Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ 50% ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ !!!

 
Αφού οι τράπεζες ψάχνουν για ρευστότητα, ας κουρέψουν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια κατά 50% αντί να ξεπουλάνε για 50% τα καλά στεγαστικά δάνεια !!!

ΤΑΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ !!!

Προτιμούν να γράψουν διπλάσιες ζημίες ξεπουλώντας τα καλά δάνεια, αντί να μειώσουν τις επικείμενες ζημίες κουρεύοντας τα κόκκινα δάνεια !!!

Διαβάζουμε σήμερα στο eurotoday.gr :

Τιτλοποίηση μαμούθ ετοιμάζει η Τράπεζα Πειραιώς !!!

Ρευστότητα έως και 2,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει να αντλήσει ο όμιλος αξιοποιώντας το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων. Οι δύο κινήσεις της ΕΚΤ που άνοιξαν το δρόμο για τις ελληνικές τράπεζες. Πώς θα μειωθεί το haircut της έκδοσης !!!
Τιτλοποίηση «μαμούθ» ετοιμάζει η Πειραιώς
Με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας του ομίλου η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, σχεδιάζει να προχωρήσει, το αργότερο στις αρχές του 2015, στην τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, επιδιώκει την άντληση ρευστότητας ύψους 2 - 2,5 δισ. ευρώ.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι η ενίσχυση της ρευστότητας, για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, θα αποτελέσει σημαντικό ζητούμενο τους επόμενους μήνες με ορόσημο τον Μάρτιο του 2015, οπότε και λήγει ο δεύτερος πυλώνας του νόμου Αλογοσκούφη (σ.σ. αφορά τα ομόλογα που εκδόθηκαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου), για τον οποίο εκτιμάται πως δεν αναμένεται να δοθεί εκ νέου παράταση.

Παράλληλα, κλειδί που ανοίγει σταδιακά τις τιτλοποιήσεις δανείων από ελληνικές τράπεζες ήταν η προ διμήνου απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αφενός να δεχθεί αντίστοιχους τίτλους με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στο πανευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, αφετέρου να περιορίσει το ψαλίδι με το οποίο δεχόταν τις εγγυήσεις που κατέθεταν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα στην ΕΚΤ.
Το «μπουκέτο» της Πειραιώς

Υπό αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, το επιτελείο της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ +3,85% προετοιμάζει την τιτλοποίηση πακέτου στεγαστικών συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώενισχύοντας όμως παράλληλα τα collateral που θα συνοδεύουν την πράξη, με στόχο τη μέγιστη -για τα δεδομένα της αγοράς- μείωση του haircut επί των συγκεκριμένων δανείων.

Η τράπεζα μοντάρει ήδη τα «ποιοτικότερα» στεγαστικά δάνεια και ενισχύει τις εγγυήσεις που τα συνοδεύουν, τονίζει πηγή με γνώση του θέματος και προσθέτει: «Εμπλουτίζουμε τα collateral επιλέγοντας από το στεγαστικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου, για παράδειγμα, δύο δάνεια που μπορεί να έχει πάρει ο ίδιος δανειολήπτης, με αντίστοιχες εγγυήσεις. Εξάλλου, μετά τις συγχωνεύσεις τις οποίες έκανε η τράπεζα υπάρχει η κρίσιμη αυτή μάζα δανείων».

Το όφελος ως προς το ύψος της ρευστότητας από την ενίσχυση των collateral εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικό καθώς θα περιορίσει το haircut της τιτλοποίησης από 70%-80% που είναι σήμερα σε περίπου 50%.
Στην ΕΚΤ ή αλλού

Με την ολοκλήρωση της επιλογής των «ενισχυμένων» όσον αφορά τις εγγυήσεις στεγαστικών δανείων, η τράπεζα θα προχωρήσει στην τιτλοποίηση καταθέτοντάς τα είτε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είτε στη διεθνή αγορά τιτλοποιήσεων.

Βαρόμετρο αποτελεί αναμφισβήτητα η ομαλή πορεία και η πιθανή αναβάθμιση της οικονομίας μετά την επίσημη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων για την προληπτική πιστωτική γραμμή και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/11/50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters