Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Μία μόνο τράπεζα ;

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
Την πρόθεση για δημιουργία μίας και μόνης τράπεζας (!)
που θα συγχωνεύσει τις πέντε τράπεζες που ήδη λειτουργούν σήμερα στην χώρα μας διαρρέει ως σκέψη η κυβέρνηση. Σκοπός της είναι να κρατήσει το υγιές κομμάτι στην "καλή τράπεζα" και οι επισφάλειες να αποσχισθούν στην κακό κομμάτι της τράπεζας δηλαδή στην "κακή τράπεζα".
Το όλο σχέδιο επεξεργάζετε ως σκέψη η κυβέρνηση με σκοπό να φθάσουν τα χρήνατα για την ανακεφαλαιοποίηση (25 δις) ενώ οι ζυμώσεις γίνονται μεταξύ άλλων υπουργών κλπ και από την κ. Λούκα Κατσέλη και το επιτελείο της για την νέα τραπεζική πραγματικότητα στην χώρα μας αφού από ότι φαίνεται οι πέντε τράπεζες "πρέπει" να γίνουν μία ενώ αν δεν επικρατήσει ως άποψη η μία τράπεζα να μείνουν δύο το πολύ τρεις. Το θέμα της λειτουργίας μιας μεγάλης τράπεζας έχει φέρει τα πάνω κάτω με τις μικρότερες να "διαφημίζουν" έντονα τα προϊώντα τους με μεγάλο κόστος-δαπάνη για να "εδραιώσουν" την προσπάθειά για "αυτόνομη πορεία" σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν κεφάλαια ούτε για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι εάν θα φθάσουν τα 25 δις που θα πάρουν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους ενώ τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης για την λειτουργία μίας έως τρεις τράπεζες είναι συνυφασμένα με την υπόλοιπη Ευρώπη και την λειτουργία των τραπεζών ;

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και την πρόσθετη επιβάρυνση από τα capital control που είναι ακόμα σε ισχύ και που δεν θα αρθούν για πολύ ακόμα καιρό.

Μήπως τελικά η νέα και (ξανά) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα φέρει πολλές εξελίξεις στον κλάδο ;

'Ηδη το μονοπώλιο για μια τράπεζα είναι προ των πυλών έστω και με την μορφή σκέψεων και διαρροών σε μια περίοδο που πριν έξη μήνες όλες οι τράπεζες λειτουργούσαν υποδειγματικά παίρνοντας μάλιστα και τα "ευρωπαϊκά εύσημα" για την επάρκεια κεφαλαίων που διέθεταν.


http://www.ksipnistere.com/2015/08/blog-post_715.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters