Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ο Snowden προειδοποιεί για τις αρχές που εκμεταλλεύονται την πανδημία για να αυξήσουν την επιτήρηση, να εντοπίσουν τα άτομα

By Anthony Murdoch
«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τείνει να διευρυνθεί. Στη συνέχεια, οι αρχές γίνονται άνετες με κάποια νέα δύναμη. Αρχίζουν να το συμπαθούν.
Ο πρώην ανάδοχος για τη CIA προειδοποίησε ότι τα μέτρα επιτήρησης πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν, ή τουλάχιστον σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν στο όνομα της καταπολέμησης του κορωνοϊού, θα μπορούσε να καταλήξει να γίνει μια μόνιμη πραγματικότητα της ζωής .

Μιλώντας για αυτή την ανησυχία, είναι ο Edward Snowden, ο πρώην ανάδοχος της CIA, ο οποίος διάσημος διαφυλίζει μυστικά για τα προγράμματα κατασκοπείας της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ το 2013.
Ο Snowden εξέφρασε τις ανησυχίες του σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 23 Μαρτίου  με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Κοπεγχάγης. Το θέμα της συζήτησης ήταν η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην εποχή του κοροναϊού. 
Στη συνέντευξη βίντεο, ο Snowden δήλωσε ότι όταν οι κυβερνήσεις έχουν λάβει νέες εξουσίες για να εντοπίσουν τα άτομα με το πρόσχημα μιας έκτακτης ανάγκης, «τείνουν να είναι κολλώδη». 
"Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τείνει να διευρυνθεί. Στη συνέχεια, οι αρχές γίνονται άνετες με κάποια νέα δύναμη. Αρχίζουν να το συμπαθούν ", πρόσθεσε.
Ο Snowden έγινε διάσημος μετά από διαρροή εξαιρετικά διαβαθμισμένων κυβερνητικών μυστικών το 2013 από τον Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Το 2019, έγραψε ένα βιβλίο, μόνιμο ρεκόρ, το οποίο έχει γίνει παγκόσμιος μπεστ σέλερ, περιγράφοντας τις εσωτερικές λειτουργίες του πρώην εργοδότη του. Παραμένει στην εξορία στη Ρωσία. 
Στη συνέντευξη, ο Snowden έδωσε ένα σενάριο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους υπάρχοντες ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης πολλοί σήμερα, για να εκδώσουν κυβερνητικές εντολές που απαιτούν πρόσβαση σε προσωπικά ιατρικά δεδομένα όπως το καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου που είναι αποθηκευμένο στη συσκευή. 
Ο Snowden πρότεινε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με το πρόσχημα της προστασίας της υγείας όλων για την καταπολέμηση του κορωναϊού. Ωστόσο, πολλά χρόνια κάτω από το δρόμο αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση της, όπως οι πρόσθετες προφυλάξεις ασφαλείας που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες παραμένουν σε ισχύ σήμερα. 
Ο Snowden παρατήρησε πως η δυνατότητα χρήσης αυτού του τύπου δεδομένων, ενώ ενσωματώνεται τεχνητή νοημοσύνη στο μίγμα, είναι ένα σχετικό σενάριο. 
"Τι συμβαίνει τώρα όταν αρχίζουμε να βάζουμε μαζί αυτές τις αρχές και να τις αναμιγνύουμε. Ξέρουν ήδη τι ψάχνετε στο διαδίκτυο, σωστά, ξέρουν ήδη πού κινείται το τηλέφωνό σας, τώρα γνωρίζουν τι είναι ο καρδιακός σας ρυθμός, ο παλμός σας. Τι συμβαίνει όταν αρχίζουν να αναμιγνύουν αυτά και να εφαρμόζουν την τεχνητή νοημοσύνη σε αυτό. " 
Καθώς η επιδημία του κοροναϊού εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μέσω των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, χρησιμοποιούν τις πληροφορίες θέσης από τα κινητά τηλέφωνα των Αμερικανών. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να «κατανοήσουν καλύτερα τις κινήσεις των Αμερικανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας των κοροναϊών».
Χθες, το τμήμα Alphabet της Google κυκλοφόρησε δεδομένα τοποθεσίας για 131 χώρες, τα οποία αποκαλύπτουν εάν οι άνθρωποι υπακούουν στους κανόνες καραντίνας και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αρχές να ελέγξουν την απομόνωση. 
Στον Καναδά, αναφορές προέκυψαν την περασμένη εβδομάδα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν απέκλεισε τη χρήση δεδομένων θέσης κινητών τηλεφώνων από τους καναδούς για την παρακολούθηση των κινήσεων των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κοροναϊού. Ο Καναδός πρωθυπουργός υπέρ της αμβλώσεως, Justin Trudeau, δεν διέκρινε συγκεκριμένα αυτή την ιδέα, λέγοντας ότι "όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι".
Ο Kerry Bowman, βιοθεραπευτής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, δήλωσε στην Global News αυτή την εβδομάδα ότι, αν και δεν είναι ο «καναδικός τρόπος», η χρήση προσωπικών δεδομένων για την παρακολούθηση του πληθυσμού του Καναδά δεν ξεφεύγει.
"Αυτά τα πράγματα γίνονται πολύ George Orwell, 1984. Είναι εξαιρετικά παρόμοια με αυτόν τον τρόπο. Ανησυχούμε ότι αυτή η πανδημία θα ήταν η λεπτή άκρη της σφήνας για την εισαγωγή αυτών των τύπων πράξεων. Αυτό είναι μια ανησυχία », δήλωσε ο Bowman. 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ανακύψει αναφορές ότι η κυβέρνηση μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) βρίσκεται στα στάδια προετοιμασίας για να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή παρακολούθησης για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους αν έρθουν πολύ κοντά σε επαφή με κάποιον που έχει τον κοροναϊό. Αυτή η εφαρμογή προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει μετά την άρση του εθνικού κλειδώματος. 
Ενώ η εφαρμογή του Ηνωμένου Βασιλείου θα συμμετέχει μόνο σε αυτό το σημείο, υπογραμμίζει τα σχόλια του Snowden ότι μόλις ανοίξει η πόρτα για την περαιτέρω εξάλειψη των ελευθεριών του στο όνομα μιας κρίσης για την υγεία, παραμένει αβέβαιο τι θα συμβεί μετά τη λήξη της. 
Σε απάντηση στα νέα σχετικά με την εφαρμογή του NHS, μια ομάδα «υπεύθυνων τεχνολόγων» έβαλε μια ανοιχτή επιστολή που προειδοποίησε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το είδος τεχνολογίας ως μέσο κοινωνικού ελέγχου. 
Για το λόγο αυτό, έχουν ζητήσει τα εξής: "Οποιεσδήποτε τεχνολογικές πρωτοβουλίες που εφαρμόζονται τώρα για την καταστολή του Coronavirus πρέπει να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να είναι αναλογικά και να λειτουργούν εντός του κράτους δικαίου - όχι μόνο γιατί θα θέσουν το πρότυπο για ό, των υπηρεσιών υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. "
Σήμερα, η Κίνα χρησιμοποιεί θερμικές σαρωτές σε διάφορες τοποθεσίες για να εντοπίσει ποιοι από τους πολίτες της έχουν πυρετούς. Η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα είδος λογισμικού αναγνώρισης προσώπου για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που βρίσκονται υπό καραντίνα δεν παραβιάζουν τους κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters