Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΡΕΝΤΕΡ - ΠΟΥΤΙΝ - Η οικονομική δύναμη της Γερμανίας

Μια απάντηση στο ερώτημα πώς κατάφερε η Γερμανία να γίνει η ισχυρότερη χώρα στην Ευρώπη δίνεται από τη συμφωνία που υπέγραψαν ο καγκελάριος Σρέντερ και ο Πούτιν το 2005.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να μεταφέρουν με αγωγό το φυσικό αέριο της Βαλτικής στη Γερμανία. 

Με τον αγωγό αυτό που ξεκινάει από το Vyburg  και καταλήγει  στο Greifswald  της Γερμανίας, παρακάμπτοντας όλες τις χώρες της Βαλτικής, το Βερολίνο απέκτησε ενεργειακή αυτάρκεια και έγινε η μεγαλύτερη δύναμη της Ευρώπης.

Τα ενεργειακά ζητήματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη εδώ και αιώνες. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο καθορίζουν συμμαχίες, χαράζουν σύνορα και ορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τον περασμένο χρόνο υπογράφηκαν δυο μεγάλες συμφωνίες για το πετρέλαιο:

-Η αμερικανική Exxon υπέγραψε συμφωνία με τη ρωσική Rosnef στις 15.1.2011 για την εξόρυξη του πετρελαίου από την περιοχή του Βορείου Πόλου. Η συμφωνία υπεγράφη στην πόλη Sochi μεταξύ του προέδρου της Exxon, Rex Tillerson και της Rosnef Εdward Hudaydulin. 

Οι δυο κολοσσοί θα επενδύσουν 3.2 δις $ για την  άντληση του πετρελαίου. Στην τελετή υπογραφής παρέστη ο κ. Πούτιν, ο οποίος είπε:

«Η συνεργασία θα αποδώσει μόνο από το πετρέλαιο 200-300δις $. Εάν προσθέσουμε και τα παράγωγα τα κέρδη θα φτάσουν τα 500δις $»

-Οι ίδιες πάλι εταιρίες και τα ίδια πρόσωπα υπέγραψαν συμφωνία για την εξόρυξη πετρελαίου από τη Μαύρη Θάλασσα. Μόνο από την περιοχή Taupse υπολογίζουν να κερδίσουν 72 δις $ ενώ θα έχουν καταβάλει ως έξοδα μόνο ένα δις $.

Ο  λόγος που τα θυμηθήκαμε είναι η επικείμενες συζητήσεις για την ΑΟΖ του Αιγαίου. 

Ας τα έχουν υπόψη τους όλοι οι «σωτήρες» της χώρας που θα διαπραγματευτούν.

Γιατί αν η Γερμανία κατέκτησε τη θέση αυτή στην Ευρώπη με μόνο τη μεταφορά, ας σκεφθούμε τι μπορεί να κάνει μια χώρα που έχει την ευλογία του πετρελαίου. 

Αλλά εδώ είναι Ελλάς…


 http://www.elzoni.gr/html/ent/310/ent.19310.asp

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_5572.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters