Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ζημιά 1.500.000 € για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Περίπου 1.800 βαγόνια της μένουν ακινητοποιημένα στην Ειδομένη αφού οι γραμμές έχουν καταληφθεί

Ακινητοποιημένα στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 1.800 βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που μεταφέρουν εμπορεύματα προς την κεντρική Ευρώπη. Το τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο από τις 18 Νοέμβριου, όταν μετανάστες κατέλαβαν τις γραμμές, καθώς οι Σκοπιανοί δεν τους επιτρέπουν τη διέλευση.
Την ίδια ώρα, στην πλευρά των Σκοπίων έχουν εγκλωβιστεί με κατεύθυνση την Ελλάδα τέσσερα τρένα, ενώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα έχουν εγκλωβιστεί τρένα που δεν μπορούν να κατευθυνθούν μέσω Σκοπίων στην Ευρώπη. Η ζημιά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι στιγμής αγγίζει το 1.500.000. ευρώ, σύμφωνα με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πλήγμα, όμως, δέχεται και η αξιοπιστία της εταιρίας, καθώς δεν μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγια. Μεγάλοι πελάτες, όπως η Cosco, η Hewlett-Packard και η Sony, αλλά και εισαγωγικές εταιρίες εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και τονίζουν ότι, και εν όψει Χριστουγέννων, θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά. Μάλιστα, μεγάλες ξένες εταιρίες που συνεργάζονται με τις μεταφορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τη σιδηροδρομική γραμμή, απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα.

Εγκλωβισμένοι

Δυσαρέσκεια εκφράζουν, όμως, και ελληνικές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι μέσα στα εγκλωβισμένα βαγόνια βρίσκονται περίπου 1.500 τόνοι ζάχαρης, αλλά και τρόφιμα σε ψυγεία, που προορίζονται για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Στο μεταξύ, σε επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ζητά παρέμβαση για την κατάσταση στην Ειδομένη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα ακόμη και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Μουζάλας: Στην Αθήνα πάλι οι μετανάστες «όμηροι» των Σκοπίων
Στην Αθήνα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη της μεθοριακής γραμμής Ελλάδας - Σκοπίων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, η οποία έχει σφραγίσει τα σύνορά της, παγιδεύοντας χιλιάδες άτομα στην Ειδομένη, αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου», καθώς η κατηγοριοποίηση των προσφύγων με βάση την εθνικότητά τους είναι παράνομη.
 
Η διέλευση

Υπενθυμίζεται ότι τα Σκόπια έχουν, εδώ και ημέρες, απαγορεύσει τη διέλευση μεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας και επιτρέπουν -με το σταγονόμετρο- την είσοδο σε Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς. Οπως επεσήμανε ο κ. Μουζάλας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν σύντομα και επομένως «έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί για εννέα ημέρες να παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή».

Τετράχρονη «έσβησε» στα νερά του Αιγαίου!
Ακόμη ένα αγγελούδι προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των αθώων θυμάτων της εν εξελίξει προσφυγικής κρίσης χθες τα ξημερώματα. Ειδικότερα, ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων χρονών, που, συνοδεία των γονιών του, άφησε την πατρίδα του για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, έχασε τη ζωή του στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Οπως είπαν στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο για να τους προσφέρουν βοήθεια, οι 29 διασωθέντες που επέβαιναν στην ίδια λέμβο με το άτυχο αγγελούδι, το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του κατά την προσπάθειά του να προσεγγίσει τη στεριά μαζί με τους υπόλοιπους ναυαγούς.

Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, περίπου στις 6.20 χθες τα ξημερώματα υπήρξε ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού προσφύγων στη νήσο Ρω Μεγίστης. Αμεσα περιπολικό σκάφος απέπλευσε για το μικρό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου και περισυνέλεξε τους ναυαγούς μαζί με τη σορό του άτυχου κοριτσιού, μεταφέροντάς τους στην παρακείμενη νήσο Μεγίστη. Για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού διεξάγεται έρευνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας έως και τις 7.30 το πρωί της Τρίτης τα στελέχη του Λιμενικού έχουν διασώσει συνολικά 179 μετανάστες και πρόσφυγες σε έξι περιστατικά σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Μεγίστη.

Μυτιλήνη: Σε λειτουργία νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων
Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, που κατασκευάστηκε μεταξύ των περιοχών Εφταλούς και Σκάλας, στη Λέσβο. Το νέο κέντρο υποδοχής είναι ικανό να φιλοξενήσει έως και 3.500 άτομα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του θα δώσει ανάσα στο πολύπαθο νησί του ανατολικού Αιγαίου, το οποίο φέτος έγινε αποδέκτης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια.
«Πρόκειται για μια απόλυτα σύγχρονη και ασφαλή υποδοχή που φτιάχτηκε σύμφωνα με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα στελεχωθεί από επαγγελματίες στον χώρο τους» εξηγεί ο Πολ Κόρνου, συντονιστής της δράσης της οργάνωσης IRC (International Rescue Committee) στη Λέσβο. Στο νέο κέντρο θα εργάζονται σε μόνιμη βάση συνολικά 70 άτομα, με το 90% εξ αυτών να αποτελείται από κατοίκους των γύρω χωριών και ειδικότερα από τον Μόλυβο και τη Συκαμνιά. Η λειτουργία του κέντρου αναμένεται να αρχίσει σε δύο εβδομάδες.

dimokratianews
http://greeknation.blogspot.gr/2015/12/1500000-1800.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters