Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τουρκία: "Μαζί με το Ισραήλ θα γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές μεταφοράς ενέργειας"

Η "συγγνώμη" του Ισραήλ για το θάνατο εννέα Τούρκων πολιτών στην επιδρομή εναντίον του πλοίου Mavi Marmara ανοίγει τον δρόμο για την μετατροπή της Τουρκίας σε παγκόσμιο "πρωταθλητή" στη μεταφορά ενέργειας, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA),
Φατίχ Μπιρόλ.



Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο κ. Μπιρόλ θεωρεί ότι η κίνηση που έκανε το Ισραήλ θα βοηθήσει τη συνεργασία Τουρκίας- Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας.

"Η Τουρκία θα μπορεί πλέον μαζί με το Ισραήλ να μεταφέρει ενεργειακά αποθέματα στην παγκόσμια αγορά", εξηγεί.

Ο κ. Μπιρόλ προσθέτει ότι η Τουρκία αποτελεί την οικονομικότερη και πλεονεκτικότερη λύση για τη μεταφορά των Ισραηλινών ενεργειακών αποθεμάτων από την ανατολική Μεσόγειο στην παγκόσμια αγορά.

Προέβλεψε επίσης ότι το Ισραήλ θα μπορεί να προχωρήσει στην εξόρυξη αποθεμάτων φυσικού αερίου 7 - 8 φορές μεγαλύτερων από τις δικές του ανάγκες τα οποία θα μπορεί συνεπώς να διοχετεύσει στις διεθνείς αγορές.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μεγάλα αποθέματα αερίου γύρω από την Κύπρο.

"Ξέρουμε ότι υπάρχουν πλούσια αποθέματα", είπε, αλλά επισήμανε ότι δεν είναι ακόμα γνωστό το κόστος της εξόρυξης τους.

Την ίδια εκτίμηση διατυπώνει και ο σερ Μάικλ Λι, ειδικός σύμβουλος του German Μarshall Fund στις Βρυξέλλες. Σε σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα σημείωσε ωστόσο ότι "η νέα διπλωματική αποκλιμάκωση Τουρκίας-Ισραήλ δεν θα πρέπει να γίνεται σε βάρος της συνεργασίας του Ισραήλ με την Κύπρο στον ενεργειακό τομέα".



Η τουρκική πολιτική ηγεσία επαναλαμβάνει ότι τα όποια αποθέματα ενεργείας βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν "μόνο από την ελληνοκυπριακή πλευρά" αλλά ότι αποτελούν περιουσία "όλων των κατοίκων της Κύπρου".

 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4958.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters