Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Αμερικανικές εταιρείες που ανήκουν κρυφά στην Κίνα

Ορισμένες μάρκες που μπορεί να πιστεύετε ότι είναι αμερικάνικες, ανήκουν ή επιβλέπονται από κινέζους επενδυτικούς ομίλους. Δεν είναι πάντα προφανές μέχρι να το δείτε μόνοι σας - ακόμη και οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν κάποια ενδιαφέροντα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η Αμερική φιλοξενεί πολλές εταιρείες που είναι αληθινοί τιτάνες της βιομηχανίας. Από τη General Electric έως τη General Motors , όλες αυτές οι ακμάζουσες επιχειρήσεις βοηθούν στην ενίσχυση της οικονομίας όταν τη χρειάζονται - αλλά ακόμη και αυτοί οι γίγαντες πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους από κάπου.

Οι επενδύσεις προέρχονται από όλο τον κόσμο, αλλά η Κίνα αναζητά πάντα την Αμερική για να προσπαθήσει και να δημιουργήσει γόνιμες συνεργασίες. Εάν αυτό σημαίνει εξοικονόμηση μιας κατακλυστικής μάρκας, τότε ας είναι. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες από τις πιο σημαντικές εταιρείες του θείου Σαμ υποστηρίζονται από μερικές εκπληκτικές επιχειρήσεις. 

Microsoft Corp

Έδρα: Redmond, Washington
Αγορά:
 FIH Mobile Ltd, HMD Global 
Headquarters: Tucheng District, New Taipei

Microsoft Corp (Feature Phone Business) © mariakray / Shutterstock.comMicrosoft Corp (Feature Phone Business) © mariakray / Shutterstock.com

Σήμερα, η Microsoft Corp είναι μια τεράστια επιχείρηση με πολλές διαφορετικές επικεντρώσεις. Ωστόσο, το 2016, η εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει από την πλευρά της τηλεφωνικής πλευράς της FIH Mobile Ltd., η οποία απέφερε 350 εκατομμύρια δολάρια, η οποία εξακολουθεί να είναι μια σχετικά μικρή αλλαγή στη Microsoft.

Αντί να μειώσουν τις θέσεις εργασίας, και στους 4.500 υπαλλήλους της Microsoft είχαν την ευκαιρία να μεταφερθούν για να ενταχθούν στο FIH στη νέα διεύθυνση της επιχείρησης. Ωστόσο, η Microsoft συνέχισε να αναπτύσσει άλλα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής Lumia και άλλων υπαρχόντων έργων, καθώς και συνεργασίες με μάρκες όπως η Acer και η Alcatel. 

Με μια εταιρεία τόσο μεγάλη όσο η Microsoft, υπάρχουν πάντα νέες τεχνολογίες και νέοι τρόποι διαφοροποίησης της επιχείρησης ώστε να δημιουργηθεί μια ευρύτερη προσέγγιση. Η Microsoft το γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, γι 'αυτό ίσως δεν ανησυχούσε πολύ για το χωρισμό με αυτό το συγκεκριμένο τμήμα.


General Electric

Έδρα: Βοστώνη, μάζα.
Αγορά: Χάιερ
Έδρα: Κινγκντάο, Κίνα

General Electric © Jonathan Weiss / Shutterstock.comGeneral Electric © Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Η General Electric μπορεί να ξεκίνησε ως μια σχετικά μικρή μάρκα όταν ιδρύθηκε το 1892, αλλά η εταιρεία έχει αναπτυχθεί εκθετικά από τότε. Τώρα, η GE έχει τα δάχτυλά της σε πολλές πίτες, από την αεροπορία και την υγειονομική περίθαλψη έως την εξουσία και το επιχειρηματικό κεφάλαιο. Είναι τιτάνας. 

Πολλοί Αμερικανοί θεωρούν ότι η μάρκα είναι ελκυστική επειδή έχει μια σφραγίδα "Made in America" ​​στα προϊόντα της, ωστόσο, η εταιρεία ανήκει στην κινεζική εταιρεία Haier από το 2016. Η Haier αγόρασε την GE για 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ρεκόρ ρεκόρ εκείνη την εποχή. Τα προϊόντα εξακολουθούν να λαμβάνονται στις ΗΠΑ, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Κίνα.

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς, λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό υπήρχε η εταιρεία. Ωστόσο, απλώς δείχνει ότι όταν βγάζουμε χρήματα, δεν έχει σημασία από πού προέρχονται τα χρήματα - όσο έρχονται.

AMC

Έδρα: Leawood, Κάνσας
Αγόρασε:
 Dalian Wanda Group
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

AMC © Eric Glenn / Shutterstock.comAMC © Eric Glenn / Shutterstock.com

Οι κινηματογράφοι της AMC βρίσκονται εδώ και 100 χρόνια, προσφέροντας στους λάτρεις της ταινίας μια υπέροχη, χαλαρωτική εμπειρία παρακολουθώντας τις τελευταίες επιτυχίες. Η AMC είναι παραγωγική για πολλούς λόγους, κυρίως επειδή είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφου στον κόσμο. 

Η AMC μπορεί να είναι σύντομη για το American Multi-Cinema, αλλά στην πραγματικότητα, η κινεζική εταιρεία Dalian Wanda Group ήταν η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων από το 2012-2018. Αυτό άλλαξε ελαφρώς όταν η Silver Lake Partners πραγματοποίησε επένδυση 600 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, αλλά ο Όμιλος Wanda εξακολουθεί να καλεί τις λήψεις όταν πρόκειται να λάβει αποφάσεις σε εκτελεστικό επίπεδο. 

Την επόμενη φορά που μπαίνετε στο ποπ κορν και ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε μια ταινία σε μια από τις τοποθεσίες τους, ίσως αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε πώς η Κίνα βοήθησε να συνεχίσει το AMC. Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του ποσού χρημάτων που οι Κινέζοι επενδυτές ρίχνουν στη βιομηχανία του κινηματογράφου κάθε χρόνο.


Smithfield Foods

Έδρα: Σμιθφιλντ, Βιρτζίνια
Αγορά:

Κεντρικά γραφεία WH : Χονγκ Κονγκ

Smithfield Foods © Keith Homan / Shutterstock.comSmithfield Foods © Keith Homan / Shutterstock.com

Όσον αφορά την παραγωγή προϊόντων με βάση το χοιρινό, η Smithfield Foods κυριαρχεί. Η εταιρεία λειτουργεί από το 1936 όταν δημιουργήθηκε από τον Joseph W. Luter και τον γιο του. Η επιχείρηση αναπτύχθηκε σταθερά με τα χρόνια και έγινε μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο, με πάνω από 500 αγροκτήματα στην Αμερική μόνο. 

Το 2013, το WH Group αγόρασε τρόφιμα Smithfield με αστρονομικό ποσό 4,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνη την εποχή, ήταν η πιο ακριβή εξαγορά που έγινε από μια κινεζική εταιρεία στην Αμερική. Έτσι, ενώ η έδρα του Smithfield μπορεί να βρίσκεται στο Smithfield της Βιρτζίνια, η εταιρεία διευθύνεται πραγματικά από τη Luohe στην επαρχία Henan. 

Το Smithfield Foods μπορεί να βρεθεί σε όλη τη χώρα σε καταστήματα όπως το Walmart, οπότε η WH Group ήξερε ότι πραγματοποιούσαν μια σοφή επένδυση. Σε τελική ανάλυση, τα ρούχα και τα άλλα είδη μπορεί να είναι εκτός μόδας, αλλά οι Αμερικανοί θα πρέπει πάντα να τρέφονται.


Το ξενοδοχείο Waldorf-Astoria

Έδρα: McLean, Virginia Αγορά
από:
 Anbang Insurance Group
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

Το Waldorf-Astoria Hotel © Sergey Kohl / Shutterstock.comΤο Waldorf-Astoria Hotel © Sergey Kohl / Shutterstock.com

Εάν ταξιδεύετε στη Νέα Υόρκη, η διαμονή στο Waldorf-Astoria είναι μια πραγματική γεύση πολυτέλειας. Όχι μόνο είναι ένας θεσμός, αλλά είναι επίσης μέρος της αμερικανικής ιστορίας. Ενώ η εταιρεία διευθύνεται από την Hilton Worldwide, αγοράστηκε από το Anbang Insurance Group of China το 2014 έναντι 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Αυτή η υπερβολική τιμή το έκανε το πιο ακριβό ξενοδοχείο που έχει πουληθεί ποτέ. Ο Anbang έκανε κάποιες μεγάλες αλλαγές στο Astoria, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής ορισμένων δωματίων σε condos. Αυτή η κινεζική εταιρεία εξέτασε επίσης την αγορά αρκετών άλλων αμερικανικών επιχειρήσεων με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένων των Starwood Resorts. 

Ενώ το Waldorf μπορεί να ανήκει στην Κίνα, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η Hilton έχει το χέρι στις καθημερινές επιχειρήσεις. Η ίδια η Hilton είναι μια καθιερωμένη, εμβληματική αμερικανική μάρκα που το κοινό γνωρίζει, αγαπά και εμπιστεύεται - που προχωρεί πολύ σε αυτήν την εποχή και την εποχή. Όμως, το Hilton δεν είναι ακριβώς 1005 αμερικανικής ιδιοκτησίας, ούτε.


IBM: Διαχωρισμός προσωπικών υπολογιστών

Έδρα: Armonk, Νέα Υόρκη
Αγορά:
 Lenovo
Έδρα: Quarry Bay, Χονγκ Κονγκ

IBM © LCV / Shutterstock.comIBM © LCV / Shutterstock.com

Όσον αφορά τις εταιρείες τεχνολογίας, η IBM έχει μετατραπεί από δύναμη σε δύναμη για να κυριαρχήσει στην αγορά. Από τη σύλληψή της το 1911, η επιχείρηση συνεχίζει να εργάζεται σε υλικό υπολογιστή, λογισμικό, συμβουλευτικές υπηρεσίες, να εφεύρει τη δισκέτα και πολλά άλλα. Οι εξελίξεις που έχει σημειώσει η εταιρεία είναι αναμφισβήτητες. 

Το 2005, ανακοίνωσε ότι η Διεύθυνση Προσωπικών Υπολογιστών της είχε εξαγοραστεί από τη Lenovo, η οποία πλήρωσε 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια για την ευχαρίστηση. Η κινεζική επιχείρηση έριξε πολλά χρήματα εκτός από αυτά στην IBM. Σύμφωνα με τη δήλωση, «Επιπλέον, η Lenovo θα αναλάβει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια καθαρών υποχρεώσεων στον Ισολογισμό για την IBM». 

Αυτό το είδος χρημάτων είναι σχεδόν αδύνατο για οποιαδήποτε επιχείρηση να αρνηθεί, ακόμη και ένα τόσο διάσημο όσο το IBM. Η Ιαπωνία και η Κίνα είναι γνωστά ως τεχνολογίες meccas, οπότε ίσως είναι λογικό ότι η Lenovo θα ήθελε να επεκτείνει την εμβέλειά της ακόμη περισσότερο.


General Motors

Έδρα: Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν
Αγοράστηκε από:
 Shanghai Automotive Industry Corp
Έδρα: Σαγκάη, Κίνα

General Motors © Linda Parton / Shutterstock.comGeneral Motors © Linda Parton / Shutterstock.com

Η General Motors κατέχει τη διάκριση ότι είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Αμερική. Ως εκ τούτου, είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία σίγουρα την καθιστά κερδοφόρα και ελκυστική. 

Παρόλο που η General Motors δεν ανήκει εξ ολοκλήρου σε μια κινεζική εταιρεία, βασίζεται στη συνεργασία της με τη Shanghai Automotive Industry Corp για να διατηρήσει τα χρήματα. , ακόμη και αν οι πελάτες δεν το αντιλαμβάνονται. Η SAIC έχει την έδρα της στη Σαγκάη, ενώ η GM έχει την έδρα της στο Ντιτρόιτ. 

Στον πυρήνα της, η General Motors εξακολουθεί να παραμένει μια πολύ αμερικανική μάρκα με αμερικανικές αξίες, αλλά κάθε εταιρεία χρειάζεται μερικές φορές βοήθεια. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι μια ευεργετική συνεργασία που επιτρέπει στο brand να βιώσει τα καλύτερα και των δύο κόσμων.


Spotify

Έδρα: Λουξεμβούργο, Στοκχόλμη και NYC
Αγορά:
 Tencent Holdings Ltd
Έδρα: Shenzhen, Κίνα

Spotify © norazaminayob / Shutterstock.comSpotify © norazaminayob / Shutterstock.com

Το Spotify είναι ένα τέτοιο κομμάτι της καθημερινής ζωής που είναι δύσκολο να θυμηθούμε μια στιγμή που δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τα τραγούδια που θέλουμε με το καπέλο. Η εταιρεία ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 2006, παρέχοντας στους ακροατές έναν τρόπο ροής της αγαπημένης τους μουσικής. Αν και προήλθε από τη Σουηδία, το Spotify έχει ταξιδέψει πολλά από τότε. 

Πίσω το 2017, η Tencent Holdings και η Spotify αγόρασαν το ένα το άλλο στο 10% περίπου. Αυτή η κοινή επιχείρηση βοήθησε το Spotify να εισέλθει στην κινεζική αγορά, ενώ η Tencent επέκτεινε το ήδη μεγάλο χαρτοφυλάκιο της. Ήταν μια συνεργασία ευκολίας για το Spotify, ο οποίος δεν ήταν αρκετά δυνατός σε αυτό το σημείο για να βουτήξει στην κινεζική αγορά μόνο. 

Συνεργαζόμενη με την Tencent, γνωστή και ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η Spotify έφερε το πλεονέκτημα της. Τα στελέχη της Tencent έχουν επίσης την παράξενη ικανότητα να εντοπίσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση από ένα μίλι μακριά, οπότε για αυτούς, ήταν άλλη μια μέρα στο γραφείο.


Τέσλα

Έδρα: Palo Alto, California
Αγορά:
 Tencent Holdings Ltd
Έδρα: Shenzhen, Κίνα

Tesla © Hadrian / Shutterstoc.comTesla © Hadrian / Shutterstoc.com

Ο Elon Musk μπορεί να είναι ο εγκέφαλος πίσω από την Tesla και τον πλειοψηφικό μέτοχο με 21,7%, αλλά δεν είναι ο μόνος που αντλεί χρήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Υπάρχουν πολλοί μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένης της Tencent Holdings Ltd. Η Tencent δεν είναι μόνο η μουσική, αλλά και διάφορα πράγματα. 

Η Tencent είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινωνικών μέσων, καθιστώντας τη δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Το 2019, είχε καθαρό εισόδημα 95,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οπότε ό, τι κι αν κάνουν, το κάνουν σωστά. Προς το παρόν, η εταιρεία είναι ακόμα πάνω και πάνω.

Όσο για την Tesla , η μάρκα είναι κάτι περισσότερο από έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων πολυτελείας. Η επιτυχία της εταιρείας αναμφισβήτητα έδωσε στον Musk το κεφάλαιο που χρειαζόταν για να ξεκινήσει τα άλλα του έργα, συμπεριλαμβανομένου του SpaceX. Όσον αφορά την τεχνολογία, έχουμε πολλά να ευχαριστήσουμε τον Tesla για.


Snapchat

Έδρα: Βενετία, Λος Άντζελες
Αγορά:
 Tencent Holdings Ltd
Έδρα: Shenzhen, Κίνα

Snapchat © dennizn / Shutterstock.comSnapchat © dennizn / Shutterstock.com

Η λήψη φωτογραφίας με ένα ανόητο φίλτρο δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλής χάρη στο Snapchat. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Evan Spiegel και Bobby Murphy το 2011, αλλά κανένας δεν θα είχε συνειδητοποιήσει πόσο δημοφιλής θα γίνει. Προς το παρόν, το Snapchat αποτιμάται σε πάνω από 20 δισ. Δολάρια 

Το 2017, η Tencent επέκτεινε και το Snapchat. Ο τεχνολογικός γίγαντας έριξε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για μερίδιο 10% στην εταιρεία, ελπίζοντας να δει μια καθαρή απόδοση από την επένδυσή της. Από την άλλη πλευρά, η Tencent χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη της επαυξημένης πραγματικότητας που χρησιμοποιεί το Snapchat ακόμη περισσότερο. 

Με την άνοδο σε άλλες εφαρμογές όπως το TikTok, το Snapchat δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο ήταν κάποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα ένα κόσμημα στο στέμμα της Tencent, δεδομένου του αριθμού των ατόμων που έχουν την εφαρμογή στα τηλέφωνά τους.


Ξενοδοχεία Hilton

Έδρα: McLean, Virginia
Αγοράστηκε από:
 HNA Group Co Ltd
Έδρα: Haikou, Κίνα

Ξενοδοχεία Hilton © Dace Kundrate / Shutterstock.comΞενοδοχεία Hilton © Dace Kundrate / Shutterstock.com

Το Hilton Hotels & Resorts λειτουργεί από το 1919 χάρη στον ιδρυτή Conrad "Nicky" Hilton. Από λίγες απλές τοποθεσίες, το Hilton έγινε παγκόσμιο όνομα με 586 ξενοδοχεία σε 85 χώρες έως το 2018. Σήμερα, τα ξενοδοχεία Hilton είναι σε όλο τον κόσμο. 

Το 2016, ο όμιλος TNA HNA της αεροπορίας και της ναυτιλίας της Κίνας πλήρωσε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για μερίδιο 25% στην αλυσίδα φιλοξενίας και έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος. Αυτή ήταν η δεύτερη αγορά εκείνης της χρονιάς για την HNA που αγόρασε επίσης την Carlson Hotels Inc. σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τα φτερά της στον ξενοδοχειακό κλάδο. Κατά τη στιγμή της αγοράς, το Hilton Hilton αξίζει περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ το 25% δεν είναι 100%, σίγουρα κάνει τη διαφορά. Το Hilton θα παραμείνει πάντα μια ξεχωριστή αμερικανική μάρκα χάρη στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, αλλά κάνει τη διαφορά στους επισκέπτες να γνωρίζουν ότι η επιχείρηση δεν έχει πλέον ρίζες στον θείο Σαμ; Η κριτική επιτροπή είναι έξω από αυτό.


Δουλεύουμε

Έδρα: Πόλη της Νέας Υόρκης
Αγοράστηκε από:
 Legend Holdings Corp
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

WeWork © Mitch Hutchinson / Shutterstock.comWeWork © Mitch Hutchinson / Shutterstock.com

Τα τελευταία χρόνια, οι κοινόχρηστοι χώροι εργασίας έχουν γίνει πιο κομψοί και μοντέρνοι από ποτέ, ειδικά για ελεύθερους επαγγελματίες ή εταιρείες που μόλις ξεκινούν. Η WeWork αξιοποίησε αυτήν την τάση όταν σχεδιάστηκε πριν από 10 χρόνια. Τώρα, διαχειρίζεται πάνω από 4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρου συνεργασίας. 

Ωστόσο, δεν ήταν πάντα ομαλή για την επιχείρηση, ο οποίος χρειαζόταν απεγνωσμένα κάποια κεφάλαια το 2016. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία Legend Holdings Corp με έδρα το Πεκίνο διέθεσε πάνω από 430 εκατομμύρια δολάρια στη WeWork ως «νέος συνεργάτης». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Legend's Hony Capital John Zhao είπε: «Η επένδυσή μας στο WeWork είναι στρατηγική και προφανής». 

Η συνεργασία φάνηκε να λειτουργεί, διατηρώντας το WeWork στο δρόμο προς την επιτυχία, όταν έμοιαζε να είναι καταδικασμένο να εξασθενίσει στην αφάνεια. Οι εισφορές σε μετρητά κάνουν τη διαφορά, ειδικά όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που είναι ακόμη σχετικά νέες.


Sotheby's

Έδρα: Πόλη της Νέας Υόρκης
Αγοράστηκε από:
 Taikang Life Insurance Co Ltd
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

Sotheby's © mm7 / Shutterstock.comSotheby's © mm7 / Shutterstock.com

Τι κοινό έχει ένας μεσίτης πολυτελείας καλών και διακοσμητικών έργων τέχνης και μιας εταιρείας ασφάλισης ζωής; Η απάντηση είναι πιο περίπλοκη από ό, τι νομίζετε. Η Sotheby's ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1744 πριν ιδρύσει κατάστημα στη Νέα Υόρκη και άνοιξε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. 

Το 2016, η κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Taikang Life ανακοινώθηκε ως ο νεότερος μέτοχος της Sotheby . Η Taikang κατείχε αυτήν τη θέση μέχρι το 2019 όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον γαλλο-ισραηλινό τιτάνα Patrick Drahi. Δεν είναι σαφές τι συνέβη στο μερίδιο 13,5% της Taikang ή εάν εξακολουθούν να συνεργάζονται με τον Drahi. 

Η αρχική συμφωνία ήταν ένα σοκ για τους περισσότερους ανθρώπους, δεδομένης της πεμπτουσιακά διατλαντικής φήμης της εταιρείας. Ο Sotheby's έχει παρουσιαστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές ως μέρος για την αριστοκρατία και την μπλε αιματηρή κυρία να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Αυτή η ιδέα δεν φαίνεται να ταιριάζει με τη νέα της ταυτότητα ως εταιρεία του Πεκίνου.


Κινηματογράφοι Starplex

Έδρα: Ντάλας, Τέξας
Αγορά:
 Dalian Wanda Group Corp Ltd
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

Starplex Cinemas @Royal_Window / Twitter.comStarplex Cinemas @Royal_Window / Twitter.com

Η Starplex δεν είχε ποτέ την ίδια δύναμη στη βιομηχανία με την AMC, με μόνο 34 τοποθεσίες σε ολόκληρη την Αμερική. Ως αποτέλεσμα, πολλοί Αμερικανοί δεν έκαναν ποτέ το πόδι τους σε ένα θέατρο Starplex επειδή δεν υπήρχαν. Η αλυσίδα αγοράστηκε από την AMC το 2015 για 175 εκατομμύρια δολάρια, με πολλές τοποθεσίες να μετατραπούν σε AMC Classics. 

Όπως συζητήσαμε νωρίτερα, τα θέατρα AMC 


Η AMC Entertainment Holdings Inc.
βέλος_ προς τα κάτω 2.52 -0,04 (-1,56%)χρόνος πρόσβασης 12:57:39ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από την Dalian Wanda Group Corp Ltd. Καθώς η Starplex εξασθενεί σε αφάνεια όταν το τελευταίο από τα θέατρα άλλαξε σε AMC το 2017, η εταιρεία καταπιεί από την AMC και την Dalian για να γίνουν ένα άλλο γρανάζι η μηχανή. 

Τυχόν εναπομείναντα θέατρα Starplex μετατράπηκαν σε κλασικές τοποθεσίες AMC, διαγράφοντας για πάντα το Starplex από τον χάρτη Ήταν ένα πλήγμα για πολλούς οπαδούς της νοσταλγικής αλυσίδας δεδομένου ότι το όνομα υπήρχε από το 1995. Οι λάτρεις της ταινίας είδαν μερικά τεράστια blockbusters σε ένα Starplex όλα αυτά τα χρόνια.


Η Alliance HealthCare Services Inc.

Έδρα: Irvine, California
Αγοράστηκε από: Fujian Thai Hot Investment Co Ltd
Έδρα: Fujian, Κίνα

Alliance HealthCare Services Inc @alliancehealthcareservices / Facebook.comAlliance HealthCare Services Inc @alliancehealthcareservices / Facebook.com

Η Alliance HealthCare Services παρέχει ζωτικής σημασίας υπηρεσίες στον κλάδο εδώ και χρόνια, κάτι που πιθανότατα το έκανε πιο ελκυστικό για την Fujian Thai Hot Investment το 2016. Η Alliance ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία αφού η FTHI αγόρασε μερίδιο 51% στην εταιρεία. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον νέο μας συνεργάτη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον νέο μας Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Qisen Huang, καθώς και τον κ. Feng και τον Δρ Zhang ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Υποστηριζόμενη από την ηγεσία της Fujian Thai Hot, η ομάδα μας παραμένει επικεντρωμένη στην εκτέλεση ενάντια στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό μας σχέδιο ανάπτυξης, βελτιώνοντας τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της επιχείρησής μας και βελτιώνοντας την πρόταση αξίας που παρέχουμε στους πελάτες μας. "

Το FTHI φαίνεται να βρίσκεται στην ίδια σελίδα με τους προηγούμενους επενδυτές και ενδιαφέρεται να προωθήσει τη Alliance. Εξάλλου, με τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να είναι εξαιρετικά επικερδής, γιατί δεν θα ήθελαν να γίνει πιο κερδοφόρος; Μπορεί να μην μας ταιριάζει, αλλά σίγουρα ταιριάζει.


Segway Inc.

Έδρα: Μπέντφορντ, Νιού Χάμσαϊρ
Αγόρασε:
 Ninebot Inc
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

Segway Inc © Gints Ivuskans / Shutterstock.comSegway Inc © Gints Ivuskans / Shutterstock.com

Το να στέκεσαι σε δύο τροχούς και να τρυπάς γύρω μου έμοιαζε με κάτι πίσω από το Back to the Future πριν από μερικές δεκαετίες, εκτός κι αν έχεις μοτοσικλέτα. Η Segways έγινε πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, αλλά όταν η εταιρεία Ninebot με έδρα το Πεκίνο αγόρασε την Segway το 2015 για 80 εκατομμύρια δολάρια, τα πράγματα βελτιώθηκαν.

Η Ninebot μπόρεσε να ωθήσει την τεχνολογία να δοκιμάσει και να κάνει την Segway μεγαλύτερη παρουσία στη βιομηχανία ρομποτικής και τεχνολογίας. Το 2018 ανακοινώθηκαν σχέδια για μεταφορά της παραγωγής από το Νιού Χάμσαϊρ στην Κίνα, αλλά αργότερα αναφέρθηκε ότι η πλειονότητα της παραγωγής θα μείνει στο Μπέντφορντ.

Ενώ η μετακίνηση της παραγωγής από το Νιού Χάμσαϊρ θα ήταν μια θλιβερή κατάσταση για την τοπική οικονομία, είναι επίσης μια σχεδόν αναπόφευκτη κίνηση. Το κόστος παραγωγής στην Κίνα και στο εξωτερικό είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι στην Αμερική, αλλά ας ελπίσουμε ότι η Segway παραμένει πιστή στις ρίζες της.


Riot Games Inc.

Έδρα: Λος Άντζελες
Αγορά:
 Tencent Holdings Ltd 
Έδρα: Shenzhen, Κίνα

Riot Games Inc © Piotr Swat / Shutterstock.comRiot Games Inc © Piotr Swat / Shutterstock.com

Το Riot Games είναι πιο γνωστό ως ο δημιουργός του League of Legends , μιας διαδικτυακής υπερπαραγωγής για πολλούς παίκτες που προκαλεί στους χρήστες το ένα το άλλο. Το παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του το 2009 και κέρδισε μεγάλη έλξη, καθιστώντας το πιο γνωστό προϊόν της εταιρείας. Αν και η Tencent και η Riot ήταν συνεργάτες για πολλά χρόνια, η Tencent ανέβασε το ante το 2015.

Η εταιρεία αγόρασε τα υπόλοιπα μερίδια που δεν είχε, καθιστώντας την μητρική εταιρεία της Riot και της έδωσε πλήρη δημιουργικό έλεγχο. Πριν από αυτό, η Tencent κατείχε ακόμη το 93% της επιχείρησης, οπότε φαινόταν σαν μια φυσική πρόοδος. Η Riot Games αξίζει 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ιδρυτές Brandon Beck και Marc Merrill τα πήγαν καλά, θεωρώντας ότι ήταν απλώς μαθητές όταν άρχισαν να αναπτύσσουν την επιχείρηση. Χάρη στην εμπλοκή τους και τις καταπληκτικές επιχειρηματικές τους δεξιότητες, καθένας από αυτούς αξίζει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.


Uber Technologies Inc.

Έδρα: Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
Αγορά από:
 Baidu Inc
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

Uber China @appleinsder / Twitter.comUber China @appleinsder / Twitter.com

Η αρπαγή μιας καμπίνας έγινε ακόμη πιο εύκολη όταν το Uber κυλούσε, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν κράτηση με ένα πάτημα ενός κουμπιού. Δημιουργήθηκε από τους Garrett Camp και Travis Kalanick το 2009, προτού γίνει μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και ένα όνομα νοικοκυριού σε όλο τον κόσμο.

Το 2014, ο κινεζικός τιτάνας αναζήτησης διαδικτύου Baidu Inc. πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την Uber να επεκταθεί στην Κίνα. Η συνεργασία ήταν αμοιβαία επωφελής, καθώς η Baidu ήθελε να χρησιμοποιήσει την Uber για να αναπτύξει την υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού. Ήταν ένας αγώνας που έγινε στον παράδεισο. 

Στο πίσω μέρος της συμφωνίας η Uber μπόρεσε να δημιουργήσει μια σταθερή βάση για την κινεζική της αγορά, επιτρέποντάς της να συνεχίσει να μεγαλώνει στον τιτάνα που είναι σήμερα. 600 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα τεράστιο ποσό που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε εταιρεία.


Brookstone Inc.

Έδρα: Πίτερμπορο, Νιού Χάμσαϊρ Αγορά
:
 Sanpower Group Corp; General Electric Capital Corp;
Έδρα της Sailing Capital Management Co Ltd : Ναντζίνγκ, Κίνα; Κονέκτικατ, Ηνωμένες Πολιτείες; Σανγκάη, Κίνα

Brookstone Inc © Wikimedia.orgBrookstone Inc © Wikimedia.org

Η Brookstone Inc. ξεκίνησε ως επιχείρηση παραγγελιών που πουλούσε ειδικά εργαλεία που ήταν δύσκολο να βρεθούν στα μέσα της δεκαετίας του '60. Από εκεί ξεκίνησε να πουλάει αντικείμενα όπως παιχνίδια τηλεχειριστηρίου, ξυπνητήρια και πολλά άλλα. Από το 2018, υπήρχαν 34 τοποθεσίες στην Αμερική. 

Η εταιρεία έπεσε σε δύσκολες στιγμές το 2014 όταν αναγκάστηκε να υποβάλει αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11, αλλά οι κινεζικές εταιρείες Sailing Capital και Sanpower εμφανίστηκαν και την αγόρασαν για 173 εκατομμύρια δολάρια. Ευτυχώς, αυτή η αγορά και μια μεγάλη εισφορά μετρητών έσωσαν την εταιρεία από το να υποστεί εντελώς. Ο Brookstone βγήκε από πτώχευση τον Ιούλιο του 2014. 

Ωστόσο, δεν ήταν όλα ηλιοφάνεια και ουράνιο τόξο από εκεί μέσα. Τέσσερα χρόνια μετά την αγορά, η Brookstone υπέβαλε εκ νέου πτώχευση, κλείνοντας όλες τις τοποθεσίες της στις ΗΠΑ. Τώρα, παραμένουν μόνο καταστήματα αεροδρομίων και ο ιστότοπός του. Απλώς δείχνει ότι χρειάζονται περισσότερα από μετρητά για να λειτουργήσει το όνειρο.


Motorola Mobility Holdings Inc.

Έδρα: Σικάγο, Ιλλινόις
Αγορά:
 Lenovo Group Ltd
Έδρα: Quarry Bay, Χονγκ Κονγκ

Motorola Mobility Holdings Inc © testing / Shutterstock.comMotorola Mobility Holdings Inc © testing / Shutterstock.com

Η Motorola Mobility δημιουργήθηκε το 2011, αφού η Motorola χωρίστηκε σε δύο διαφορετικές εταιρείες. Η κινητικότητα πήρε τον έλεγχο της πλευράς των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, ενώ η Motorola Solutions εστίασε σε άλλες πτυχές της επιχείρησης. Το 2012, η ​​Google αγόρασε τη Motorola Mobility για 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ωστόσο, δεν παρέμειναν για πολύ. Η Google πούλησε την κυριότητα στη Lenovo το 2014 έναντι πολύ λιγότερων από αυτά που πλήρωσαν. Η Lenovo έσπασε την εταιρεία με μόλις 2,91 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας απώλεια περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Google. Από τότε που πραγματοποίησε την αγορά, η Lenovo σταμάτησε να κατασκευάζει τα δικά της smartphone και επικεντρώθηκε στην παραγωγή των επωνυμιών Motorola. 

Η αγορά και η επακόλουθη πώληση στη Lenovo είναι μία από τις μεγαλύτερες απώλειες της Google μέχρι σήμερα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι προκαλεί δυσφορία ακόμη και στα πιο λαμπρά επιχειρηματικά μυαλά. Η Lenovo συνέχισε να τρέχει μαζί της και δεν δείχνει σημάδια πώλησης έξι χρόνια αργότερα.


Fab.com Inc.

Έδρα: Μανχάταν, Νέα Υόρκη (πρώην)
Αγορά:
 Tencent Holdings Ltd και συνεργάτες
Έδρα: Shenzhen, Κίνα

Fab.com Inc @ fab.com / Facebook.comFab.com Inc @ fab.com / Facebook.com

Το να βρίσκεσαι στη διαδικτυακή βιομηχανία σχεδιασμού είναι δύσκολο, καθώς ο ανταγωνισμός εκεί είναι σκληρός. Μόλις εδρεύει στη Νέα Υόρκη, η Fab.com κατάφερε να εξασφαλίσει μια τεράστια επένδυση από την Tencent Holdings το 2013 αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Με την Tencent, ο Fab ελπίζει να λανσάρει πλατφόρμες στην Ασία. 

«Είναι ένας τρόπος εισόδου σε αγορές μέσω στρατηγικών εταίρων που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου και θα αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jason Goldberg. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα το 2015 η εταιρεία αγοράστηκε από την PCH International και ξεκίνησε εκ νέου ως μάρκα ευεξίας που ειδικεύεται στα εργαλεία γιόγκα. 

Αυτές τις μέρες, ο ιστότοπος περιέχει τα πάντα, από εξοπλισμό pilates έως ιστολόγια υγείας και ευεξίας, καθιστώντας το πολύ μακριά από τον ιστότοπο που κάποτε ήταν. Αν και το διαφορετικό δεν είναι πάντα κακό, σε αυτήν την περίπτωση το Fab.com έχει μετατραπεί σε κάτι εντελώς άγνωστο.


Καλιφόρνια Grapes International Inc.

Έδρα: Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια (πρώην)
Αγοράστηκε από:
 China Food Services Corp
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

Καλιφόρνια Grapes International Inc © Sundry Photography / Shutterstoc.comΚαλιφόρνια Grapes International Inc © Sundry Photography / Shutterstoc.com

Η California Grapes International Inc ήταν κάποτε μια εγχώρια επιχείρηση, αλλά όλα άλλαξαν όταν αγοράστηκε από την China Food Services Corp. Μόλις μια εταιρεία επικεντρώθηκε στη διανομή κρασιού, η California Grapes εξασθενεί σε αφάνεια μετά την αγορά πριν από μερικά χρόνια για ένα μη γνωστό ποσό.

Η China Food Services Corp περιγράφει ότι «ασχολείται με το μάρκετινγκ, τη διανομή και την πώληση τροφίμων και ποτών στην Ασία και τη Μέση Ανατολή. Διαθέτει και διαχειρίζεται την εταιρεία Golden & Dragon Import & Export Company της Hong Kong, Ltd. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992. 

Δεν είναι άμεσα ξεκάθαρο τι γίνεται με την επωνυμία California Grapes International Inc., αλλά ίσως η China Food Services έχει κάποιο σχέδιο που δεν έχουμε ακόμη. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα εκπλαγούμε με κάτι εντελώς έξω από το αριστερό πεδίο.


Κλίβελαντ Καβαλίερς

Έδρα: Κλίβελαντ, Οχάιο
Αγορασμένο από:
 Investor Group υπό την ηγεσία, Jianhua Huang
Έδρα: Πεκίνο, Κίνα

Cleveland Cavaliers @Cavs / Facebook.comCleveland Cavaliers @Cavs / Facebook.com

Η ομάδα μπάσκετ των Cleveland Cavaliers ξεσπά στη σκηνή το 1970 με ευχαριστίες από τους χορηγούς τους. Η ομάδα συνέχισε να αναπτύσσεται στο παιχνίδι τις δεκαετίες, με την υποστήριξη της Goodyear Tire και της Rubber Company. Ωστόσο, το 2019, πήραν και μερικούς ξένους επενδυτές.

Οι Cavaliers υπέγραψαν μια συμφωνία με τον Jianhua Huang, έναν Κινέζο επιχειρηματία που είχε προηγουμένως συμφωνήσει με τους New York Yankees και άλλες ομάδες σε όλη την Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χουάνγκ αγόρασε μερίδιο 15% στους Καβαλίερ. Δεν είναι ασυνήθιστο για αθλητικούς συλλόγους να έχουν εξωτερικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Ο LeBron James είναι δημοφιλής στην Κίνα, ωστόσο, έφυγε από τη στιγμή που η συμφωνία ολοκληρώθηκε. Κάτι μας λέει ότι ο LeBron δεν με πειράζει πολύ, λαμβάνοντας υπόψη πόσα χρήματα βγάζει με τους Lakers. Το αν ο Cavaliers τον λείπει ή όχι είναι μια διαφορετική ιστορία!


Mochi Media Inc.

Έδρα: Σαν Φρανσίσκο, Ηνωμένες Πολιτείες (πρώην)
Αγορά:
 Shanda Games Ltd
Έδρα: Σαγκάη, Κίνα

Mochi Media Inc © Wikipedia.orgMochi Media Inc © Wikipedia.org

Στο αποκορύφωμα της επιτυχίας της, η Mochi Media καλωσορίζει 140 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στον ιστότοπό της για να παίξει μια σειρά παιχνιδιών. Αντί να εξυπηρετεί τον σοβαρό παίκτη, ο Mochi είχε πολλές μικρές δραστηριότητες για να απολαμβάνουν οι χρήστες. Ανήκε στην Shanda Games, που ιδρύθηκε από τους Chen Tianquao, Chrissy Luo και Chen Danian.

Δυστυχώς, ακόμη και με την υποστήριξη των Shanda Games, ο Mochi δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά και άρχισε να κλείνει το 2014. Ο ιστότοπος δεν λειτουργεί πλέον, πολύ για την αγωνία των θαυμαστών που αγαπούσαν αυτό που είχε να προσφέρει .

Η Mochi Media είναι μία από τις πολλές εταιρείες που έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια, ίσως χάρη εν μέρει στον συνεχώς αναπτυσσόμενο κόσμο των εφαρμογών και της ψυχαγωγίας που διατίθεται σε smartphone. Συνολικά, αποδείχθηκε χάσιμο χρόνου και χρημάτων για τα Shanda Games.


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: https://za.investing.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters