Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ... ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ. Σεισμός για τα σκοτεινά σεμινάρια

Δημοσιογράφοι στα θρανία του ΔΝΤ, με βάση τα όσα κατέθεσε ο Ρουμελιώτης. Ακόμη μία λίστα, με αφορμή τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, ήρθε να βάλει φωτιά στην πολιτική ζωή της χώρας και τη δημοσιογραφική πιάτσα. Αυτή η περιβόητη λίστα, που προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου...
και του υφυπουργού Επικρατείας και δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ, περιλαμβάνει δημοσιογράφους που συμμετείχαν με το αζημίωτο σε ταξίδια και εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΔΝΤ! 
Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση», πότε αποφασίστηκε, πότε πραγματοποιήθηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα», πόσες μέρες διήρκεσαν, με ποιες διαδικασίες επελέγησαν οι «εκλεκτοί», πόσα χρήματα εισέπραξε ο καθένας; Σοβαρά και εύλογα ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων. Την υπόθεση, επί της ουσίας, άνοιξε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης καταθέτοντας στην Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, οι δημοσιογράφοι αυτοί παρακολουθούσαν «σεμινάρια» στην Ουάσινγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν.

Αντίστοιχα «μαθήματα» γίνονταν και στην Ελλάδα. Επισήμανε, δε, ότι θα μπορούσε η επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις. Πέρα όμως από την ονοματολογία, σε οικονομικούς, πολιτικούς και εκδοτικούς κύκλους της χώρας επικρατεί το ερώτημα αν αυτό το θέμα σχετίζεται και με κάποιου είδους ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όχι μόνο σε επίπεδο Ελλάδας και δανειστών, αλλά κυρίως στο εσωτερικό κομμάτι των μίντια. Αν, δηλαδή, υπάρχουν συγκεκριμένες πλευρές που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Η υπόθεση έχει ζουμί και αν προχωρήσει έως τη Βουλή, τότε μπορεί να δούμε ονόματα εκδοτών και δημοσιογράφων με περίεργο ρόλο τα τελευταία χρόνια, ίσως, δε, αρμόδιες Αρχές (ΣΔΟΕ) να ζητήσουν στοιχεία από τις τράπεζες για λογαριασμούς εντός και εκτός Ελλάδας, για κονδύλια με υποτυπώδη σχέδια, για δάνεια κ.λπ., ίσως να ζητηθεί ανάλογη λίστα με ονόματα και από την Κομισιόν. Αν η κυβέρνηση θα φτάσει σε αυτό το σημείο, θα φανεί προσεχώς, ωστόσο σίγουρα άμεσα και έμμεσα στέλνει τα μηνύματά της προς κάθε πιθανό παραλήπτη. Μάλιστα, πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που αναζητούν «δαιμονισμένα» την περιβόητη λίστα και ζητούν την παρέμβαση της νέας προέδρου της ΕΣΗΕΑ.

Βέβαια, αν και υπήρχαν αποκαλύψεις και καταγγελίες από παλιά, από το 2010, μόλις τώρα συνδικαλιστικά όργανα και εκπρόσωποι του κλάδου έσπευσαν να αντιδράσουν και να ζητήσουν ονόματα, ώστε να μην αιωρούνται κατηγορίες που θίγουν συνολικά τον χώρο.
Θύελλα και στα social media
Μεγάλη «αναστάτωση» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Κάθε λογής αναρτήσεις εμφανίζονται η μία μετά την άλλη από χρήστες του facebook και του twitter, ενώ οι περισσότεροι ζητούν άμεση αποκάλυψη των ονομάτων των δημοσιογράφων: «Βγάλτε τους προδότες στη φόρα» έγραψε ένας χρήστης στο facebook, ενώ με hashtag #DNT, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν και στο twitter: «Αλήθεια; Κάποιοι τα "έπαιρναν" από το ΔΝΤ για να υποστηρίζουν τα Μνημόνια;» έγραψε ένας νεαρός και άλλος σχολίαζε: «Εσείς τρώτε με χρυσά πιρούνια και εμάς ταΐζετε κουτόχορτο».
Τι είπε η Ζωή για Πρετεντέρη
Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης ήταν ο πρώτος που... ονοματίστηκε από την κυρία Κωνσταντοπούλου -θυμίζουμε ότι ηγείται της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, όταν η πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε τον ρόλο των ΜΜΕ σχετικά με την αλήθεια για το δημόσιο χρέος, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
«Στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει εργολαβικά στα δελτία ειδήσεων να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου φέρνοντας τον Γιάννη Πρετεντέρη ως ένα παράδειγμα δημοσιογράφου που έπαιξε τέτοιο ρόλο την περασμένη περίοδο.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι νομιμοποιούνταν να κάνει αυτή την αναφορά, αφού, όπως είπε, «το ομολογεί στο βιβλίο του» ο δημοσιογράφος, συνεπώς δεν πρόκειται για κάποιου είδους δική της εκτίμηση.

Αν και ο κ. Ρουμελιώτης προσπάθησε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε σημειώνοντας ότι επρόκειτο για σκόπιμη στάση εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/06/blog-post_628.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters