Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κάρδαμο: 20 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία

Κάρδαμο: 20 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία
1. Βοηθά την πέψη. Το κάρδαμο είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα βότανα για την ανακούφιση από τους στομαχόπονους, τα αέρια, τα οξέα του στομάχου, τη ναυτία, τον εμετό, την καούρα, τα φουσκώματα και άλλα. Αποτελεί μια εξαιρετική λύση αν έχετε φάει πάρα πολύ και χρειάζεστε κάτι για να ανακουφιστείτε από το φούσκωμα. Πολτοποιείστε 3 σπόρους κάρδαμου και μια μικρή ποσότητα τζίντζερ και φτιάξτε ένα ρόφημα για να καταπραΰνετε τη δυσπεψία.
2. Το κάρδαμο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
3. Αναπνευστικό. Το κάρδαμο είναι ωφέλιμο στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, της γρίπης, του άσθματος, του φλέματος και της συµφόρησης του θώρακα ενώ βοηθά να ζεσταθεί το σώμα. Έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Μανγκαλόρ στην Ινδία έδειξαν ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος στους πνεύμονες.
4. Κατάθλιψη. Το κάρδαμο βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους.
5. Μειώνει τη χοληστερίνη. Έρευνες από τον τομέα Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας στην Πούνε της Ινδίας έδειξαν ότι το κάρδαμο μειώνει τη χοληστερίνη.
6. Είναι διουρητικό. Το κάρδαμο βοηθά επίσης να απαλλαγείτε από τα περιττά υγρά και καθαρίζει τα νεφρά.
7. Είναι αντιμικροβιακό. Το κάρδαμο αποτελεί έναν ισχυρό αντιμικροβιακό παράγοντα και ιδιαίτερα το έλαιό του, το οποίο περιέχει αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντιμυκητιασικές ενώσεις. Έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια επαλήθευσαν την παρουσία αντιμικροβιακών ενώσεων στο έλαιο κάρδαμου.
8. Σπασμοί. Το κάρδαμο καταπραΰνει τους μυϊκούς σπασμούς, όπως τον λόξυγκα και τους σπασμούς του γαστρεντερικού σωλήνα.
9. Ουρολοίμωξη. Το κάρδαμο χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες για την καταπολέμηση της ουρολοίμωξης. Μερικές φορές συνδυάζεται με φύλλα μπανάνας και χυμό ινδικού φραγκοστάφυλου για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, τις λοιμώξεις της ουρήθρας και τις φλεγμονές.
10. Καρδιαγγειακό σύστημα. Έρευνες από το Κολέγιο Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Βασιλιά Σαούντ στην Αραβία έδειξαν ότι το κάρδαμο μειώνει τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση και βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού παλμού.
11. Θρόμβοι αίματος. Το κάρδαμο προλαμβάνει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα βοηθώντας έτσι στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και των εγκεφαλικών επεισοδίων.
12. Καρκίνος. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα έδειξαν ότι το κάρδαμο εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων και αντίθετα τα εξολοθρεύει. Περιέχει στοιχεία όπως η ινδόλη-3-καρβινόλη και το διινδολυμεθάνιο, τα οποία είναι σημαντικά για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου.
Μελέτες που έγιναν στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου Chittaranjan στην Καλκούτα έδειξαν ότι το κάρδαμο ήταν πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία του καρκίνου του ορθού σχεδόν σε ποσοστό 50%. Σε έρευνες από το διεθνές περιοδικό «British Journal of Nutrition» διαπιστώθηκε ότι συμβάλλει στη ρύθμιση της δραστηριότητας των γονιδίων που σχετίζονται με τον καρκίνο, βοηθώντας έτσι στην πρόληψή του.
13. Αντιφλεγμονώδες. Το κάρδαμο αποτελεί μια θαυμάσια αντιφλεγμονώδη ουσία για τον βλεννογόνο του στόματος. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και των πόνων στις αρθρώσεις που παρουσιάζουν οίδημα και ερυθρότητα.
14. Ίνες. Το κάρδαμο περιέχει αρκετή ποσότητα φυτικών ινών που εμποδίζουν τη δυσκοιλιότητα, μειώνουν τη χοληστερίνη και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των προβιοτικών στο παχύ έντερο ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα.
15. Αποτοξίνωση. Επειδή το κάρδαμο είναι καλό διουρητικό, βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.
16. Αντιοξειδωτικός παράγοντας. Το κάρδαμο είναι γεμάτο από ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη και την αποκατάσταση των βλαβών του DNA και την πρόληψη των ασθενειών. Περιέχει ισχυρά έλαια που προστατεύουν τον οργανισμό από τις ασθένειες, όπως νερολί, τρανς-νερολιδόλη, λιναλοόλη, πινένιο, λιμονένιο, τερπινεόλη 4, κιτρονελόλη και πολλά άλλα.
17. Αγιουρβεδική ιατρική. Στην Αγιουρβεδική ιατρική το κάρδαμο χρησιμοποιείται για πολλές και διάφορες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας, των αναπνευστικών και γαστρεντερικών προβλημάτων, των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος καθώς και για την εξουδετέρωση των επιδράσεων της καφεΐνης. Στην Ινδία, το κάρδαμο είναι επίσης γνωστό ως «ela» και μια μικρή ποσότητα βοηθά να ισορροπήσουν και οι 3 βασικές δομές του σώματος (dosha), δηλαδή η Κάφα, η Βάτα και η Πίτα.
18. Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Εδώ το κάρδαμο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ελκών στο στόμα, των προβλημάτων στο γαστροοισοφαγικό σύστημα, των προβλημάτων στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη, της φλεγμονής των βλεφάρων κτλ.
19. Στοματικές παθήσεις και δυσάρεστη αναπνοή. Το κάρδαμο είναι αποτελεσματικό για την επούλωση πληγών στο στόμα, τον φάρυγγα και τα ούλα, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής και εμποδίζει τη φθορά των δοντιών. Για ευχάριστη αναπνοή, μασήστε λίγους σπόρους μετά το γεύμα.
20. Τι περιέχει το κάρδαμο. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Α, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ενέργεια και καλή διάθεση, κάλιο για την καλή υγεία της καρδιάς, χαλκό και σίδηρο για την αναιμία, φώσφορο και ασβέστιο για γερά οστά, ψευδάργυρο και μαγνήσιο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και μαγγάνιο για την καλή υγεία των οστών.
 
http://www.katohika.gr/2014/11/kardamo-ekpliktika-ofeli-gia-tin-ygeia.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters