Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Εξέγερση Σύρων Μισθοφόρων Στη Λιβύη: Απαιτούν Χρήματα Από Την Άγκυρα

Σε δεινή θέση ευρίσκονται οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη μετά την εξέγερση των απλήρωτων Σύρων μισθοφόρων που μεταφέρθηκαν εκεί από την Άγκυρα για να πολεμήσουν το στρατηγό Χαφτάρ, ενώ έχουμε και την κατάρριψη δύο ακόμη τουρκικών drone.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, ισχυρίζεται ότι κατέρριψε δύο ακόμη τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο του LNA Ahmed Mismari, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 17.


"Οι δυνάμεις της αεράμυνας του LNA κατέρριψαν δύο τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα, το πρώτο πάνω από την αεροπορική βάση Okba Ibn Nafa, και το δεύτερο στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας [Τρίπολη], στην περιοχή Ain Zara", γράφει ο Mismari στη σελίδα του στο Facebook.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν, δήλωσε ότι οι Σύριοι μισθοφόροι αντάρτες που μεταφέρθηκαν από την Άγκυρα στη Λιβύη αντιμετωπίζουν τον ολοκληρωτικό αφανισμό, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια πρωτοφανής εξέγερση στις τάξεις τους, αφού οι ίδιοι αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί από την Τουρκία και τους ηγέτες τους.

Ο Αμπντούλ Ράχμαν, σε γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα "Erm News" πρόσθεσε ότι οι Σύροι μισθοφόροι νιώθουν σήμερα ότι έχουν πέσει από τον Ερντογάν μέσα σε ένα "λάκκο με τα φίδια" στη Λιβύη από τον οποίο δεν πρόκειται να βγουν ζωντανοί.

"Παρουσιάστηκαν πολλές περιπτώσεις εξέγερσης και δυσαρέσκειας εκ μέρους αυτών των Σύριων μισθοφόρων που ρίχτηκαν στον πόλεμο στη Λιβύη από τους φιλότουρκους ηγέτες τους, όπως ο ηγέτης της οργάνωσης ισλαμική Λεγεώνα του Λεβάντ που θεωρείται η στρατιωτική πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ο οποίος συνεργάζεται στενά με την τουρκική ΜΙΤ",ανέφερε ο ίδιος.
Ο Ράχμαν επισημαίνει ότι όταν οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν στη Λιβύη, αφού τους είπαν ότι θα πολεμήσουν τους πράκτορες του Ιράν και της Ρωσίας και θα υπερασπίσουν τον λαό της Λιβύης, αλλά αντί αυτού, βλέπουμε σήμερα έναν αυξανόμενο αριθμό θανάτων αυτών των μαχητών καθώς άνω των 165 Σύριων μαχητών σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες μάχες στη Λιβύη.

Οι Σύριοι μισθοφόροι βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχουν καμία δυνατότητα να υπερισχύσουν των δυνάμεων του Χαφτάρ, ενώ σκοτώνονται κατά δεκάδες σε μάχες τρέμοντας πλέον τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης και τους χιλιάδες Λίβυους πολίτες που είναι πιστοί σε αυτόν.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου κατέληξε λέγοντας: "Υπάρχει μια μεγάλη κατάσταση δυσαρέσκειας μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων, ειδικά αφότου άρχισε να αποκαλύπτεται η ωμή αλήθεια των ψευδών τουρκικών υποσχέσεων”.

Πρόκειται σαφώς για την μεγαλύτερη παγίδα στη Λιβύη, στην οποία τους έστειλε το τουρκικό καθεστώς το οποίο αυτήν την περίοδο χάνει έδαφος εκτός της Λιβύης και στη Συρία.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι όλοι αυτοί οι Σύριοι είτε να πιαστούν αιχμάλωτοι κατά εκατοντάδες, όπως τους προέτρεψε και ο Χαφτάρ είτε να σκοτωθούν σε μια γη που δεν είναι δικιά τους.

Αυτός είναι και ο λόγος βέβαια πέντε τουρκικών φρεγατών στα ανοικτά της Λιβύης, εν αναμονή πιθανής τουρκικής απόβασης εφόσον προελάσουν και άλλο οι δυνάμεις του Εθνικού στρατού της Λιβύης στην Τρίπολη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters