Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

O Ντράγκι στέλνει τον Σόιμπλε στα δικαστήρια!




Με προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί τη Γερμανία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί τη Γερμανία με αφορμή έναν νέο νόμο που αφαιρεί από την ΕΚΤ εποπτικές εξουσίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.


Την Πέμπτη, το γερμανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σχέδιο νόμου που επιτρέπει στο  υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει αυτό τα σχέδια αναδιάρθρωσης τραπεζών και  τη διαχείριση επιχειρηματικού ρίσκου.

Με τον νέο νόμο το Βερολίνο ουσιαστικά αποδυναμώνει την ΕΚΤ από το να ελέγχει προληπτικά τράπεζες και να ζητεί την λήψη μέτρων όπως την ανακεφαλαιοποίησή τους όταν κρίνει ότι έχουν πρόβλημα φερεγγυότητας.



Σύμφωνα με το Bloomberg η ΕΚΤ εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας  να προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Γερμανίας με «αιχμή του δόρατος» τον νέο νόμο.

Αφορμή για την αντιπαράθεση μεταξύ ΕΚΤ και Βερολίνου είναι η διάταξη περί «έγκαιρης παρέμβασης» που περιλαμβάνεται στην οδηγία για την Ανάκαμψη και Εξυγίανση των Τραπεζών που καλούνται να μεταφέρουν τα κράτη-μέλη στο εθνικό δίκαιό τους.

Ουσιαστικά, η οδηγία δίνει στις εποπτικές αρχές την εξουσία να διατάσσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να συγκαλεί συνέλευση μετόχων και να απολύει τη διοίκηση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Έτσι, ο επίμαχος νόμος καθιστά αδύνατη την παρέμβαση της ΕΚΤ, με εξαίρεση όταν κάποια τράπεζα θα βρίσκεται στα πρόθυμα της κατάρρευσης, παραβιάζοντας  ωστόσο, το πνεύμα της οδηγίας.

Πάντως, η νομική υπηρεσία της ΕΚΤ έχει εκδώσει από τις 2 Σεπτεμβρίου γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία η κεντρική τράπεζα μπορεί να αγνοήσει τον γερμανικό νόμο.

«Η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται από κυβερνητικούς κανονισμούς ή από παρόμοια μέτρα που ενδέχεται να επηρεάζουν την ανεξαρτησία της ή την ομαλή λειτουργία του Κοινού Μηχανισμού Εποπτείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.



http://www.logiosermis.net/2015/09/o.html#.VgWmuH3Qhf4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters