Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

12/3/14 Τα τέσσερα σενάρια για τη μοιραία πτήση 370

Ποιες είναι οι ως τώρα βασικότερες εκδοχές για το τι συνέβη στο Βoeing της Malaysia Airlines
Κινέζοι συγγενείς αγνοουμένων επιβατών της μοιραίας πτήσης περιμένουν με αγωνία κάθε νέα είδηση για το τραγικό συμβάν
Ενα Boeing 777, από τα πιο αξιόπιστα είδη αεροπλάνου που κυκλοφορούν σήμερα, αγνοείται επί ημέρες χωρίς κανείς να γνωρίζει γιατί. Η μυστηριώδης εξαφάνισή του οφείλεται άραγε σε έκρηξη βόμβας, μηχανική βλάβη ή αεροπειρατεία; Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο το γεγονός ότι το ερώτημα αυτό δεν έχει απαντηθεί ακόμη.
Η πτήση 370 της Malaysia Airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο και στην οποία επέβαιναν 239 άτομα, εξαφανίστηκε το Σάββατο πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης ανάμεσα στη Μαλαισία και στο Βιετνάμ. To CNN αναλύει τα τέσσερα βασικά σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη στη μοιραία πτήση.
Σενάριο 1ο: βόμβαΔυο επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια. Θεωρητικά, αυτό ενισχύει το σενάριο ότι κάποιος τρομοκράτης με πλαστό διαβατήριο επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και το ανατίναξε. Από μόνα τους όμως τα κλεμμένα διαβατήρια δεν σημαίνουν αναγκαστικά τρομοκράτη ούτε ότι το αεροπλάνο ήταν στόχος. Πολλοί ταξιδιώτες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.   
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ρόμπερτ Φράνσις, πρώην αντιπροέδρου της Αμερικανικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Μεταφορών, «το αεροπλάνο εξερράγη χωρίς να προηγηθεί κανένα σήμα». Αυτό σημαίνει, κατά τον αμερικανό ειδικό, ότι «συνέβη κάτι άνευ προηγουμένου».  
Και οι δορυφόροι; Είναι πιθανόν στις εικόνες από τους δορυφόρους που περιστρέφονται γύρω από τη Γη να φανεί μια λάμψη ή υπέρυθρη θερμότητα από βόμβα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μάλλον απίθανο. Δεκάδες δορυφόροι, κρατικοί και ιδιωτικοί, βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε απόσταση από 300 ως 1.500 χλμ. Αλλά η πιθανότητα κάποιος από αυτούς να βρισκόταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και να έχει «αιχμαλωτίσει» μια λάμψη από την έκρηξη είναι ελάχιστη.
Υπάρχει όμως η πιθανότητα ένας άκρως απόρρητος δορυφόρος της αμερικανικής κυβέρνησης, που βρίσκεται σε τροχιά 35.000 χλμ. από τη Γη, να έχει πιάσει το συμβάν. Δορυφόροι σαν αυτούς είναι σε γεωσύγχρονη τροχιά και, λειτουργώντας ως ομάδα, παρακολουθούν αδιάκοπα ολόκληρο τον πλανήτη. Αποστολή τους είναι να εντοπίζουν τυχόν εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μέσω της θερμότητας. Αγνωστο όμως αν είναι αρκετά ευαίσθητοι για να εντοπίσουν μια έκρηξη βόμβας. Επιπλέον, υπάρχει το εξής ερώτημα: θα δημοσιοποιούσε η αμερικανική κυβέρνηση φωτογραφίες από τέτοιους δορυφόρους διακινδυνεύοντας να αποκαλυφθούν οι σούπερ μυστικές δυνατότητες του δορυφορικού αυτού συστήματος;

Σενάριο 2ο: αεροπειρατεία
Στοιχεία από το ραντάρ δείχνουν ότι προτού εξαφανιστεί, το αεροπλάνο είχε ενδεχομένως αλλάξει κατεύθυνση για να επιστρέψει στη Μαλαισία. Σημαίνει άραγε αυτό ότι ένας αεροπειρατής απαίτησε από τον πιλότο να αλλάξει προορισμό; Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το πλήρωμα έστειλε κάποιο σήμα ότι η πτήση 370 έπεσε θύμα αεροπειρατείας.
Σενάριο 3ο: μηχανική βλάβηΘεωρητικά, υπάρχει και η πιθανότητα οι πιλότοι να αναγκάστηκαν να προσθαλασσώσουν το σκάφος και τελικά αυτό να βυθίστηκε αύτανδρο χωρίς να διαλυθεί και να κάθησε στον βυθό της θάλασσας. Το πρόβλημα με αυτό το σενάριο είναι γιατί οι πιλότοι δεν έστειλαν κάποιο σήμα κινδύνου.
Αεροπλάνα σαν αυτό είναι ικανά να πραγματοποιούν «θαυματουργές», όπως τις αποκαλούν οι ειδικοί, μανούβρες - σαν εκείνη του αεροπλάνου που προσθαλασσώθηκε με επιτυχία στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιανουαρίου 2009. Εχουν την ικανότητα να πετούν χωρίς μηχανές επί περισσότερο από 150 χλμ. και να προσθαλασσώνονται με την κοιλιά. Είναι λοιπόν απίθανο την ώρα που θα χρειαζόταν το αεροπλάνο να πετάξει τα 150 αυτά χιλιόμετρα οι πιλότοι να μην πρόλαβαν να στείλουν ούτε ένα SOS.
Υπάρχει βεβαίως η λεπτομέρεια ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε εμφανίσει πρόβλημα στο άκρο ενός από τα φτερά του, αλλά η Boeing το είχε επισκευάσει και εθεωρείτο απολύτως ασφαλές για να πετάξει, σύμφωνα με τη Malaysia Airlines. Οι ειδικοί τονίζουν ότι κάθε προηγούμενη βλάβη ενός αεροπλάνου αποτελεί έναν από τους πρώτους «υπόπτους» σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά όλοι συμφωνούν ότι το Boeing 777 είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα αεροπλάνα στον κόσμο.


Σενάριο 4ο: λάθος του πιλότουΠρος το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι λανθασμένοι χειρισμοί του πιλότου συνέβαλαν στην πτώση του αεροσκάφους. Μερικοί συγκρίνουν την πτήση 370 με τη συντριβή του αεροπλάνου της Air France σε καταιγίδα πάνω από τον Ατλαντικό, εν πτήσει από τη Βραζιλία προς το Παρίσι. Υστερα από μια πανάκριβη, σχεδόν διετή έρευνα η άτρακτος του Airbus A330 εντοπίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας και το «μαύρο κουτί» έδειξε ότι η συντριβή του οφειλόταν σε σφάλμα των πιλότων, οι οποίοι αντέδρασαν λανθασμένα σε ενδείξεις των συστημάτων αυτόματης πλοήγησης εν μέσω κακοκαιρίας. Ομως, αντίθετα προς την πτήση της Air France, το αεροπλάνο της Malaysia Airlines πετούσε με καλές καιρικές συνθήκες.
ΒΗΜΑ
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/370.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters