Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Το οικτρό σχέδιο της Ευρώπης για Ελλάδα και Κύπρο


  • Έλεγχος των τραπεζών μέσω της κρατικοποίησης τους 
  • Στο κράτος η Εθνική, τυπικά ιδιωτικές Πειραιώς, Alpha 
  • Κατέστρεψαν τράπεζες και καταθέτες στην Κύπρο - τις μετεξέλιξαν σε zombie banks

Γράφει ο Πέτρος Λεωτσάκος  

Το οικτρό σχέδιο της Ευρώπης για την Ελλάδα και την Κύπρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υλοποιείται δυστυχώς με την άβουλη συμμετοχή των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι Έλληνες και Κύπριοι πολιτικοί, μη κατανοώντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν, οδηγούν σε πλήρη απαξίωση τις τράπεζες άβουλα και άκριτα, δέχονται τις αποφάσεις της Τρόικα ως θέσφατα.

Δυστυχώς το φιάσκο της Ελλάδος με το PSI+ και το επικίνδυνο φιάσκο με τις καταθέσεις στην Κύπρο, δεν δίδαξε κανένα, πολλώ δε μάλλον την Γερμανία που έχει υποπέσει σε απίστευτες γκάφες. Άπειροι τεχνοκράτες, παιδαρέλια σύμβουλοι και πολιτικοί κοντόφθαλμοι χωρίς όραμα και στρατηγική συνθέτουν την ομάδα κρούσης ή καλύτερα παράκρουσης στην Ευρώπη.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την Ελλάδα και την Κύπρο οδηγώντας στην παρακμή το banking θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Στην Ελλάδα η Τρόικα ήθελε κρατικές τράπεζες για να τις ελέγξει και το πέτυχε. Η Εθνική μετά το αποτυχημένο PSI+ κρατικοποιείται και αυτό είναι οριστικό. Η Alpha και η Πειραιώς παραμένουν τυπικά ιδιωτικές αφού επιτυγχάνουν να καλύψουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής αλλά θα είναι τυπικά ιδιωτικές θα ελέγχονται πλήρως από τον βασικό μέτοχο το ΤΧΣ άρα την Τρόικα. Ο έλεγχος δεν είναι αρνητική εξέλιξη αλλά το σχέδιο για το πώς αντιλαμβάνονται οι τεχνοκράτες της Τρόικα το ελληνικό banking μόνο ανησυχίες προκαλεί.

Δυστυχώς στην Τρόικα επικρατεί ένα αλαλούμ απόψεων και θέσεων. Άλλα υποστηρίζει το ΔΝΤ, άλλα η ΕΚΤ και άλλα η ΕΕ. Η Τρόικα και η Γερμανία ήθελαν να βάλουν χέρι στο ελληνικό banking και περίπου το πέτυχαν.

Αν δεν υπήρχε η σθεναρή, συνεπής και συνεχής παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος και του Γ. Προβόπουλου οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν όλες κρατικοποιηθεί.

Το μοντέλο που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα για το banking οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι μαθητευόμενοι μάγοι της Τρόικα δεν θα υποστούν συνέπιες για την προδιαγεγραμμένη αποτυχία τους αλλά δυστυχώς τα λάθη θα τα πληρώσει η ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση, παρ΄ ότι διαθέτει υπουργό οικονομικών έμπειρο και στα τραπεζικά τον Γ. Στουρνάρα δεν έχει κατανοήσει το αδιέξοδο. Πιστεύουν ότι το μοντέλο που υλοποιείται μπορεί να ευδοκιμήσει. Δυστυχώς θα κατανοήσουν ότι το αδιέξοδο θα είναι μακριά.

Το φιάσκο της Κύπρου – Κατέρρευσαν οι κυπριακές τράπεζες

Εκτρωματική η λύση που δόθηκε στην Κύπρο. Οι τράπεζες ολοκληρωτικά καταστράφηκαν. Θα την πληρώσουν οι καταθέτες και μέτοχοι της Λαϊκής τράπεζας και οι μεγαλοκαταθέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ της τράπεζας Κύπρου.

Η διάσπαση της Λαϊκής σε good και bad bank και η απόφαση καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ να καταλήξουν στην bad bank δεν έχει κανένα προηγούμενο. Θα την πληρώσουν οι καταθέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ της Κύπρου οι οποίοι υποχρεώνονται να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας αφού θα υποστούν haircut έως 50%.

Η λύση αυτή είναι παράνομη και εκτρωματική.

Η Κύπρος ως ένα περιφερειακό χρηματοοικονομικό κέντρο κατέρρευσε αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Οι τράπεζες με ταχύτατες διαδικασίες μετεξελίσσονται σε zombie banks.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, υποχρέωσαν τις κυπριακές τράπεζες με το έτσι θέλω να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, χωρίς να ρωτούν τις διοικήσεις και τις περιχαρακώνουν σε μια μικρή αγορά την Κυπριακή χωρίς παρέμβαση ή θεσμικό ρόλο. Για τις κυπριακές τράπεζες η εξέλιξη αυτή είναι απλά καταστροφή. Στην κυριολεξία καταστροφή, που ίσως ελάχιστοι θα κατανοήσουν, καθώς υπερτερεί η διάσωση της χώρας.

Όταν διαπιστώσουν ότι υπέπεσαν σε ένα τραγικό λάθος με συνέπειες όμοιες με την χρεοκοπία της Κύπρου θα είναι πολύ αργά.

Πηγή: bankingnews.gr 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5508.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters