Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Το σχέδιο Σόιμπλε για μπλοκάρισμα της συμφωνίας με αφορμή τις πρόωρες εκλογές

Και, όμως, η απειλή Σόιμπλε παραμένει ζωντανή όσο και αν προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση να διοχετεύει στους δημοσιογράφους την αισιοδοξία της για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών περιμένει και θα είναι αυτός που θα μιλήσει τελευταίος, παραμένοντας καχύποπτος για τις πραγματικές προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό που επιδιώκει είναι να εξαντλήσει την αυστηρότητα του αλλά και να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Για αυτό και παίζει το χαρτί ενός δανείου-γέφυρας, με νέα προαπαιτούμενα με βασικό στόχο να δοκιμαστούν οι προθέσεις αλλά κι οι πολιτικές αντοχές του Αλέξη Τσίπρα. Το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών καθημερινά ενημερώνεται για τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και Υπουργών που τονίζουν τα περί εκβιασμού αλλά και ότι το φθινόπωρο θα έχουμε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Επίσης θέμα υπάρχει και με τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που αρνούνται την «υιοθεσία» του προγράμματος.
Αυτό θα είναι το βασικό και κύριο πολιτικό επιχείρημα του κ. Σόιμπλε ώστε να μπλοκαριστεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Μάλιστα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μια συνάντηση Τσίπρα, Ολάντ και Μέρκελ για να κλειδώσει πολιτικά η συμφωνία.
Και μπορεί στόχος της κυβέρνησης να είναι ως τις 13 Αυγούστου να έχει καταλήξει με τους πιστωτές σε μια συμφωνία επί της αρχής, καθώς την επομένη, 14 Αυγούστου, έχει οριστεί Εurogroup. Ενώ παράλληλα δημιουργούν από το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών αισιοδοξία αλλά από την άλλη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών βάζει εκτός από τεχνικά εμπόδια και πολιτικά προαπαιτούμενα και θα επιδιώξει ένα δάνειο-γέφυρα μέχρι να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση. Ουσιαστικά επανέρχεται το ίδιο κλίμα όταν η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθούσε να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση αλλά η πολιτική ρευστότητα με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και η αναμενόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τίναξε στον αέρα τη διαπραγμάτευση. Όπως υποστηρίζουν από το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, ένα πρόγραμμα 80 δισ. ευρώ για τρία χρόνια χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και κυβέρνηση που θα το υλοποιήσει και όχι ξανά εκλογές.
Το ισχυρό πολιτικό επιχείρημα του γερμανού Υπουργού οικονομικών είναι ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ένα πρόγραμμα μαμούθ και στη συνέχεια η κυβέρνηση που θα πρέπει να το υλοποιήσει να προσφύγει σε εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Επομένως ή θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να εγγυηθεί ότι ακόμα και με κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα προχωρήσει τη συμφωνία βάζοντας την σε σταθερή τροχιά διαφορετικά καλύτερα να υπάρξει μια χρηματοδότηση-γέφυρα μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Άλλωστε σε τεχνικό επίπεδο το Βερολίνο πήρε όλα όσα ήθελε σχετικά με τα αντιλαϊκά μέτρα και τις εξασφαλίσεις με το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων καθώς και για το τι πρέπει να γίνει με την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Σόιμπλε δεν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τους σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα για εκλογές τον Οκτώβριο ή νωρίτερα μετά την καταβολή μεγάλης πρώτης δόσης.
Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον...


newpost
http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/blog-post_685.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters