Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Κεδίκογλου και Στουρνάρας πρέπει να μας αποζημιώσουν και πρέπει να μηνυθούν ΚΑΙ για έσχατη προδοσία

Κοινή μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την ποινική δίωξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου για «τη μη συμμόρφωσή τους στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ».

Αναλυτικά το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

«Με την με αρ.ΟΙΚ.02/11-6-2013 απόφαση του Υπουργού στον πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών διακόπηκε η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση σήματος – προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης κι επομένως να διακοπεί η συμβολή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΜΟΡΦΩΣΗ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ του ελληνικού λαού και της ομογένειας από την 22η ώρα της 11ης Ιουνίου 2013 κατά παράβαση του άρθρου 5Α του Συντάγματος που ορίζει ότι υποχρεούται στην παροχή ενημέρωσης των πολιτών.

Κατόπιν αίτησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) και του Προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την αναστολή της άνω ΚΥΑ εκδόθηκε η από 17-6-2013 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ του Προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου με την οποία διατάχθηκε:

1) Η αναστολή εκτέλεσής της ως προς το μέρος που
προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές και

2) Η λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Κατά το Νόμο περί Προσωρινών Διαταγών η εκτέλεσή τους είναι άμεση, δηλαδή η προσωρινή διαταγή ισχύει από την έκδοσή της και τη γνώση των υποχρέων.

Η άνω προσωρινή διαταγή λόγω της σημασίας της έγινε γνωστή την 22α ώρα της 17ης – 6- 2013 στο πανελλήνιο και τους αναφερόμενους.

Σήμερα, 21-6-2013 και παρά την παρέλευση τεσσάρων ημερών από την γνώση τους δεν συνεμορφώθηκαν με την Προσωρινή Διαταγή και οι Ελληνες απανταχού στερούμεθα της συμβολής της ΕΡΤ στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία με συνέπειες τον τραυματισμό της δημοκρατίας μας. Η συμπεριφορά αυτή των αναφερόμενων υπουργών που κατέστησαν με την άνω προσωρινή διαταγή υπεύθυνοι για τη λειτουργεία της δημόσιας τηλεόρασης συνιστά τα αδικήματα της μη εφαρμογής προσωρινής διαταγής (άρθρο 232 Α του Π.Κ. παρ.1) και παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.).

Ε π ε ι δ ή

από τη μη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσβάλλεται η προσωπικότητα όλων των Ελλήνων και ημών, αφού υποτιμούν την υπόστασή μας ως πολιτών, της δημοκρατίας μας και με παρανομία μας στερούν το αγαθό της ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας που από το Σύνταγμα (άρθρο 5Α του Συντάγματος) και τους Νόμους οφείλουν να μας παρέχουν κι επομένως υφιστάμεθα ηθική βλάβη.

Ε π ε ι δ ή

με πρόθεση – δόλο παραλείπουν την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

να κινήσετε την διαδικασία της ποινικής δίωξης των άνω παρανομούντων Υπουργών για τα άνω αδικήματα της μη εφαρμογής – εκτέλεσης της άνω προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας και της παράβασης καθήκοντος.»

http://www.sofokleousin.gr/archives/136467.html

ΣΧΟΛΙΑ:


Αποζημιώσεις και έσχατη προδοσία :

1. Επειδή στις 21 Ιουνίου 2013, μετά την κατάθεση της μήνυσης εκδόθηκε και απόφαση ασφαλιστών μέτρων ( 236/2013 ) με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά οι αρμόδιοι ακόμα δεν έχουν συμμορφωθεί, μιλάμε πια για έγκλημα κατ΄εξακολούθηση και μάλιστα με αυταπόδεικτο δόλο .

2. Οι δυο αποφάσεις του ΣΤΕ επιβεβαιώνουν την αντισυνταγματικότητα της απόφασης των δυο υπουργών να διακόψουν το σήμα της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν και για την διεκδίκηση ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ από τους πολίτες. Οι δυο υπουργοί πρέπει να μας αποζημιώσουν όχι μόνο βάσει του σκεπτικού των δυο αποφάσεων αλλά και λόγω παραβίασης του δικαιώματος στην περιουσία, καθώς εισέπραξαν προκαταβολικά τα τέλη για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης αλλά δεν προσέφεραν την αντίστοιχη αντιπαροχή.

3. Οι δυο υπουργοί δεν είχαν καν την αρμοδιότητα επιβολής κυρώσεων όπως η διακοπή σήματος, αφού κατά το Σύνταγμα (άθρ. 15.2), αρμόδιο όργανο είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που συνιστάται ως ανεξάρτητη αρχή. Η διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ και έμμεσα του Καναλιού της Βουλής και η διακοπή του σήματος συνιστά ανάκληση της άδειας που χορηγείται δυνάμει του άρθρου αυτού από αναρμόδιο όργανο και χωρίς καμία απολύτως συνδρομή των λόγων που ορίζει ο νόμος.

4. Και η απόφαση τους να κλείσουν την ΕΡΤ είναι καταχρηστική, καθώς στηρίχτηκε σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε αυθημερόν και η οποία ΠΝΠ δεν μπορούσε να εκτελεστεί πριν γίνει νόμος του κράτους. Είπαμε: η κυβέρνηση είναι εκτελεστική και όχι νομοθετική εξουσία. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, το υπουργικό συμβούλιο εξέδωσε μέσω του πρόεδρου της δημοκρατίας πράξη νομοθετικού περιεχομένου (νομοθέτησε δηλαδή) και στην συνέχεια δυο μέλη της κυβέρνησης την εκτέλεσαν εντός ολίγων ωρών. Αυτή η πράξη από μόνη της αποτελεί έσχατη προδοσία και δυστυχώς δεν είναι η μόνη.

Υπενθύμιση : Σύμφωνα με τα άρθρα 134 και 134 Α του ποινικού κώδικα έσχατη προδοσία διαπράττει αυτός που με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους επιχειρεί να καταστήσει ανενεργά, διαρκώς ή προσκαίρως, θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος.

Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται και

- η αρχή της δέσμευσης της εκτελεστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους.

- η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

- το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης.

Στην περίπτωση μας, οι δυο υπουργοί όλα τα έκαναν ….

Διευκρίνιση : πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπορεί να εκδώσει η κυβέρνηση με την βοήθεια του πρόεδρου της δημοκρατίας ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ καταστάσεις. Στην περίπτωση της ΕΡΤ βέβαια, δεν συνέτρεχαν λόγοι έκδοσης και εκτέλεσης μιας τέτοιας απόφασης . Επειδή είναι αυτονόητο δεν θα επεκταθώ.

το είδα

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4794.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters