Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αίγυπτος: Έκκληση για να σωθούν οι αρχαιότητες της Αλεξάνδρειας





Το Μουσείο με τις ελληνικές αρχαιότητες στην οδό Φόααντ της Αλεξάνδρειας.

Νοέμβριος 16, 2014.
«Σπαταλείται η πολιτιστική κληρονομιά της Αλεξάνδρειας», με αυτήν την κλήση κινδύνου, μια σειρά αρχαιολόγων και διανοουμένων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ξεκίνησαν μια κοινωνική καμπάνια για την απόκτηση του ακινήτου του πρώην κτηρίου του Κυβερνείου για την επέκταση του ελληνο-ρωμαϊκού Μουσείου.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η γη η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Μουσείο, μπορεί να έχει αρχαία αντικείμενα από κάτω και θα πρέπει να ανασκαφεί με προσοχή.
«Αυτό είναι το μοναδικό μουσείο με αρχαιότητες, οι οποίες χρονολογούνται από την ελληνική εποχή της Αιγύπτου», δήλωσε η Μόνα Χάγκαγκ, επικεφαλής της Ένωσης των Μνημείων της Αλεξάνδρειας, «ωστόσο», πρόσθεσε, είναι πολύ μικρό και στενό για να περιλάβει όλους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς».
Το μουσείο, έκλεισε το 2005 προκειμένου να γίνει ανακαίνιση σε αυτό, δεν έχει ακόμη ανοίξει. Σημειώνεται ότι σε αυτό υπάρχουν περισσότερα από 40 χιλιάδες αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και σπανίων βιβλίων.
«Χρειαζόμαστε έναν μεγαλύτερο χώρο για να εκτεθούν τα αρχαιολογικά αντικείμενα και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο έναν επιπλέον κτήριο δίπλα σε αυτό», είπε.
Ο Τάμερ Αμπντέλ Χαμέντ, εκπρόσωπος του κυβερνείου της Αλεξάνδρειας, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης έχει εγκρίνει τη μεταβίβαση του διπλανού οικοπέδου στο Μουσείο και βρισκόμαστε στην τελική έγκριση από το Νομικό Σύμβουλο και την Εκτελεστική Επιτροπή της Αλεξάνδρειας.
Το όραμα των ανθρώπων που εμπλέκονται στην ανακαίνιση του ελληνο-ρωμαϊκού Μουσείου είναι να ανταποκρίνεται στην «τελειότητα της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας».
Το « ΜΟΥΣΕΙΟΝ» της Αλεξάνδρειας χτίσθηκε το 1892. Περιέχει πολλά κομμάτια που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. Τα περισσότερα ευρήματα συλλέχθηκαν και δωρίθηκαν στο μουσείο από πλούσιους Αλεξανδρινούς καθώς και από ευρήματα ανασκαφών με επικεφαλής τους διαδοχικούς διευθυντές του ιδρύματος, σημειώνει το αιγυπτιακό κρατικό σύστημα πληροφόρησης.
--
The Hellenic Information Team
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_313.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters