Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πούτιν: είμαι ευτυχής με ότι συνέβη στην Κύπρο!



Αξιοσημείωτες είναι οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν στο γερμανικό ARD που αναμεταδίδει το RIA Novosti για τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο.
Απόδοση Freepen
ΜΟΣΧΑ, 5 Απριλίου (RIA Novosti) – Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η πρόσφατη οικονομική κρίση στην Κύπρο απέδειξε πόσο “επικίνδυνες” και “επισφαλείς” μπορεί να είναι οι επενδύσεις στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
“Όσο περισσότερο στενοχωρείτε τους ξένους επενδυτές στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για μας, επειδή το προσβεβλημένοι και φοβισμένοι (όχι όλοι τους, αλλά πολλοί) θα πρέπει, όπως ελπίζουμε, να έρχονται στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κρατήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες μας», δήλωσε ο Πούτιν στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD σε συνέντευξή του στο Νόβο-Ogarevo, την κατοικία του κοντά στη Μόσχα.
Ερωτηθείς εάν η Μόσχα ήταν θυμωμένη γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δε ζήτησε από τη Ρωσία βοήθεια, αν και πολλοί Ρώσοι είχαν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση στην Κύπρο, ο Πούτιν απάντησε: “Φυσικά και όχι.”
Αντίθετα, είμαι ευτυχής ακόμη, σε κάποιο βαθμό, επειδή αυτά τα γεγονότα έχουν δείξει πόσο επικίνδυνες και ανασφαλείς είναι οι επενδύσεις στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα“, προσέθεσε.
Ο πρόεδρος σημείωσε ότι σε κάποιο σημείο, Ρώσοι επενδυτές είχαν φυγαδεύσει μακριά τις αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, αλλά αυτό έγινε λόγω της ασταθούς οικονομικής κατάστασης στη Ρωσία.
“Ειλικρινά μιλώντας, δεν αισθάνονταν ότι θα μπορούσαν να βασιστούν στο ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και, πράγματι, δεν ήταν αξιόπιστο. Απλά θυμάμαι το έτος 1998 – μια οικονομική κατάρρευση … υπήρχαν οι ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος », είπε.
Ωστόσο, ο Πούτιν τόνισε: “Εμείς όχι μόνο καταφέραμε να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, όταν η [παγκόσμια χρηματοπιστωτική] κρίση χτύπησε το 2008, αλλά το ενισχύσαμε χωρίς να αφήσουμε να καταρρεύσει ούτε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.”
Ρωσικές τράπεζες και εταιρείες είχαν προτιμήσει την Κύπρο από το 1990, εκμεταλλευόμενες τη χαμηλή φορολογία και τους χαλαρούς κανονισμούς για τις επιχειρήσεις. Οι ρωσικές τράπεζες διατηρούσαν περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις με κυπριακές τράπεζες στο τέλος του 2012, ενώ οι ρωσικές εταιρικές καταθέσεις άθροιζαν άλλα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s.
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7319.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters