Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

boutari.jpg
Σε ένα τραγικό σφάλμα υπέπεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Κατα τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Οικονομικού Επιμελητηρίου των Σκοπίων ο κ. Μπουτάρης έδωσε ομιλία για τις οικονομικές, αναπτυξιακές και τουριστικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης μπροστά σε αφίσα που αναγνώριζε τα Σκόπια ως Μακεδονία Exclamation mark.
 Δεν πρόκειται για φάρσα. Ο αναγνώστης μπορεί επίσης να επισκεφθεί την σελίδα http://www.mchamber.org.mk όπου υπάρχουν φωτογραφίες και το πρόγραμμα από τη συγκεκριμένη ομιλία.
 Παρόντες ήταν και αντιπρόσωποι της ελληνικής τράπεζας Alpha Bank η οποία μέσω του δικτύου καταστημάτων της και συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες που δραστηροποιούνται εκεί έχει μεγάλη πρόσβαση στην οικονομία των Σκοπίων.
 Αν και σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα ήταν πολύ εύκολο να πει κάποιος να ξεχάσουμε τις όποιες διαφορές μας με τη γειτονική χώρα χάριν της κοινής ευημερίας, στην περίπτωση μας διακυβεύονται περισσότερα. Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες καταστασεις που έχει βιώσει ο τόπος συγκρίσιμης με της Γερμανικής Κατοχής το ότι ανακύπτουν διάφορα εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό και η ΑΟΖ γεννάει ερωτήματα.
 Τα πάντα κύριοι δεν θυσιάζονται στο όνομα χρημάτων και πρόσκαιρων οικονομικών ανταλλαγμάτων. Ιδιαίτερα όταν στην ουσία η αποβιομηχανιση της Β.Ελλάδας έγινε ταυτόχρονα με την μετεγκατάσταση ελληνικών βιομηχανιών σε Σκόπια και Βουλγαρία. Δεν θα σχολιάσουμε την οικονομική προέκταση του γεγονότος αυτού αλλά το πολιτικό της σκέλος.
 Η οικονομία των Σκοπίων υπάρχει λόγω των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηροποιούνται κυρίως στον κλάδο των τροφίμων και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που τους παρέχει πρόσβαση σε ναυτική οδό μεταφοράς. Καθώς η ανεργία στη FYROM βρίσκεται σε εθνικό επίπεδο στο 30+ % του εργατικού δυναμικού η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στα νότια της χώρας έριξε το επίπεδο αυτό τοπικά στο 11%.
 Η αντιμετώπιση όμως των Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας μόνο φιλική συμπεριφορά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
 Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας έκαναν εκτενή αναφορά στο γεγονός επισημαίνοντας ότι "Ο Δήμαρχος της 2ερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος μας αναγνώρισε ως Μακεδονία". Οι γείτονες είναι σίγουρο πως θα διατυμπανίσουν το γεγονός και σε Διεθνή Φορουμ. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας πρέπει να προβεί σε κινήσεις ώστε να αναιρεθεί η σημασία του γεγονότος.
 Και μια φιλική συβουλή προς το Δήμαρχο Μπουτάρη. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι με το Θέμα των Σκοπίων ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας ...Και το όνομα της πόλης έχει και αυτό τη δικιά του ιστορία ...


ΠΗΓΗ
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/12/o-anthellhnas-mpoytarhs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters