Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η στρατηγική σημασία σύνδεσης Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου


Η Ρωσία θα ενισχύσει το στόλο της στηΝ Μαύρη Θάλασσα, ανακοινώθηκε πριν τρείς μήνες ,απον τα επίσημα χείλη  της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας .
«Θα δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο στόλο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας “ δήλωνε την ίδια περίοδο  ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του στόλου
Ο ναύαρχος Βίτκο έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια, για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.
Ο πρόεδρος Β.Πούτιν το έθεσε στις σωστές βάσεις .  “Η Ρωσία πρέπει να ανακαινίσει τις στρατιωτικές υποδομές» στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, «για να ενισχύσει την άμυνα της χώρας» ως απάντηση στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.
Για τον σκοπό αυτό περισσότερα από 86 δισεκ. ρούβλια (1,75 δισεκ. ευρώ) πρόκειται να διατεθούν μέχρι το 2020 για την ανάπτυξη του ρωσικού στόλου της Μάυρης Θάλασσας, είχε ανακοινώσει τον Μάιο που μας περασε  ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Στα πλαίσια αυτά δύο νέα ντιζελοκίνητα ηλεκτρικά υποβρύχια κλάσης Varshavyanka άρχισαν να κατασκευάζονται στα Ναυπηγεία του Ναυαρχείου, στην Αγία Πετρούπολη. Σχεδιάστηκαν από την εταιρία θαλάσσιων τεχνολογιών Rubin και ολοκληρώνουν τη σειρά των έξι νέων υποβρυχίων που θα ενισχύσουν τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Συνολικά πάνω από 40 νέα πλοία (πολεμικά υποβρύχια, κορβέτες τεχνολογίας stealth, αμφίβια πλοία κ.λπ.) θα τεθούν στην υπηρεσία του Ρωσικού Ναυτικού πριν από το τέλος του έτους. Τα περισσότερα από αυτά έχουν κατασκευαστεί σε ναυπηγεία της βορειοδυτικής Ρωσίας
Τα νεότερα πυρηνικά υποβρύχια κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Sevmash, που βρίσκεται στο Αρχάγγελσκ. Έως το 2020 αναμένεται το ίδιο εργοστάσιο να κατασκευάσει οκτώ πολεμικά πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Borey, με το καθένα από αυτά να έχει δυνατότητα μεταφοράς 16 διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Bulava. Στο Sevmash βρίσκονται επίσης υπό κατασκευή, μεταξύ άλλων, και οκτώ υποβρύχια Yasen τέταρτης γενιάς.
Στο μεταξύ, τα Ναυπηγεία του Ναυαρχείου, το παλαιότερο εργοστάσιο ναυπηγικής βιομηχανίας της Ρωσίας, κατασκευάζουν τα τέταρτης γενιάς ντιζελοκίνητα ηλεκτρικά υποβρύχια κλάσης Lada.
Ο στόλος επιφανείας εξακολουθεί να είναι βασικό όπλο του Ναυτικού. Το ναυπηγείο Severnaya Verf στην Αγία Πετρούπολη κατασκευάζει φρεγάτες εξοπλισμένες με θαλάσσιους πυραύλους Cruise, αντι-υποβρυχιακούς κατευθυνόμενους πυραύλους καθώς και συστήματα αεράμυνας Redut και Kortik.
Οι φρεγάτες project 11356 Talwar, που προορίζονται για επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με πυραυλικά συστήματα και συστήματα αεράμυνας, ναυπηγήθηκαν στο Καλίνινγκραντ, στο εργοστάσιο Yantar. Η ναυαρχίδα της κλάσης, η φρεγάτα «Admiral Grigorovich», αναμένεται να παραδοθεί στο Ρωσικό Ναυτικό πριν από το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα στο pentapostagma.gr, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης θάλασσας , στην πραγματικότητα θα είναι αρκετά “μεγάλος” για τα ναυτικά δεδομένα της περιοχής. Αυτό έχει να κάνει με την αποστολή μέρους των μονάδων του στον  στόλο της Μεσογείου. Ενώ στην ουσία η Μεσόγειο θα ανήκει διοικητικά, στον  ρωσικό στόλο της Μαύρης θάλασσας. Η Ρωσία γνωρίζοντας την ευμετάβλητη κατάσταση ασφαλείας στην Μ.Ανατολή, τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή , την αστάθεια σε Αίγυπτο και Λίβανο, και τα οθωμανικά σχέδια για την Κύπρο και την  νέα διώρυγα του Βοσπόρου, αναδιατάσει τις δυνάμεις επιφανείας της .
Η περιοχή αποτελεί ήδη πεδίο ενεργειακής αντιπαράθεσης , που πολύ εύκολα μπορεί να καταλήξει σε πολεμική σύγκρουση. Αυτό που έχει σημασία για την χώρα μας είναι η στρατηγική αξία του Αιγαίου.Το Αιγαίο πέλαγος συνδέει την Μαύρη Θάλασσα, με την ανατολική Μεσόγειο , για αυτό και η σημασία του αυτήν την στιγμή είναι τουλάχιστον “τεράστια”.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters