Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Δείτε το σημείο προσεδάφισης του Philae πάνω στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko [Βίντεο]

Στις 12 Νοεμβρίου, το ευρωπαϊκό σκάφος Rosetta θα γίνει η πρώτη αποστολή που θα επιχειρίσει προσεδάφιση στην επιφάνεια ενός κομήτη.
Δέκα χρόνια μετά την εκτόξευσή του το 2004, το Rosetta τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko στις αρχές Αυγούστου. Είναι η πρώτη αποστολή που συνοδεύει έναν κομήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ταξίδι του προς τον Ήλιο.
Μετά από επισταμένη έρευνα οι επιτελείς της αποστολής επέλεξαν το σημείο προσεδάφισης το οποίο έχει λάβει την κωδική ονομασία «Θέση J». Παρόλα αυτά η ESA διοργάνωσε ένα διαγωνισμό στον οποίο οι φίλοι του Διαστήματος θα πρότειναν ένα όνομα για το σημείο της προσεδάφισης.
Η διαστημοσυσκευή που θα προσπαθήσει να προσεδαφιστεί στον κομήτη ονομάζεται Philae που είναι το όνομα ενός νησιού του Νείλου, του Φίλαι. Προτάθηκαν διάφορα ονόματα γα το σημείο προσεδάφισης αλλά εκείνο που τελικά επιλέχθηκε είναι το όνομα ενός ακόμη νησιού του Νείλου, του νησιού Αγκιλκία.
Πρόκειται για ένα νησί που συνδέεται με το Φίλαι αφού σε αυτό μεταφέρθηκε ένα συγκρότημα αρχαίων κτιρίων που υπήρχαν στο Φίλαι όταν το τελευταίο πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της οικοδόμησης του φράγματος Ασουάν τον περασμένο αιώνα. Ανάμεσα στα κτίρια είναι και περίφημος ναός της Ίσιδος.
Στον κύκλο σημειώνεται το ακριβές σημείο προσεδάφισης του Philae στον κομήτη το οποίο έλαβε το όνομα ενός νησιού του Νείλου

 

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο για την προσεδάφιση του Philae πάνω στον κομήτη:



http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/philae-67p-churyumov-gerasimenko.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters