Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τρελό και… ακριβό: Πόσο κοστίζει η αλλαγή της ονομασίας ενός υπουργείου

tromaktiko3905 

Κάθε πρωθυπουργός, έχοντας μια φαεινή ιδέα, προβαίνει σε κάθε ανασχηματισμό σε αλλαγή…
υπουργών. Πολλές φορές αλλάζει και την ονομασία των υπουργείων. Ακούγεται φυσιολογικό, αλλά ουδείς μπορεί να κατανοήσει πόσο κοστίζει αυτή η αλλαγή.
Όπως αναφέρει το Έθνος, μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.
Ανάλογο ποσό χρειάστηκε και το 2013 όταν και τότε το υπουργείο άλλαξε πάλι ονομασία, καθώς στον τίτλο του «μπαινοβγαίνουν» λέξεις όπως: Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διά Βίου Μάθησης, Ερευνας κ.ά., ανάλογα με τις εμπνεύσεις της κάθε κυβέρνησης.
Οι αλλαγές αυτές μάλιστα πρέπει να γίνονται και στην κεντρική ταμπέλα του κτιρίου που βρίσκεται στο Μαρούσι. Μόνο που και αυτό κοστίζει ακριβά.
«Μου ζήτησαν 2.000 ευρώ μόνο για να φτιάξουν τη νέα προμετωπίδα και φυσικά αποφάσισα να μην τα δώσω, αφού σκέφτηκα ότι σε λίγο μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε πάλι ονομασία», λέει στο «Εθνος» παλιός γενικός γραμματέας του υπουργείου και, όπως φάνηκε, είχε δίκιο.
Γι” αυτό άλλωστε σήμερα η ταμπέλα έξω από το κτίριο γράφει ακόμη υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρότι αυτή η ονομασία δεν ισχύει πια και έχει αλλάξει κάμποσες φορές από το 2009 έως σήμερα.
Και θα αναρωτηθεί κανείς γιατί μια απλή αλλαγή ονομασίας ενός υπουργείου μπορεί να στοιχίσει στο Δημόσιο 800.000 ευρώ; Διότι κάθε φορά πρέπει να αλλάζουν όλα. Δηλαδή: οι σφραγίδες, τα λογότυπα, οι φάκελοι και τα επίσημα επιστολόχαρτα, οι τίτλοι σπουδών (απολυτήρια των μαθητών κ.ά.) και δεκάδες ακόμη έντυπα. Το μεγαλύτερο κόστος εντοπίζεται στους τίτλους σπουδών που παρέχουν τα σχολεία και οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.000 κάθε χρόνο!
Και φυσικά τα σχολεία δεν μπορούν να δώσουν απολυτήρια χωρίς να αναγράφεται η… κάθε φορά σωστή ονομασία του υπουργείου Παιδείας ή όπως αλλιώς το βαφτίζει η φαντασία της οποιαδήποτε νέας κυβέρνησης.
Το κόστος
Σε αυτό το κόστος θα πρέπει να προστεθεί το κόστος για τις νέες σφραγίδες -οι οποίες είναι άπειρες (!) όπως μας λένε οι υπάλληλοι του υπουργείου- αλλά και τα λογότυπα που πρέπει να διανεμηθούν σε πάνω από 10.000 σχολικές μονάδες όλων των τύπων.
Για να καταλάβει κάποιος πόσο στοιχίζουν αυτές οι μετονομασίες στο ελληνικό Δημόσιο αξίζει να πούμε ότι μόνο από το 2009 έως σήμερα η ονομασία του υπουργείου έχει αλλάξει τέσσερις φορές με ό,τι σημαίνει αυτό σε οικονομικό κόστος.
Και όλα αυτά σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Παιδείας. Γιατί ονομασία δεν άλλαξε μέσα στο χρόνια που πέρασαν μόνο αυτό, αλλά και άλλα υπουργεία, προφανώς με ανάλογο κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters