Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μυτιλήνη: Βία, απόγνωση και... τσεκούρια στα χέρια λαθρομεταναστών!



  • Κυριολεκτικά εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μυτιλήνη 
  • Τα επεισόδια με τους πρόσφυγες -μετανάστες τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο 
  • Σε απόγνωση ο Δήμαρχος Λέσβου, οι κάτοικοι και οι εγκλωβισμένου πρόσφυγες
  • Κάτοικοι καταγγέλουν την ύπαρξη τζιχαντιστών στον "βουβό" Μουζάλα...
  • Λαθρομετανάστες έκλεψαν μαχαίρια και τσεκούρια από χασάπικο που διέρρηξαν 
  • Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκων για την... ποιότητα των "προσφύγων"...
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου 500 πρόσφυγες Αφγανοί αφού πραγματοποίησαν διαδήλωση στο λιμάνι, κατευθύνθηκαν προς το πλοίο "Tera Jet" και κατέλαβαν τον καταπέλτη, απαιτώντας να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν για τον Πειραιά ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή τους και δεν έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα. Η κίνησή τους προκάλεσε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που τους απομάκρυναν. Κατά την διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Άγνωστος είναι πια ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί όπως η Συκαμνιά και ο Μόλυβος.
Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου το λιμάνι της πόλης «άνοιξε» για χιλιάδες μετανάστες που το πολιορκούσαν μετά το χθεσινό άδειασμά του. Είχαν προηγηθεί δεκάδες συγκρούσεις κατά τις οποίες Αφγανοί κυρίως επιτίθενταν στις αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις που φύλαγαν τις εισόδους του λιμανιού διεκδικώντας την καταγραφή τους και την άμεση αναχώρηση τους. Αναχώρηση που όμως δεν είναι δυνατή αφού οι θέσεις για τα πλοία που αναχώρησαν ή και θα αναχωρήσουν αργά το βράδυ σήμερα για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει. Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί αναχώρησαν για Πειραιά 2.500 άτομα με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άλλα 540 αναχώρησαν με το πλοίο «Blue Star 1» και 400 αναχωρούν τα μεσάνυχτα με το «Αριάδνη» για Καβάλα. Τη ίδια ώρα το «Τέρα Τζετ» που έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσει τα μεσάνυχτα για Πειραιά με 1800, έχει 400 κενές θέσεις αφού δεν έχουν εκδοθεί δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν σε όλο τον κόσμο να φύγει από το νησί. Κι αυτό τη στιγμή που για τις 5.30 αύριο το πρωί, έχει προγραμματισθεί νέο δρομολόγιο για Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το οποίο όμως ως τις 8.00 σήμερα το βράδυ δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές, που φαίνεται πως αδυνατούν να προχωρήσουν γρήγορα τη απαραίτητη διαδικασία λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.
Την ίδια ώρα το σύνολο των δημοσίων χώρων της πόλης έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στο δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη.
Σήμα κινδύνου από τον δήμαρχο Λέσβου
SOS εκπέμπει ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, λέγοντας ότι η κατάσταση στο νησί είναι εκρηκτική και ότι με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο δήμος για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει, κινδυνεύει να πάει φυλακή.
Μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου τόνισε: "Λέω εδώ και πολύ καιρό ότι κρατώ στα χέρια μου μια βόμβα, καίγεται το φιτίλι και πρέπει να το σβήσουν πριν φτάσει στο να γίνει η έκρηξη. Τώρα είμαστε στο σημείο μηδέν της έκρηξης. Έχω ζητήσει απεγνωσμένα να κηρυχθεί ο τόπος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν έχει γίνει. Έχω στείλει επιστολή στην πρωθυπουργό για το θέμα αυτό, σήμερα έκανα ένα κάλεσμα ως ύστατη προσπάθεια πίεσης να μην συμμετάσχουμε καν στις εκλογές".
Ο κ. Γαληνός είπε ότι στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 20.000 πρόσφυγες οι οποίο "περιφέρονται στη Μυτιλήνη και σε άλλες περιοχές που τελούν υπό κατάληψη, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι γίνεται φασαρία μεταξύ τους". "Λίγο απέχει από το να γίνει και φασαρία μεταξύ δικών μας και ξένων. Αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για ολοκαύτωμα, τότε δεν θα μπορούμε να συγκρατήσουμε τα πράγματα". Η πραγματικότητα, επανέλαβε, είναι ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη.
Ο δήμαρχος Λέσβου ζητά να του στείλουν επιπρόσθετο μηχανολογικό εξοπλισμό για "να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τους δρόμους. Πρέπει να δουλεύουμε όλο το 24ωρο".
"Να μου δοθεί επίσης η δυνατότητα να πάρω και κάποια άλλα άτομα, που παίρνω μεν άλλα έξω από διαδικασίες. Κινδυνεύω αυτή τη στιγμή με τον τρόπο που λειτουργώ να μου χρεώσουν τα ποσά τα οποία διαθέτω, κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου, να μπω φυλακή. Αλλά είναι η κατάσταση τέτοια που θα θρηνήσουμε θύματα. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να κινηθώ έτσι γιατί ξέρω ότι έτσι κάνω το καθήκον μου και αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Επιτέλους ας τις αναλάβουν κι άλλοι" κατέληξε ο κ. Γαληνός.
 
Επεισόδια στον Καρά Τεπέ
Σταμάτησε και από τον Καρά Τεπέ η καταγραφή των προσφύγων. Μετά τα επεισόδια και την ένταση η αστυνομία σταμάτησε την απογραφή που δεν γίνεται πουθενά αυτή τη στιγμή και ενώ η σύσκεψη υπό την προεδρεία του Υπουργού συνεχίζεται και το πλοίο περιμένει να γεμίσει για να αναχωρήσει για το λιμάνι του Πειραιά.
Επεισόδια το μεσημέρι της Κυριακής (6/9/2015) στον Καρά Τεπέ όπου ξεκίνησε και πάλι η ταυτοποίηση των προσφύγων που κατά χιλιάδες βρίσκονται στην περιοχή. Με το που ξεκίνησε η καταγραφή ένας τεράστιος όγκος ανθρώπων διεκδικούσε τα πολυπόθητα έγγραφα και απωθήθηκε από την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας Σύρος Πρόσφυγας. Νωρίτερα συνεχίστηκε και σήμερα η ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης με τους χιλιάδες πρόσφυγες να ζητούν να επιβιβαστούν στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος που βρίσκεται από τα ξημερώματα στο νησί.
Ωστόσο λόγω της έλλειψης προσωπικού η διαδικασία ταυτοποίησης καθυστερεί και με αργούς ρυθμούς προχωρά η έκδοση των 2.500 εισιτηρίων για να γεμίσει το πλοίο. Όλη αυτή την κατάσταση είδε ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας που βρίσκεται σήμερα στη Μυτιλήνη και αναγνώρισε ότι η Λέσβος και ιδιαίτερα η Μυτιλήνη βιώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Πέταξαν μολότοφ
Εν τω μεταξύ δύο άγνωστοι πέταξαν μια βόμβα μολότοφ στο πάρκο Χατζηδήμου στην οδό Κομνηνάκη όπου και έχει βρίσκονται σκηνές προσφύγων χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν στόχος ήταν οι άνθρωποι αυτοί.
Ομολόγησε σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των δύο νεαρών που προσήχθησαν για την επίθεση με μολότοφ εναντίον προσφύγων. Οι δύο νεαροί σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, επιβαίνοντας σε μηχανάκι στις 2:00 τα ξημερώματα επιτέθηκαν με μολότοφ σε σκηνές Σύριων στο πάρκο του Δημοτικού Κήπου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Σύρος ελαφρά στην πλάτη και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα επιχείρησαν το ίδιο και στο πάρκο Χατζηδήμου στην οδό Κομνηνάκη όπου ευτυχώς η μολότοφ δεν προκάλεσε ζημιές. Σχηματίζεται δικογραφία όπου σύμφωνα με πληροφορίες στοιχειοθετούνται κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες περί ρατσιστικής βίας.
Κάτοικοι την "έπεσαν" στον Μουζάλα: "Θα μας πεθάνετε"
Στη Λέσβο βρίσκεται από σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, για να έχει μία πλήρη εικόνα της κατάσταση, που υπάρχει στο νησί με τους μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι κάτοικοι της πόλης του διατύπωσαν τα παράπονά τους, παρά το γεγονός ότι αυτός μόλις τώρα ανέλαβε καθήκοντα και φυσικά δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, για την κατάσταση που έχει μέχρι τώρα διαμορφωθεί.
Λίγο αργότερα ο κ. Μουζάλας έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Κάνουμε σήμερα μια αυτοψία στη Μυτιλήνη να δούμε μόνοι μας την κατάσταση. Θα μιλήσουμε με τους φορείς και ελπίζουμε να μπορέσουμε κάτι να κάνουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
«Η προσπάθειά μας είναι να ελαφρύνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τους πρόσφυγες, ώστε να επανέλθει η ροή σε ένα επίπεδο που μπορεί να γίνει ανεκτό από τον πληθυσμό και που μπορεί να εξυπηρετήσει και τους πρόσφυγες».
Διέρρηξαν χασάπικο και πήραν όλα τα μαχαίρια και τα τσεκούρια
Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησαν κάτοικοι της Μυτιλήνης, σήμερα (6/9/2015) στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το νησί. Μία καταγγελία που μέχρι αυτή τη στιγμή θάφτηκε από τα ΜΜΕ της Ελλάδας, αλλά κρίνεται ιδιαίτερης σοβαρότητας και ενέχει πλήθος κινδύνων σχετικά με την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων της Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε πως λαθρομετανάστες διέρρηξαν χασάπικο ενός χωριού και πήραν από μέσα όλα τα μαχαίρια και τα τσεκούρια (για κοπή κρέατος) του καταστήματος...!
  • Αλήθεια, ποιός και πως μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της Μυτιλήνης;
  • Ποιοί λαθρομετανάστες και γιατί προχώρησαν σε αυτή την ιδιότυπη κλοπή;
  • Όσοι βιάζονται να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες των "ταλαιπωρημένων προσφύγων", γιατί αποκρύπτουν το συγκεκριμένο γεγονός, και ποιούς τελικά εξυπηρετούν με την λογοκριμένη τους στάση;

Πληροφορίες από Lesvosnews.net kostasxan.blogspot.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters