Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Θεαματικοί Πίνακες Ζωγραφικής Της Εποχής Του Πάγου Βρέθηκαν Στο Τροπικό Δάσος Της Κολομβίας

Εντυπωσιακοί πίνακες ζωγραφικής στην εποχή του πάγου βρέθηκαν στο τροπικό δάσος της Κολομβίας 01

 από τον Alexander Freund

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει δεκάδες χιλιάδες προϊστορικούς πίνακες ζώων και ανθρώπων σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Κολομβίας. Απεικονίζονται μερικά εξαφανισμένα ζώα, που σημαίνει ότι η τέχνη είναι πιθανότατα άνω των 12.500 ετών .

Πρόκειται για ζωγραφικούς βράχους που σας κόβουν την ανάσα: Εκτείνεται σε 12 χιλιόμετρα (8 μίλια) από γκρεμό, υπάρχουν γεωμετρικά σχήματα μαζί με δεκάδες χιλιάδες εικόνες ζώων και ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ψαριών, χελωνών, σαυρών και πουλιών, χορού ανθρώπων ή κρατώντας τα χέρια, φιγούρες με μάσκες και πολλά αποτυπώματα.

Απεικονίζονται επίσης ζώα που έχουν από καιρό εξαφανιστεί, όπως τεράστια νωθρότητα, άλογα της εποχής του πάγου ή το παλαιολάμα, ένα είδος αρχαίας καμήλας.

Υπάρχει ακόμη και μια εικόνα ενός μαστόδου, ενός προϊστορικού συγγενή του ελέφαντα που δεν έχει κατοικήσει στη Νότια Αμερική τα τελευταία 12.000 χρόνια.

Αυτοί οι πίνακες φαίνεται να καθιστούν σαφές ότι η ροκ τέχνη δημιουργήθηκε πριν από 12.500 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν κομμάτια ώχρας που ξύστηκαν για να φτιάξουν τις εικόνες, οι οποίες είναι βαμμένες σε κοκκινωπό τερακότα.

Κρυφό Μυστικό Για Ντοκιμαντέρ

Εντυπωσιακά έργα ζωγραφικής βράχου στην εποχή του πάγου βρέθηκαν στο τροπικό δάσος της Κολομβίας 03

Οι συναρπαστικοί πίνακες ζωγραφικής ανακαλύφθηκαν το 2017 από μια βρετανική-κολομβιανή ομάδα ερευνητών, αλλά το εντυπωσιακό εύρημα κρατήθηκε μυστικό πριν από τη σειρά του βρετανικού καναλιού 4 που θα εμφανιστεί τον Δεκέμβριο, Jungle Mystery: Lost Kingdoms of the Amazon:

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η τέχνη της Εποχής των Παγετώνων παραμένει ανεξερεύνητη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα: Ο ιστότοπος βρίσκεται στην οροσειρά Serrania de la Lindosa στη μέση της κολομβιανής ζούγκλας, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Μπογκοτά.

Στις δορυφορικές εικόνες, η περιοχή γύρω από το Serrania de la Lindosa φαίνεται απλώς πράσινη. προς τα βόρεια, το Ρίο Γκουαβιάρ διατρέχει το πυκνό τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Για να επιδεινώσει τη δυσκολία πρόσβασης στο χώρο, η περιοχή ελέγχθηκε από τους αντάρτες της FARC μέχρι και πολύ καιρό και ως εκ τούτου ήταν εντελώς απρόσιτη από τους αρχαιολόγους.

Εντυπωσιακοί πίνακες ζωγραφικής της εποχής του πάγου βρέθηκαν στο τροπικό δάσος της Κολομβίας 02

Μόλις πολύ πρόσφατα, αφού οι αντάρτες της FARC και η κολομβιανή κυβέρνηση διαπραγματεύθηκαν τελικά μια κατάπαυση του πυρός μετά από 50 χρόνια εμφυλίου πολέμου, οι αρχαιολόγοι μπόρεσαν να επεκταθούν στην απομακρυσμένη περιοχή.

Παρόμοια Έργα Ζωγραφικής Στο Εθνικό Πάρκο Chiribiquete

Οι εικόνες θυμίζουν έντονα τους περισσότερους από 20.000 βράχους που ανακαλύφθηκαν πριν από χρόνια στο γειτονικό Εθνικό Πάρκο Chiribiquete.

Αυτοί οι πίνακες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι ζούσαν στην περιοχή ήδη από 19.000 χρόνια πριν και στολίζουν πετρώματα με σκηνές κυνηγιού, χορού και φαγητού.

Εντυπωσιακά έργα ζωγραφικής βράχου εποχής του πάγου βρέθηκαν στο τροπικό δάσος της Κολομβίας 05

Εκτός από τις απεικονίσεις ανθρώπων, υπάρχουν επίσης εικόνες από ελάφια και άλκες, landcupines, φίδια, πουλιά, πιθήκους και έντομα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους πίνακες ζωών και ανθρώπων στο Εθνικό Πάρκο Chiribiquete, το οποίο είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, βρίσκονται σε μικρά, δύσκολα προσβάσιμα σπήλαια σε ψηλά υψόμετρα.

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι το πρόσφατο εντυπωσιακό εύρημα θα τους δώσει νέες γνώσεις για τη ζωή των ανθρώπων στην περιοχή του Αμαζονίου κατά την εποχή των παγετώνων.

Οι πίνακες δεν θα παρέχουν μόνο περισσότερες πληροφορίες για τα ζώα και τα φυτά που υπήρχαν εκείνη την εποχή, αλλά επίσης θα δώσουν ενδείξεις για το πώς οι άνθρωποι επικοινωνούσαν μεταξύ τους και ποιες σαμανικές τελετές είχαν.

Είναι ήδη σαφές ότι θα χρειαστούν δεκαετίες για να τεκμηριωθούν και να αναλυθούν όλες οι φωτογραφίες.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

ΠΗΓΗ: https://humansarefree.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters