Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ο Β.Πούτιν "καίει" το δολάριο: Διέταξε την κατάργησή του από τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου - Θα γίνονται με ρούβλια!

Nέο χτύπημα κατά του δολαρίου και επιτάχυνση των διαδικασιών αποδολαριοποίησης του πλανήτη προκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετά την απόφασή του να σταματήσουν να πληρώνονται οι μεταφορές πετρελαιοειδών στο αμερικανικό νόμισμα, και οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται με ρούβλια. 

 Έδωσε εντολή να διακοπεί η χρήση ξένου νομίσματος ( δολαρίου) για τις πληρωμές πετρελαίου στην χώρα αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα, να εκφράζονται σε δολάρια. Σε μια συνεδρίαση της Προεδρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη καυσίμων και ενέργειας, ο Β.Πούτιν στην αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτού του τομέα για την οικονομία στο σύνολό της. 
Ο Β.Πούτιν τόνισε στο Ρώσο ΥΠΟΙΚ Anton Siluanov ότι οι υπολογισμοί σε ξένο νόμισα είναι παράνομοι "Τι συμβαίνει στην πράξη; 

Οι τιμές μεταφόρτωσης του πετρελαίου και πετρελαιοειδών στα ρωσικά λιμάνια, όπως είναι το Νοβοροσίρσκ , Ταμάν, Ουστ-Λούγκα , Κοζμίνο , Πριμόρσκ αλλά και όλα τ'άλλα, τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς και οι οικονομικές πράξεις στο διαδίκτυο γίνονται και αυτές σε δολάρια ,σε πραγματικό χρόνο. 
Αυτό, είναι απαράδεκτο, και παράνομο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω, που είναι οι ρυθμιστικές αρχές;" Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να μελετηθεί η επέκταση χρήσης του ρουβλίου στους υπολογισμούς για την εξαγωγή ρωσικών προϊόντων καυσίμων και ενέργειας.

 "Πρέπει να δυναμώσουμε τον ρόλο του ρουβλίου στυς υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ρωσικό πετρέλαιο και ενέργεια, μεγαλύτερη χρήση του εθνικού νομίσματος με τις χώρες με τις οποίες έχουμε ενεργές εμπορικές σχέσεις.Είναι κάτι που θα το κάνουμε προσεχτικά, ώστε οι οικονομικοί παράγοντες να μην υποστούν ζημίες, αλλά ωφέλη" 

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην επικείμενη ανακήρυξη του κινεζικού γουάν σε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα μέσα στο Νοέμβριο από το ΔΝΤ. 
Όπως αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν εξεταστεί, ενώ δεν υπάρχουν και πολιτικά εμπόδια. Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη για την Κίνα και το νόμισμά της, το οποίο είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές στον κόσμο για συναλλαγές, με ποσοστό 2,79% ξεπερνώντας το γιαπωνέζικο γιεν τον Αύγουστο. 

Στα προηγούμενα χρόνια το Πεκίνο κατέστησε το νόμισμά του αξιόπιστο, ενώ την περασμένη Παρασκευή η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια για έκτη φορά φέτος, στο 4,35% από 4,6%. 
Την ίδια στιγμή το επιτόκιο καταθέσεων ενός έτους μειώθηκε σε 1,5% από 1,75% που ήταν προηγουμένως Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία για πολλά χρόνια αποτελούσαν το μεγάλο εμπόδιο για καθαρά γεωπολιτκούς λόγους που βασίζοντα όμως σε οικονομικές προφάσεις τώρα όμως αυτό είναι αδύνατο, καθώς η Κίνα έχει απελευθερώσει την οικονομία της. 
Η Γαλλία και η Βρετανία υποστηρίζουν ήδη το γουάν, ενώ χώρες όπως η Γερμανία και Ιταλία είναι σε όλα σύμφωνες. 

H ύπαρξη ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος σε συνδυασμό μετην τόνωση του ρουβλίου αποτελεί άλλο ένα εμπόδιο στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας αχρήματης κοινωνίας, η οποία για να μπορέσει να επιβάλλει το ψηφιακό της νόμισμα αυτό θα βασίζεται στο δολάριο. 
Εάν όμως υπάρχουν και νέα ισχυρά νομίσματα το σχέδιο αυτό δύσκολα θα μπορέσει να μπει σε εφαρμογή. 
Στα μέσα Αυγούστου, το ΔΝΤ είχε εγκρίνει την σταδιακή υποτίμηση του νομίσματός του Πεκίνου έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Για το ΔΝΤ η υποτίμηση του γιουάν επιτρέπει στην αγορά να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στον καθορισμό της συναλλαγματικής ισοτιμίας, κοινώς δεν υπάρει πλέον κρατικό χέρι που να καθορίζει την αξία του. Η ουσία όμως έγκειται στο γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο αποκτά άλλον έναν αντίπαλο. 

Στο ΔΝΤ οι ΗΠΑ είναι οι μόνες που μπορούν να ασκήσουν βέτο, αλλά τότε θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα άλλα μέλη και αυτό μπορεί να πυροδοτούσε εξελίξεις για περαιτέρω αποδολαριοποίηση του πλανήτη από τις έτερες υπερδυνάμεις αλλά και από μικρότερες χώρες που θεωρούν ότι είναι επιζήμιο πλέον να είναι "δορυφόροι" της Ουάσιγκτον.

defencenet.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/10/blog-post_523.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters