Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Το Ελληνικό Σχολείο Πρώτο στον Κόσμο για να Στείλει Υλικό στη Σελήνη

Ένα ελληνικό σχολείο στην Αθήνα είναι το πρώτο στον κόσμο που έστειλε υλικό - συμπεριλαμβανομένων κειμένων, εικόνων και προσωπικών μαρτυριών -  στο φεγγάρι, μέσω μιας επερχόμενης διαστημικής αποστολής από την εταιρεία  SpaceX .

Η Σχολή Μωραΐτη ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για την εξερεύνηση του διαστήματος, έχοντας εξασφαλίσει μια αποκλειστική συνεργασία με την Galactic Legacy Labs LLC.

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται Moraitis Moon Landing, αφορά όλα τα επίπεδα και θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου, συνεχίζοντας μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Το Galactic Legacy Labs, μέσω του προγράμματος «Lunarprise», έχει επενδύσει στην επόμενη μη επανδρωμένη αποστολή του Space X στη Σελήνη και έχει το δικαίωμα να φύγει από εκεί μια μικρή «κιβωτό» ηχογραφημένη σε μικροδίσκους νικελίου που περιέχει πληροφορίες από τη Γη.

Ξεκινώντας από ένα μοναδικό ταξίδι

Η Σχολή Μωραΐτη, που βρίσκεται στην Αθήνα, έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα αποστολής υλικού με αυτήν την αποστολή.

«Πρόκειται να ξεκινήσουμε ένα μοναδικό ταξίδι και να ξεκινήσουμε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εξερεύνηση του διαστήματος. Το σχολείο μας θα είναι το πρώτο σχολείο στον κόσμο που θα στείλει υλικό στη Σελήνη! " το Σχολείο ανακοίνωσε σε πρόσφατη δήλωση.

Εργαστήριο στη Σχολή Μωραΐτη στην Αθήνα. Πίστωση: http://moraitis.edu.gr/

Ο στόχος του προγράμματος σπουδών είναι να εισαγάγει τους μαθητές στις ιστορικές, επιστημονικές, τεχνολογικές και φιλοσοφικές πτυχές της εξερεύνησης του διαστήματος.

Το φεγγάρι, ως το πλησιέστερο ουράνιο σώμα στη γη, είναι βασικός παράγοντας για την αναζήτηση του ανθρώπου στο διάστημα. Αυτός ο φυσικός δορυφόρος της γης έχει προκαλέσει πολλή ανθρώπινη επιστημονική σκέψη κατά τη διάρκεια των αιώνων και η κατάκτησή του ήταν μια από τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας.

Τα παιδιά, μέσω ατομικής και ομαδικής εργασίας, δημιουργικών ασκήσεων, παρουσιάσεων και συζητήσεων, θα εξοικειωθούν με τις επιστημονικές έννοιες και θα αναφέρονται σε δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την εξερεύνηση του διαστήματος, όπως η ψυχική ανθεκτικότητα και η εφευρετικότητα, λέει η Σχολή Μωραΐτη.

Εργαστήρια Galactic Legacy

Τα εργαστήρια Galactic Legacy δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να εξερευνήσουν το Space.

Μέσα από τις καινοτόμες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες της GLL, οι άνθρωποι μπορούν να συσχετιστούν με την καταγωγή τους και να περιηγηθούν στα μελλοντικά σπίτια τους στο διάστημα με υψηλή αίσθηση ευθύνης για τις μελλοντικές γενιές και σεβασμό στην ανθρώπινη ιστορία.

Χώρος X

Το Space X είναι αμερικανικός κατασκευαστής αεροδιαστημικής και εταιρεία υπηρεσιών διαστημικής μεταφοράς με έδρα στο Hawthorne της Καλιφόρνια.

Ιδρύθηκε το 2002 από τον Elon Musk με στόχο τη μείωση του κόστους διαστημικής μεταφοράς για να επιτρέψει τον αποικισμό του Άρη.

Έχει αναπτύξει διάφορα οχήματα εκτόξευσης και πυραυλοκινητήρες, καθώς και το διαστημικό σκάφος φορτίου "Dragon" και το δορυφορικό σύστημα "Starlink" (που παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο) και έχει πετάξει ανθρώπους και φορτία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το όχημά του "Dragon 2. "


https://greekreporter.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters