Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Μα... είναι "Φίλοι" μας. Κοριοί των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. 12 πράκτορες της NSA μπήκαν στα ασφαλή δίκτυα VPNs και παρακολουθούσαν τα πάντα

images
Το δικηγορικό γραφείο του Νίκο Χάρτινγκ στην Chausseestrasse, στο Βερολίνο, θεωρείται από τα καλύτερα στη Γερμανία, αναλαμβάνοντας μεγάλες υποθέσεις.  Εγινε όμως γνωστό από τις μηνύσεις που κατέθεσε ο ίδιος ο Χάρτινγκ κατά της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, BND, καθώς διαπίστωσε πως παρακολουθούσε ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω Ιντερνετ πελατών του, ακόμη και Ελλήνων! Το δικαστήριο έγινε, ο ίδιος υποστήριξε πως  δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες να «σκανάρουν» ακόμα και τον ίδιο, ωστόσο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. 
Το περιοδικό «Der Spiegel» έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, όμως δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την ηλεκτρονική κατασκοπεία (εξαιτίας του Εντουαρντ Σνόουντεν), ειδικά όταν υπάρχει και συμμετοχή της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA)!...

 
Στο τελευταίο τεύχος, έφερε εκ νέου στο φως καινούργια στοιχεία για την κατασκοπεία μέσω Ιντερνετ (όχι μόνο), ωστόσο περιέλαβε και την Ελλάδα, αφού αποκάλυψε πως 12 στελέχη (πράκτορες) της NSA έσπασαν τα συστήματα κρυπτογράφησης των δικτύων VPN (Virtual Private Networks), δηλαδή εικονικών ιδιωτικών δικτύων, της ελληνικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν τα πάντα (ακόμα και την επικοινωνία του Μαξίμου με τα υπουργεία)! 
Και όλα αυτά όταν ακόμα και σήμερα το δίκτυο VPN θεωρείται η ασφαλέστερη οδός μυστικής επικοινωνίας.
korioi-ton-ipa-sto-megaro-maximoy

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο δημόσια τηλεπικοινωνιακή υποδομή, όπως το Διαδίκτυο, και δίνει τη δυνατότητα σε απομακρυσμένα γραφεία ή σε χρήστες που ταξιδεύουν να έχουν πρόσβαση σε ένα κεντρικό οργανωτικό δίκτυο. 

Ενα VPN συνήθως απαιτεί από τους απομακρυσμένους χρήστες του δικτύου πιστοποίηση και συχνά ασφαλίζει τα δεδομένα με τεχνολογίες κρυπτογράφησης, προκειμένου να εμποδιστεί η διάδοση των ιδιωτικών πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, τα VPNs χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο από κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες για τη διακίνηση απόρρητων πληροφοριών, ωστόσο σήμερα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες που θέλουν ένα αυξημένο επίπεδο ασφαλείας στις επικοινωνίες τους από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. 

Συνήθως αυτή τη «μεθοδολογία» τη χρησιμοποιούν τράπεζες, εταιρείες, πανεπιστήμια, ακόμη και. ιδιώτες που δεν θέλουν να αφήνουν τις συναλλαγές τους εκτεθειμένες σε ενδεχόμενες παρακολουθήσεις. 

Επιπλέον, η ύπαρξη των VPNs και το γεγονός ότι δεν είχε βρεθεί ακόμα ο τρόπος παραβίασής τους (επίσημα) δημιουργούσαν σημαντικές δικλίδες ασφαλείας και ενάντια στο κοινό έγκλημα ή και σε πιο σοβαρές απειλές και επιθέσεις μέσω Διαδικτύου. 
Ολα αυτά ίσχυαν μέχρι το. δημοσίευμα του «Spiegel». 

Στο πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης της NSA έχουν αναφερθεί με πολλά ρεπορτάζ o «Guardian» και οι «New York Times», τονίζοντας πως η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθεί «επιθετικά» να «σπάσει» όλες τις διαδεδομένες τεχνολογίες κρυπτογράφησης στο Διαδίκτυο, ακόμα και επ' ωφελείαν της, ώστε και εκείνη να μην απειληθεί από κατασκοπευτικό λογισμικό!
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/01/12-nsa-vpns.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters