έφτιαξες εξανεμίζεται, ο συμπολίτης σου αυτοκτονεί από αδυναμία να επιβιώσει και ο γείτονάς σου τρέφεται από τα σκουπίδια; 
Έλληνα γιατί συναινείς στο να διευκολύνεις τη λεηλασία της ευλογημένης τούτης χώρας μας της Ελλάδας, από τους εξωτερικούς τοκογλύφους εισβολείς, αλλά και εσωτερικούς σφετεριστές που πραγματοποιούν την αφαίμαξη κάθε υγιούς κυττάρου αυτού του τόπου με την υποστήριξη των διεφθαρμένων πολιτικών σου; 
Έλληνα, γιατί επιτρέπεις να τεμαχίζεται και να πωλείται/ εκχωρείται η πατρίδα σου και να τίθεται σε ρίσκο η εδαφική της ακεραιότητα για την κάλυψη του τεχνηέντως διογκωμένου χρέους για το οποίο όλες οι μελέτες αποδεικνύουν ότι στο μεγαλύτερο του μέρος είναι απεχθές; 
Έλληνα, γιατί αποδέχεσαι τα καταστροφικά μέτρα λιτότητας, την ψηλή φορολογία και το εγκληματικό PSI, που παράνομα επιβλήθηκαν με τα αποτυχημένα μνημόνια της ντροπής τα οποία βασίζονται σε μια σειρά ανέφικτων και καταστροφικών τιθέμενων στόχων που με τη σειρά τους υπολογίστηκαν επί λανθασμένων οικονομικών συντελεστών και όρων;
Έλληνα, γιατί δεν απορρίπτεις στο να σου μεταφέρονται τα βάρη των πιστωτικών ιδρυμάτων, που είναι ουσιαστικά ιδιωτικές εταιρείες και που καταχρηστικά το κράτος, χωρίς ποτέ να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός, εγγυήθηκε με αποτέλεσμα να γινόμαστε ες αεί σκλάβοι αυτού του χρέους;
Σκέψου,  ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΤΟΜΟ αφού έχεις ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  τι πρέπει να κάνεις.
..............................................
Petros Vardas
Έλληνα γίνε απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και ΗΡΏΩΝ του "21 αλλά και του έπους του 40!!!
Σε δίδαξαν πως να μάχεσαι και να Νικάς!!!! 
Τώρα ήρθε η ώρα να τους αποδείξουμε ότι ήμαστε άξιοι συνεχιστές!!!!!! 
Η δική μας η γενιά θα πολεμήσει για όλους αυτούς και για τις μελλοντικές γενιές!!!
Θα δοξαστούμε απο τα παιδιά μας!!! Πιστέψτε το!
Τι είναι μωρέ...όλα τα δίκια έχουμε και ο Θεός το δίκιο το αναγνωρίζει!!!
Ένωση Ελλήνων αδέρφια, όλοι μας πρόδωσαν!
Το βλέπετε!
Πάμε να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει!!!
Την μάνα μας Ελλάδα!!!!
Εμπρός ΄΄ΙΣΧΥΣ δια της ΓΝΏΣΕΩΣ ΄΄
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/08/end_27.html

E.N.D. Emmanuel Lambrakis, Chairman of End National Debt (23/09/2012)

 




 
Δημοσιεύθηκε στις 2 Μάρ 2013
Interview with Dr. Emmanuel Lambrakis, president of End National Debt (E.N.D.)
on E.N.D.'s proposal to loan $600 billion to Greece and $50 billion to Cyprus, at low interest, for the repurchasing of those countries' debt
Austin Austin Radio
(to download right click the link below and click 'save link as')
http://www.media.net.gr/austinhelleni...




ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ Αιφνιδιαστικά αύριο στον Κ.Παπούλια ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς - Γιατί;

Συνάντηση Σαμαρά - Παπούλια την Τρίτη 

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 2 το μεσημέρι.
Οι λόγοι της ξαφνικής επίσκεψης του Α.Σαμαρά δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ας έχουμε το νου μας, όμως.

Μην ξεχνάμε ότι τα σενάρια περί άμεσων εκλογών έχουν βάση: Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για την Ελλάδα είναι μπροστά. Και ο Μάϊος έχει δύο εκλογές: Ευρωεκλογές και δημοτικές-περιφερειακές.
Αν πάει και σε εθνικές εκλογές μετά από έναν χειμώνα που θα κληθεί η Βουλή να ψηφίσει ακόμα ένα Μνημόνιο και να περάσει όλα αυτά τα απίστευτα που της ζητά η τρόικα, πολύ δύσκολα θα τις κερδίσει έστω και αν οι ευρωεκλογές ή οι περιφερειακές απορροφήσουν σε κάποιο ποσοστό την δυσαρέσκεια του κοσμου.
Αν αφήσει να γίνουν οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές-περιφερειακές χωρίς εθνικές εκλογές απλά θα συντριβεί στην κάλπη κάτι που θα κάνει αδύνατη εν συνεχεία την διακυβέρνηση της χώρας.
Το πιο λογικό πολιτικά, είναι να πάει σε εκλογές μέχρι το Νοέμβριο, τώρα που έχει ακόμα προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι ώστε όποιο αποτέλεσμα να φέρει τον Μάϊο στις διπλές εκλογές, οι εθνικές εκλογές να είναι πολύ πρόσφατες και να μην μπορεί εκ των πραγμάτων να τεθεί μέχρι τα τέλη του 2015 αίτημα νέων εκλογών.
Έτσι ή αλλιώς οι ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα ψηφίσουν νέο Μνημόνιο και τα νέα κανονιστικά μέτρα.
Μην ξεχνάμε και ότι αν πάει άμεσα σε εκλογές εντός του φθινοπώρου οι εκλογές θα γίνουν με λίστα όπου θα μπούν οι νομιμόφρονες υποψήφιοι και οι αντιμνημονιακοί θα βρεθούν εκτός.
Λέτε να έχουν εκπλήξεις αύριο;




πηγή 
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1704.html

Οσμή σκανδάλου: Πού πήγαν Τα χρήματα για τους πυρόπληκτους του 2007

 

Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του "Ταμείου Μολυβιάτη", φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές θα περιληφθούν στην Έκθεση, θα αναφέρουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αλλά και χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.
Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής από την ίδια την πρόεδρο της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα "δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές"!
Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι χρήματα κατευθύνθηκαν "στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές". Δήλωσε ακόμη ότι "πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίηση τους".
Τι συμβαίνει έξι χρόνια μετά την καταστροφή
Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους, σύμφωνα με διαπιστώσεις της Επιτροπής και όπως δεν δίστασε να καταγγείλει η κ. Αυγερινοπούλου "έξι χρόνια μετά οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν. Η ανασυγκρότηση δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το κράτος προ των ευθυνών του" καθώς "η δικαιοσύνη και η αναλογικότητα δεν τηρήθηκαν ως τώρα στην κατανομή των κονδυλίων".
Δεκάδες είναι οι φορείς που εκλήθησαν τους προηγούμενους μήνες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή προστασίας του Περιβάλλοντος για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Στην Επιτροπή αναγνώσθηκε την Τρίτη η εισήγηση των μελών της Επιτροπής για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και το Ταμείο Μολυβιάτη. Η εισήγηση είχε ανατεθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή η οποία επισήμανε ότι "τα χρήματα ιδιωτών δωρητών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο αλλά διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοσή τους στους δικαιούχους πολίτες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης".
Στην εισήγηση αναφέρεται ακόμη ότι "το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ιδρύθηκε το 2007 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο μεταγενέστερα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μπλοκαρίστηκαν καθώς είχαν θεωρηθεί ως έσοδα του Κράτους και η Τρόικα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να δοθούν" και τελικά "η εισαγωγή των χρημάτων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την άντληση πόρων".
Θα επισημαίνεται ακόμη ότι "παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων σε δικαιούχους".
Αναζητώντας 1.200.000 ευρώ
Κατά τη συζήτησης της έκθεσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζήτησε να διερευνηθεί που χάθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.
"Το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν φορέα και είναι χρέος μας να το ψάξουμε", δήλωσε η βουλευτής. Επισήμανε ακόμη ότι «όταν έκλεισε το Ταμείο Μολυβιάτη είχε 120 εκατομμύρια και ξαφνικά βρέθηκε να υπάρχει υπόλοιπο 92 εκατομμύρια» χωρίς να έχει δοθεί σαφής εξήγηση για το που πήγαν τα 27 εκατομμύρια ευρώ.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο η μεταφορά χρημάτων από το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών που έχει ιδρυθεί το 2007, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν ευθύνες και να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις ιδίως σε εκείνους που καλοπροαίρετα κατέθεσαν τον οβολό τους", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος.
"Πραγματικά υπήρξε η κατάργηση του ειδικού ταμείου και η είσοδος των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό. Ήταν μια πρόκληση. Ασκήσαμε όμως πιέσεις και τελικά δεν ενσωματώθηκαν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη στα γενικά έσοδα του κράτους και διατηρήθηκε ο λογαριασμός", σχολίασε η κ. Αυγερινοπούλου προσθέτοντας ότι "έγινε όντως απόπειρα να δοθούν παρανόμως τα χρήματα αυτά".
"Σκοπιμότητες" πίσω από τη μη άντληση των πόρων, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου εκτιμώντας ότι τελικά τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην ανάπλαση επιχειρηματικών σχεδίων και όχι για την αποζημίωση των πυρόπληκτων περιοχών.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
 Σημειώνεται ότι, τον περασμένο Ιούλιο, είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία της έρευνας της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη κατευθύνθηκαν και σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές

Στοιχεία με τα συνολικά ποσά χρηματοδοτήσεων έργων από τον Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων (πρώην ΕΤΕΑ- Ταμείο Μολυβιάτη) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το έγγραφο, μετά την κατάργηση του ΕΤΕΑ (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών), το ταμειακό υπόλοιπο που προέκυψε ήταν ύψους 118.324.384,80 ευρώ, περιήλθε το 2011 στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών και μεταφέρθηκε από τους λογαριασμούς που τηρούσε το ΕΤΕΑ στον «Λογαριασμό Αρωγής Πυρόπληκτων», ο οποίος είχε συσταθεί στην ΤτΕ ειδικά για τη συγκέντρωση δωρεών υπέρ πυροπλήκτων.
Ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει τους βουλευτές ότι «ο λογαριασμός αυτός πιστώθηκε επίσης με το ποσό των 2.079.480,04 ευρώ το οποίο προέρχεται από τόκους (συνολική πίστωση 120.404.620,84 ευρώ). Αφότου περιήλθε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η παραπάνω αρμοδιότητα μεταφοράς των αιτούμενων ποσών, έχουν ικανοποιηθεί από τη Δ24-Λογαριασμών του Δημοσίου, έως και την 10η Απριλίου του 2013, όλες οι υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης των φορέων συνολικού ύψους 27.686.811,45 ευρώ. Το υπόλοιπο του λογαριασμού Αρωγής Πυροπλήκτων ανερχόταν στις 10 Απριλίου του 2013, στο ποσό των 92.717.809,39 ευρώ (120.404.620,84)».
Ο υπουργός Οικονομικών αποστέλλει τα συνολικά ποσά χρηματοδοτήσεων έργων από αιτήματα Περιφερειών, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και υπουργείων, που εκτελέστηκαν σε βάρος του Λογαριασμού Αρωγής Πυροπλήκτων για το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2011 (μετά δηλαδή την κατάργηση του ΕΤΕΑ) έως και τις 10 Απριλίου του 2013.
Από τα στοιχεία, προκύπτει ότι το συνολικό ποσό χρηματοδοτήσεων από τον Λογαριασμό Αρωγής Πυρόπληκτων ανήλθε σε 27.686.811,45 και από αυτό, το μεγαλύτερο ποσό κατευθύνθηκε για αιτήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σε μόλις 2,6 εκατ. ευρώ ανήλθε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αναλυτικότερα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας- Ιονίου χρηματοδοτήθηκε με 5.135.040,89 ευρώ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 2.690.109 ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με 15.557.889,48 ευρώ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτήθηκε με 113.600,49 ευρώ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 1.279.565,69 ευρώ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτήθηκε με 2.910.605,90 ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι από τον Λογαριασμό Αρωγής Πυρόπληκτων και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2011, συνεχίζεται η χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, που είχαν ήδη εγκριθεί από το Ταμείο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του και είχαν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα κονδύλια αυτά είναι δεσμευμένα μέχρι του ύψους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους, δεδομένου ότι η εκταμίευσή τους γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ύστερα από σχετικό αίτημα του φορέα υλοποίησής τους.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών επικαλείται Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία η επιλογή των νέων έργων που θα χρηματοδοτηθούν θα γίνει από την Περιφέρεια, μετά από έλεγχο και αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν από τους αρμόδιους ΟΤΑ α΄ βαθμού. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης υποβάλλει τις προτάσεις για ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ενημέρωση για τη διάθεση πόρων από το Ταμείο Μολυβιάτη στις πυρόπληκτες περιοχές είχαν ζητήσει από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Θανάσης Πετράκος, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και, μάλιστα, ανάμεσα στα ερωτήματα που έθεταν προς τα δύο υπουργεία ήταν αν τελικά θα υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός ώστε το τελικό κονδύλι που θα διατεθεί για το Νομό Ηλείας να φτάσει το 50% των δωρεών. Στην ερώτησή τους, είχαν επισημάνει ότι έξι χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, όπου 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εικόνες ανείπωτης φρίκης έκαναν το γύρο του κόσμου, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν χαθεί στη διαδρομή 28 εκατ. ευρώ. Ζητούσαν επίσης αναλυτική κίνηση του ΕΤΕΑ, πριν και μετά την κατάργησή του και αναλυτική κίνηση του Λογαριασμού Αρωγής Πυρόπληκτων.
Σημειώνεται ότι, τον περασμένο Ιούλιο, είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία της έρευνας της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη κατευθύνθηκαν και σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής θα περιληφθούν στην ετήσια έκθεσή της, που θα κατατεθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια το επόμενο διάστημα.



Μόνο 2,6 από τα 128 εκατ. ευρώ του  ταμείου Μολυβιάτη δόθηκαν για ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ηλείας

http://news-cobra.blogspot.gr/2013/08/2007.html

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters