Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι και τα … εμβόλια

Δημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τη δυσωδία στα ΜΜΕ, που δεν αφορά απλά τη διαφθορά που επικρατεί στον “χώρο”, αλλά κυρίως το με ποιον τρόπο η Υπερεθνική  και η ντόπια ελίτ ελέγχει απόλυτα την πληροφόρηση και την “ενημέρωση” του λαού.

Μετά από τα capital controls οι καθημερινές εφημερίδες μείωσαν ένα ολόκληρο 16σέλιδο την ύλη τους λόγω έλλειψης ρευστότητας, όπως ανακοίνωσαν, για προμήθεια χαρτιού για το οποίο όντως (από… πρόπερσι) ζητούνται υψηλές προκαταβολές και σχεδόν άμεση εξόφληση.

Ό,τι γνωρίζαμε κάποτε για τρίμηνες «πιστώσεις» έχει πάει περίπατο εδώ και χρόνα. Οπότε ΝΕΑ, Τύπος, Έθνος κυκλοφορούν με 32 σελίδες κάθε μέρα. Αυγή, Ριζοσπάστης, κυκλοφορούσαν ήδη σαν φυλλάδια.

Μία όμως εφημερίδα δεν καταλαβαίνει από «ελέγχους», επιδεικνύει ιδιαιτέρως σημαντική ρευστότητα και ενώ η διαφημιστική αγορά έχει νεκρώσει… διαφημίζεται: Η Εφημερίδα των Συντακτών! Η οποία παρουσιάζεται κατά τα άλλα από την σιωνιστική ναυαρχίδα The Guardian ως “επιτυχημένο” αυτοδιαζειριζόμενο πείραμα.  (‘We had no investors. We did it alone, believing in our power and abilities‘, 19.07.2015)


ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ… ΕΜΒΟΛΙΑ

Βαγγ. Δεληπέτρος

Μια ιστορία με πολύ χρήμα και πολύ ενδιαφέρουσες, σκοτεινές προεκτάσεις.

Μερικές εισαγωγικές παρατηρήσεις:

[1]. Προφανώς (καθώς από κανέναν δεν
διαψεύστηκε) η λίστα που δημοσίευσε το Κουτί της Πανδώρας είναι αυτή που κατέθεσε στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Καμμένος. Μένει να διερευνηθεί η ακρίβεια των αναγραφομένων (αποδέκτες – ποσά) και η αιτιολογία των καταβολών.

[2]. Σωστό είναι ότι θα έπρεπε να κατατεθεί και στον εισαγγελέα, ειδικά επειδή περιλαμβάνει media shops και εκδότες, εταιρείες δηλαδή και πρόσωπα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Δεν είναι λάθος όμως να κατατίθεται στο Πειθαρχικό που μπορεί να ανοίξει (παράλληλα με την εισαγγελική διερεύνηση) την πολιτικοδημοσιογραφική συζήτηση για αυτά τα ζητήματα.

[3]. Όπως φαίνεται από το έγγραφο τα συνολικά κονδύλια που διατέθηκαν είναι 25 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά η «λίστα» αναφέρει τους αποδέκτες 20.875.000 ευρώ . Οι αποδέκτες του υπόλοιπου ποσού, 4.100.000, υπάρχουν όπως αναγράφεται στο «Παράρτημα» που δεν δημοσιοποιήθηκε, ή δεν κατατέθηκε στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Προφανώς, εάν δεν έχει κατατεθεί στο Πειθαρχικό το Παράρτημα πρέπει να ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΖΗΤΗΜΑ 1ον : ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρώην βουλευτής Αθ. Γιαννόπουλος, μετά την κατάθεση από τον Π. Καμμένο στο Πειθαρχικό της λίστας όσων ενθυλάκωσαν «επικοινωνιακά» κονδύλια του Οργανισμού δήλωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε δημοσιογράφους στο pay roll αλλά κατέβαλε διαφημιστικά κονδύλια σε ΜΜΕ.

Την άποψη του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται να στηρίζει, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τη λίστα, και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος εισέπραξε 398.000 ευρουλάκια, αλλά όπως δήλωσε ήταν για διαφημίσεις «στα ΜΜΕ στα οποία είναι μέτοχος».

Αναγκαία υπενθύμιση: Ο κάποτε νεοδημοκράτης Αθ. Γιαννόπουλος πριν διορισθεί επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν «συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ» (και για αυτό διορίστηκε!) και το κόμμα του Καμμένου όταν «διέψευσε» τη λίστα ανακοίνωσε ότι «Μας την έδωσε ο Γιαννόπουλος» χωρίς ο κύριος πρόεδρος να επανέλθει, καθώς όπως φαίνεται επέλεξε τη σιωπή του ενόχου, ελπίζοντας πλέον να κουκουλωθεί η υπόθεση.

ΖΗΤΗΜΑ 2ον: ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Αν ο Χατζηνικολάου πήρε για Real Νews, Real FM, enikos και Αγορά, 398.000, από πού κι ως πού πήρε 848.000 ο Κουρτάκης (Παραπολιτικά, Επένδυση) και 493.000 ο… Χατζής (New Post);

Και, πολύ περισσότερο, εάν αφήσουμε στην άκρη τους εκδότες, με ή χωρίς εισαγωγικά, όπως τον Μαυρίκο (Ακρόπολη) με τις 200.000, γιατί δημοσιογράφοι όπως η Φυντανίδου (ΒΗΜΑ) και ο Μακρυγιάννης (Πρώτο Θέμα) τσέπωσαν αντιστοίχως 91 και… 440 χιλιαρικάκια;

Θα έχει πολύ δουλειά το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Γιατί η υπόθεση μυρίζει. Πέρα από τα προφανή (χρηματισμός, διαπλοκή) φαίνεται να υπάρχουν και αποδέκτες χρηματικών ποσών (πολιτικοί;) που μένουν στο σκοτάδι.

Γιατί λ.χ. κάποιος Τασσιόπουλος παίρνει 148.000; Αν είναι όπως νομίζω ο εκδότης ενός λαθρόβιου που υποτίθεται ότι απευθύνεται στους αγρότες με τίτλο «Παραγωγή», γιατί να του δοθούν τόσα χρήματα για «ενημέρωση» των επί της ουσίας ανύπαρκτων αναγνωστών του;

Και εάν υποθέσουμε ότι υπήρχε λογική στο να του δοθούν, πώς είναι δυνατόν η… «Παραγωγή» να εισπράττει 148 χιλιαρικάκια και ο «Ελεύθερος Τύπος» 276, δηλαδή ούτε καν τα διπλά;

Επίσης, τα… κονδυλιάκια που δεχόμαστε για την ώρα, χάριν της συζήτησης και των δηλώσεων της προεδράρας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι πήγαν στον «Ελεύθερο Τύπο», γιατί έχουν σαν αποδέκτη τον εκδότη της εφημερίδας Σκαναβή (σύμφωνα πάντα με τη λίστα) ενώ τα κονδύλια που πήγαν στο « Έθνος» έχουν αποδέκτη, σύμφωνα πάντα με την ίδια λίστα, το… Έθνος;

ΖΗΤΗΜΑ 3ον: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ… ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε περίπτωση έχει σημασία εάν εκδόθηκαν παραστατικά για αυτές τις χορηγίες και ποια ακριβώς είναι αυτά. Γιατί εάν αλλού «αποδέκτης» είναι η εφημερίδα που θα φιλοξενήσει τις «διαφημίσεις» και αλλού ο εκδότης του εντύπου που φιλοξένησε τις ρεκλάμες, η υπόθεση «μυρίζει» παραστατικά «άλλου τύπου» ανά περίπτωση, και ίσως οδηγεί στην ανακάλυψη εταιρειών – μαϊμού και εταιρειών – βιτρίνας.

Σημασία έχει επίσης να εντοπιστεί τι και πώς δόθηκε σε αντάλλαγμα για τα χρήματα που εισπράχτηκαν κατά περίπτωση. Ο Χατζηνικολάου λ.χ. που παραδέχτηκε ότι έχει εισπράξει αυτά τα χρήματα τι ακριβώς «έδωσε» ως αντιπαροχή; .

Αν για παράδειγμα εισέπραξε σχεδόν 400.000 για δυο σελίδες στη μια εφημερίδα, μια στην άλλη, ένα σποτάκι στο ραδιόφωνο και ένα μπανεράκι στο σάιτ, έχει άλλη σημασία από το να «έδωσε» 10 σελίδες στη μια εφημερίδα, 15 στην άλλη τη χαμηλότερης κυκλοφορίας, ένα ραδιοφωνικό σποτ που παιζόταν όλη την ημέρα επί έξι μήνες και ένα ετήσιο πολύ προβεβλημένο μπάνερ στο σάιτ.

Πολύ περισσότερο αυτά ισχύουν για τους «εκδότες» που εμφανίζονται να έχουν πάρει το ένα τρίτο όσων έλαβε ο Χατζηνικολάου αλλά και για εκδότες και συστημικά τσιράκια που πήραν τα ίδια με αυτόν ή πολλαπλάσια.

Είναι ενδιαφέρον επίσης να σημειώσουμε (και να εξετάσουν οι αρμόδιοι το πώς και το τι) ότι ενώ «τα κονδύλια διατέθηκαν για διαφημίσεις σε ΜΜΕ», σύμφωνα με τη λίστα, τα εισπράττει δημοσιογράφος από το «Βήμα» (Φυντανίδου) αλλά και ο… ΔΟΛ, ενώ ο δημοσιογράφος Μακρυγιάννης είναι ο αποδέκτης κονδυλίων… «διαφήμισης» για το Πρώτο Θέμα, τη… Βουλή και την… Ευρωβουλή!

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ… ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Εννοείται ότι τώρα θα ξεσαλώσουν (πάλι!) οι «γνωστοί άγνωστοι» συστημικοί παράγοντες για να μη βγει άκρη ούτε σε αυτήν την υπόθεση. Όχι μόνο για να προστατευτούν κάποιοι από τους αποδέκτες των κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ και να μείνουν στο σκοτάδι οι πολιτικοί πάτρονες και «συνεργάτες» τους, αλλά και για να κλείσει γενικότερα η συζήτηση, καθώς η όλη ιστορία μυρίζει ότι οι καταβολές έγιναν για «άλλους λόγους».

Εμείς όμως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η περίπτωση της συγκεκριμένης λίστας και αυτού του οργανισμού είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι όλα είναι… νόμιμα και ηθικά σε αυτή τη χώρα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι ο μόνος οργανισμός που είχε τέτοια κονδύλια, ούτε (λογικά) ο μόνος που έδωσε… συμπληρώματα διατροφής σε εκδότες και παρατρεχάμενους τους. Για αυτό και θα είχε σημασία ―πέραν όσων ήδη ανέφερα― να ελεγχθεί λ.χ. πότε ακριβώς εισέπραξε ο Καραμανλής του «Παρασκήνιου» τα 500 χιλιαρικάκια του και τι «ανέδειξε», ποιους χτύπησε και ποιους σιγοντάρησε, μέσω της συγκεκριμένης έκδοσης εκείνη την περίοδο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Είναι πολλά τα λεφτά, συνάδελφοι. Όπως είναι πολλά και τα μνημόνια, και δεν το αναφέρω τυχαία. Πολλά επίσης ήταν και τα χρήματα που δόθηκαν για την αντιμετώπιση των… πανδημιών που όλο έρχονταν και ποτέ δεν ήρθαν. Και πολλοί οι υπουργοί που βρίσκονται στο κάδρο αυτής της συζήτησης που πρέπει να ανοίξει.

Κλείνοντας λοιπόν, ας τους θυμηθούμε, κατά αλφαβητική σειρά για να μην έχουμε… παρεξηγήσεις: Αβραμόπουλος, Βορίδης, Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Λυκουρέντζος.

Οι ΕΚΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ… ΕΜΒΟΛΙΑ (2)

Μια ακόμα επισήμανση για τις… ευεγερσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο συνάδελφος που μετέδωσε τα σχετικά με τη λίστα από την ΕΡΤ τα είχε κυριολεκτικά χάσει από αυτό το χορό των χιλιάρικων και δεν ήξερε πώς να δώσει όσα κατάλαβε και όσα ένιωσε και ταυτόχρονα να το κάνει χωρίς να δώσει ονόματα, μιας και αυτό προφανώς του είχαν ζητήσει.

Κάπως έτσι έκανε και το λάθος: δήλωσε πως τα ‘χασε βλέποντας «κάποιον συνάδελφο» να έχει εισπράξει 1.773.000 ευρώ. Το λάθος ήταν ότι κοιτάζοντας για ένα δυο λεπτά τη λίστα δεν πρόσεξε ότι πλάι στο όνομα του «συναδέλφου» όπως και σε μερικά ακόμη ονόματα ―κυρίως εταιρειών― υπήρχε ένας αστερίσκος. Και αυτό, όπως αναφέρεται, σήμαινε ότι τα συγκεκριμένα ονόματα δεν ήταν εκδότες, δημοσιογράφοι ή ΜΜΕ αλλά mediashops.

Αν λοιπόν κοιτάξουμε προσεκτικά τη λίστα θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν τα μισά χρήματα, 10.097.000 για την ακρίβεια, πήγαν σε mediashops, δηλαδή σε μεσάζοντες μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των ΜΜΕ στα οποία έγιναν καταχωρήσεις.

Εδώ λοιπόν αρχίζει άλλο πανηγύρι! Γιατί τα mediashops δίνουν όση διαφήμιση θέλουν εν πολλοίς όπου θέλουν, κατά πώς ορίζουν οι «απόψεις» τους, οι «σχέσεις» τους, η διαπλοκή τους. Άρα, είναι δυνατόν κάποιοι από τους εκδότες που αναγράφονται στη λίστα και δηλώνεται ότι εισέπραξαν χιλιαρούμπες για ρεκλάμα στα «μέσα στα οποία είναι μέτοχοι» να έχουν εισπράξει (πάλι και πάλι!) και μέσω των mediashops.

Το τι «έδωσαν» στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα ΜΜΕ που πήραν κονδύλια από τα mediashops παραμένει προς διερεύνηση, όπως και το τι «έδωσαν» για τα κονδύλια που πήγαν απευθείας στην τσέπη τους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα mediashops «δουλεύουν» με… επιστροφές. Το 30-40% των χρημάτων που δίνουν σε κάποιο μέσο επιστρέφει στη δική τους τσέπη! Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι περίπου 3,5 εκατομμυριάκια γύρισαν στους «ιδιοκτήτες» αυτών των νταβατζηδομάγαζων και στους «συνεργάτες» τους.

Γνωστού όντος αυτού του «συστήματος», οι υπεύθυνοι του Οργανισμού, αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, δεν γίνεται να κάνουν τον… Γερμανό στις παλιές ελληνικές ταινίες και να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά θα έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί λόγω… βλακείας. Εκτός πια κι αν υπάρχουν άλλα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, πιο… κατάλληλα για την περίπτωσή τους.

ΚΕΕΛΠΝΟ

28 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια. Με υπουργούς Υγείας Αβραμόπουλο, Βορίδη, Γεωργιάδη, Λοβέρδο, Λυκουρέντζο.
Όχι τίποτα άλλο, για την πληρότητα του ρεπορτάζ.

εκδοτεσ
το είδα
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2015/07/30/i-ekdotes-i-dimosiografi-ke-ta-emvolia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters