Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ "Τελειώστε με την Λίστα Λαγκάρντ εντός δύο μηνών"



"Τελειώστε με την Λίστα Λαγκάρντ εντός δύο μηνών". Μορφή «κατεπείγουσας έρευνας» για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παίρνουν οι έλεγχοι σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», βάσει εντολής προς το ΣΔΟΕ, του εισαγγελέα κατά Οικονομικών Εγκλημάτων Π. Αθανασίου, ο οποίος ζητά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου εντός δύο μηνών.
Ο Παν. Αθανασίου ζητά με έγγραφό του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) οι υπάλληλοι με ελεγκτικά καθήκοντα για να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία.
 
Βάσει της εισαγγελικής εντολής, οι εν λόγω υπάλληλοι καλούνται ενός διμήνου να έχουν ολοκληρώσει τους προσωρινούς και ακολούθως τους πλήρεις ελέγχους των στοιχείων προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην τράπεζα HSBC Ελβετίας.
 
Στο ίδιο πλαίσιο, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς προβαίνουν σε συγκεκριμένους ελέγχους, με στόχο την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής, σε όλες τις εφορίες του νομού Αττικής προς διακρίβωση της πορείας ερευνών που τους έχουν αναθέσει, με άμεση προτεραιότητά τους την επίσπευση και ολοκλήρωση των ελέγχων, τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο και για άλλους καταλόγους με φορολογικές παραβάσεις.
 
Σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς απευθύνονται σε εφορίες προκειμένου να καλυφθούν κενά που δημιουργούνται στον ελεγκτικό μηχανισμό εξαιτίας έλλειψης προσωπικού στο ΣΔΟΕ. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, με τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ» απασχολούνται είκοσι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, οι οποίοι φέρονται μέχρι στιγμής να έχουν ελέγξει 100 από τις πλέον των 2.000 περιπτώσεων που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο.
 
Η απόφαση των εισαγγελέων Διαφθοράς είναι να ελεγχθεί η πορεία όλων των παραγγελιών, που έχουν διαβιβάσει σε εφορίες με αντικείμενο τη διερεύνηση αδικημάτων που συνδέονται με φοροδιαφυγή μεγάλων χρηματικών ποσών.
 
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, θα ξεκινήσει προσωπικούς ελέγχους σε όλες τις εφορίες του νομού, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο στην εκτέλεση παραγγελιών που έχει διαβιβάσει το τμήμα Διαφθοράς της Εισαγγελίας.
 
Όπως τονίζεται από δικαστικές πηγές, η κίνηση των εισαγγελέων Διαφθοράς στοχεύει αποκλειστικά στον έλεγχο των διαδικασιών που γίνονται σε εκτέλεση παραγγελιών τους προς εφορίες και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά κανενός είδους παρέμβαση στο έργο των φορολογικών Αρχών.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters