Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Αποκαλύφθηκε το μυστήριο των μυστικών σηράγγων κάτω από το Μπέρμιγχαμ


Eliana Elefheriou
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΑΠΟ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΙΡΜΙΧΑΜ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.
Πριν από 2 μέρες έγιναν εκρήξεις και φωτιές στο Μπίρμινχαμ της Αγγλίας.
Σήμερα κάτω από το σημείο της εκρήξεις φανερώνεται ένας λαβύρινθος από σήραγγες.
Οι σήραγγες κατασκευάστηκαν μεταξύ 1953 – 1957 μπροστά στον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, όπως άφησαν τον υπεύθυνο μηχανικό να πιστεύει.
Εκεί αποθήκευσαν κάποια όπλα αλλά ταυτόχρονα ήταν το καταφύγιο για την Ελίτ σε περίπτωση ανάγκης. Τον κοσμάκη δεν τον σκέφτηκε κανείς.



Τα μυστικά ενός υποθαλάσσιου δικτύου hush-hush που διασχίζει το Μπέρμιγχαμ μπορούν τώρα να ειπωθούν για πρώτη φορά.
Ο Patrick Coyne, ένας από τους άντρες που έχτισαν τις δεξαμενές του Ψυχρού Πολέμου, έσπασε τη σιωπή του για να αποκαλύψει τις δυσκολίες στην κατασκευή του μυστηριώδους λαβύρινθου των σηράγγων.
Χρειάστηκαν περισσότεροι από 60 άντρες που εργάζονταν 12 ώρες βάρδιες τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσουν το δίκτυο των σηράγγων που μπορούν να αντέξουν σε πυρηνική έκρηξη.
«Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε γύρω στο 1953 και τελειώσαμε τέσσερα χρόνια αργότερα», είπε ο κ. Coyne. «Εργαζόμασταν 12 ώρες για πέντε ημέρες την εβδομάδα στις τέσσερις σήραγγες με περίπου 15 άνδρες σε κάθε σήραγγα.»
Το 1953 άρχισε η κρίση του καναλιού του Σουέζ στην Αίγυπτο και οι εντάσεις αυξάνονταν μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο πυρηνικός πόλεμος έγινε μια τρομακτική πιθανότητα.
«Στην αρχή δεν ξέραμε για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιούσαν τις σήραγγες και δεν μπορούσαμε να πούμε σε κανέναν τι κάναμε ή πού εργαζόμασταν», είπε ο κ. Coyne.
«Αλλά μετά άρχισαν να μετακινούν πολύ εξοπλισμό και συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν πυρηνικό καταφύγιο.
«Οι άνθρωποι ήταν νευρικοί και όπλα είχαν συσσωρευτεί.
«Οι Ρώσοι είπαν ότι θα μας έδιναν προειδοποίηση τριών λεπτών και αυτό θα έδινε στους συμβούλους και τους βουλευτές αρκετό χρόνο για να τρέξουν με ασφάλεια από το συμβούλιο του συμβουλίου σε έναν από τους άξονες που χτίσαμε».
Αρχικά από το Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, μετακόμισε στο Μπέρμιγχαμ αναζητώντας δουλειά, ονειρεύοντας λίγο ότι θα καταλήξει μια μέρα ως μηχανικός στην πιο μυστική τοποθεσία της πόλης.
Μιλώντας για πρώτη φορά για τις αναμνήσεις του, ο κ. Coyne, τώρα 80 ετών, υπενθύμισε: «Ήταν πολύ ζεστό εκεί.
«Είναι ψαμμίτης και είχαν κομπρεσέρ με λεπίδα και που κόβονταν κατευθείαν από την πέτρα.»
Για να αποκτήσουν πρόσβαση, έξι εργαζόμενοι θα κατέβασαν τους κρυμμένους άξονες σε έναν κάδο που ήταν προσαρτημένος σε γερανό. Υπήρχαν μαρκαδόροι ζωγραφισμένοι στο καλώδιο έτσι ώστε ο οδηγός γερανού να γνωρίζει το βάθος για το πότε πρέπει να σταματήσει.
«Πέντε λεπτά για να κατεβείτε ή 150 πόδια στα 50 μίλια την ώρα! Θα αφήνατε τον κουβά να τρέμει ».
«Ήμουν οδηγός ντίζελ και καθώς υπήρχαν πολλές αναθυμιάσεις θα ήμασταν στην επιφάνεια με μαύρες μύτες.
«Ενώ στη δουλειά έσπασα τον καρπό μου και εκείνη τη στιγμή είχα την επιλογή για άλλη δουλειά ή έπρεπε να επιστρέψω στην Ιρλανδία.
«Έτσι με έκαναν τραπεζίτη στον οποίο έλεγξα τον οδηγό γερανού. Έπρεπε να πάω σε όλες αυτές τις διαφορετικές συμμετοχές. Υπάρχουν πέντε άξονες διάσπαρτοι σε όλη την πόλη, αλλά αν δεν είχα σπάσει τον καρπό μου, δεν θα ήξερα ποτέ που ήταν. "
«Μετά από τρεις μήνες επέστρεψα στις σήραγγες για να οδηγήσω μια μπαταρία. Δεν υπήρχαν αναθυμιάσεις, οπότε ήταν καλύτερες συνθήκες εργασίας. "
«Αλλά αν υπήρχε μια σπηλιά, θα είχαμε όλοι σκοτωθεί.
«Τελικά σκοτώθηκε μόνο ένας τύπος. Συνέβη στο μεγάλο θάλαμο. Είναι σαν μια εκκλησία με δύο ορόφους. Ένα μεγάλο κομμάτι βγήκε από το ταβάνι και τον χτύπησε.
«Ήταν σχεδόν όλοι οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι, αλλά οι επόπτες ήταν από το Λονδίνο και είχαν μεγάλη εμπειρία».
Εάν οι μηχανικοί καθυστέρησαν, είχαν αμοιβή μια ώρα
Μόλις ήταν στη σήραγγα στην αρχή της ημέρας, παρέμειναν υπόγεια μέχρι να φύγουν τη νύχτα, λόγω της ευαίσθητης φύσης του έργου.

Ο Patrick Coyne, ο οποίος εργάστηκε στις σήραγγες BT υπό το Μπέρμιγχαμ

Υπήρχε όμως υπόγεια καντίνα, αν και ο κ. Coyne υπενθύμισε ότι σερβίρει την ίδια σούπα καθημερινά.
«Το μόνο που φτάσαμε στην καντίνα είναι ντοματόσουπα, δεν αντέχω τώρα. Οι γυναίκες δούλευαν στην καντίνα αλλά δεν τους επέτρεπαν στις σήραγγες, αν και μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια ήξεραν τι συνέβαινε. "
Τόσο μυστικό και ευαίσθητο ήταν το έργο που ο κ. Coyne βρέθηκε να αντιμετωπίζει το μακρύ σκέλος του νόμου όταν αποφάσισε να πάρει έναν από τους φίλους του, τον Christopher O'Rourke, για να ελέγξει ένα κρυφό άξονα.
Υπενθύμισε: «Ήμασταν έτοιμοι να πάμε στο Shamrock Club για έναν χορό, αλλά πριν πάμε πήρα έναν φίλο μου να κοιτάξει κάτω από τον άξονα.
«Θα εργαζόταν εκεί και ήθελα να το δείξω πριν ξεκινήσει.
«Καθώς κοιτούσαμε τον άξονα, ένας άντρας βγήκε από το γραφείο και ρώτησε« τι κάνεις εδώ; Του είπα ότι δεν ήταν μυστικό για τον φίλο μου καθώς άρχισε να δουλεύει σε λίγες μέρες. Η αστυνομία έφτασε, αλλά πίστευε ό, τι τους είπαμε και ότι δεν θέσαμε κανένα κίνδυνο. Είχαμε μια φιλική συνομιλία με την αστυνομία και μπορούσαν να δουν ότι είμαστε ακίνδυνοι, αλλά μας έδωσαν λίγη συμβουλή.
«Δυστυχώς ο χορός τελείωσε στις 12 και το χάσαμε».
Ο κ. Coyne παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Maura, επίσης 80 ετών, και όταν γεννήθηκε το πρώτο από τα πέντε παιδιά τους, αγόρασαν το πρώτο τους σπίτι στο Edgbaston έναντι 1.200 £.
Αλλά ο γιος του, ο Λές είπε: «Δεν τον έβλεπα πολύ και δεν πίστευα ότι είχα έναν μπαμπά.
«Όμως έκανε ό, τι μπορούσε για να φέρει πολλά χρήματα και να προσφέρει ένα σπίτι.
«Αργότερα μου είπε να είμαι προσεκτικός σε ό, τι μπαίνετε, καθώς θα μπορούσε να είναι απόρρητο. Αυτό ήταν πολλά χρόνια αργότερα όταν δούλευα σε ένα παλιό κτίριο στην οδό Loveday στο κέντρο της πόλης. Ήξερα ότι υπήρχαν ορισμένες πόρτες που δεν μου επέτρεπαν να ανοίξω και, καθώς δεν ήθελα να συλληφθώ, ήμουν σιωπηλός γι 'αυτό. "
Οι σήραγγες εκτείνονται από τη συνοικία κοσμημάτων έως τη νότια πλευρά και πολύ πιο πέρα ​​και είναι κτισμένες 150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.
Τελικά, αφού πέρασε τέσσερα χρόνια δουλεύοντας στις σήραγγες, ο Πάτρικ ξαναεμφανίστηκε για πάντα και πέρασε 38 χρόνια ως μηχανικός συγκόλλησης στο Yorkshire Imperial Metals, επίσης γνωστό ως IMI.
Επί του παρόντος, τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του εργάζονται με μερική απασχόληση στο Abbey Hotel, στο Smethwick, βοηθώντας στη συντήρηση τα τελευταία 18 χρόνια.
«Από τότε που έφυγα από τις σήραγγες, ο μόνος μηχανικός που έχω δει είναι ο φίλος μου Κρις. Πολλοί εργαζόμενοι είτε επέστρεψαν στην Ιρλανδία είτε τώρα έχουν πεθάνει », είπε ο κ. Coyne.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters