Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ο υπ. Παιδείας στο άναμμα των πέντε κεριών της Χανουκά (ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ FB)



Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατόπιν πρόσκλησης της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, παρέστη στο άναμμα των πέντε κεριών της Χανουκά, που συμβολίζει την ελπίδα να υπάρχει παντού το φως της αγάπης για όλους και αντάλλαξε ευχές με τους Έλληνες συμπολίτες μας εβραϊκού θρησκεύματος.

Τι είναι το Χανουκά
Σύμφωνα με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών:

- Το Χανουκά είναι μια πολύ σοβαρή και γεμάτη από μηνύματα γιορτή.

-Μνημονεύει μια ιστορική στιγμή συνεύρεσης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και ανθρώπων κατά την διάρκεια της οποίας ο καθένας για τον δικό του σκοπό έπραξε με το δικό του καλό ή κακό τρόπο και άφησε όλους τους εμπλεκόμενους πλουσιότερους από την γνωριμία νέων ιδεών αλλά και σαστισμένους από τα διλήμματα και τις άλυτες συγκρούσεις που τους περιέβαλλαν και που παραμένουν επίκαιρες μέχρι σήμερα. Το Χανουκά είναι μια γιορτή που καθρεφτίζει με ακρίβεια το πώς είναι η πολιτική, η ιστορία, η ίδια η ζωή.

-H εξάπλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού έφερε πρόοδο και εκσυγχρονισμό στις κοινωνίες που συνάντησε, αναδεικνύοντας την δύναμη της λογικής και την σημασία της ατομικής συνείδησης καθώς και βελτιώνοντας το επίπεδο της ζωής.

-Πολλοί Εβραίοι μεταρρυθμιστές της εποχής αυτής αγκάλιασαν αυτά τα ιδεώδη και θέλησαν να τα ενσωματώσουν μέσα στη δική τους φιλοσοφία και την πίστη τους στον ένα και μοναδικό Θεό.

-H ιστορία του Χανουκά αναφέρεται στα βιβλία Μακαββαίοι 1 και 2 από 2 διαφορετικές οπτικές γωνίες.

-Το ένα βιβλίο περιγράφει την εξέγερση των Μακκαβαίων, εναντίον των Σελευκιδών, κατακτητών της πατρίδας τους, που κατέλαβαν τους ναούς τους και τους υποχρέωσαν να λατρεύουν τους δικούς τους θεούς. Το δεύτερο περιγράφει την εξέγερσή τους απέναντι στους ομοθρήσκους τους που είχαν αφομοιωθεί μέσα στους άλλους λαούς, πολιτισμούς και θρησκείες.

-Η ιστορία με το λάδι που, ως εκ θαύματος, έφτασε για να κρατήσει τα κεριά αναμμένα για 8 ολόκληρες μέρες όταν αποκατέστησαν τον Ναό, προστέθηκε πολλά χρόνια αργότερα από τους Ραββίνους για να δώσουν στην γιορτή, μια θεία διάσταση.


Ετικέτες: Κώστας ΓαβρόγλουΙσραηλιτικη Κοινότητα

https://www.esos.gr/arthra/48135/o-yp-paideias-sto-anamma-ton-pente-kerion-tis-hanoyka 


ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ??????

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ????? 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ [ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ] ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ????????? 

ΚΑΙ Ο ΕΝΤΡΟΓΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ???????????? 

ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΡΕ ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ [ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ] 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΟΡΘΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ 
ΚΙΝΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥΣ 
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ 
ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ ΠΑΡΑΠΕΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ 
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Ο ΥΠ .ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΑΙΩΝΙΟ ΑΣΒΕΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ....

Vasilis Theodoropoulos
13 Φεβρουαρίου 2015 ·
ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.......
ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (2ΟΣ ΑΙ. Π.Χ.). Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ, Ο ΜΑΤΤΑΘΙΑΣ, ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΛΕΥΚΙΔΩΝ (ΕΛΛΗΝΩΝ) ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΧΟΥ Δ' ΕΠΙΦΑΝΟΥΣ (167 Π.Χ.).

ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΤΤΑΘΙΑ, ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ, ΙΟΥΔΑΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΦΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΚΟ “ΣΤΡΑΤΟ” , ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ «ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ» ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΟ (164/3 π.Χ.) ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΚΑ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΥΡΚΑΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΞΕΝΩΝΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΑΝΑΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ.

ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΈΔΡΑΣ» ( ΒΑΤΙΚΑΝΟ) ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο «ΆΓΙΟΣ» ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ.

ΤΗΝ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ «ΑΓΙΩΝ» ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΣΥΣΣΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ.

ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ «PARK EAST SYNAGOGUE»

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΚΑ, ΜΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΝΤΙΟΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters