Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ανθρώπινοι κλώνοι. Η ανθρώπινη κλωνοποίηση είναι η δημιουργία αντιγράφου ενός γενετικού πανομοιότυπου προσώπου.

*Ο όρος χρησιμοποιείται γενικά για την τεχνητή κλωνοποίηση ανθρώπου, η οποία συνίσταται στην αναπαραγωγή ανθρώπινων κυττάρων και ιστών. Δεν αναφέρεται στη φυσική αντίληψη των ίδιων διδύμων.

Οι δυνατότητες της ανθρώπινης κλωνοποίησης έχουν δημιουργήσει ηθικές συζητήσεις. Αυτά τα ηθικά διλήμματα οδήγησαν πολλές χώρες να θεσπίσουν νόμους και κανονισμούς για την ανθρώπινη κλωνοποίηση και τη νομιμότητα. Οι δύο πιο συζητημένοι τύποι θεωρητικής ανθρώπινης κλωνοποίησης.

* Αυτά περιλαμβάνουν: - θεραπευτική κλωνοποίηση και - αναπαραγωγική κλωνοποίηση

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ κλωνοποίηση
Η θεραπευτική κλωνοποίηση περιλαμβάνει κλωνοποίηση ανθρώπινων κυττάρων για χρήση στην ιατρική επιστήμη και μεταμόσχευση και χρησιμοποιείται στην έρευνα. Πού στον κόσμο υπάρχουν ιατρικές εφαρμογές; Σύμφωνα με στοιχεία του 2014, δύο κοινές θεραπευτικές μέθοδοι κλωνοποίησης που βρίσκονται υπό διερεύνηση είναι η πυρηνική μεταφορά σωματικών κυττάρων και, πιο πρόσφατα, η επαγωγή ισχυρών βλαστικών κυττάρων.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ κλωνοποίηση
Η αναπαραγωγική κλωνοποίηση περιλαμβάνει την κλωνοποίηση ολόκληρων των ανθρώπων αντί συγκεκριμένων κυττάρων ή ιστών. Παρόλο που η πιθανότητα ανθρώπινης κλωνοποίησης ήταν η βασική αιτία της κερδοσκοπίας και της διαμάχης τον 20ο αιώνα, οι επιστήμονες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής άρχισαν να παίρνουν σοβαρά αυτήν την άποψη τη δεκαετία του 1960.
Απαγορεύεται για βιοηθικούς λόγους ...

Με την κλωνοποίηση προβάτων dolly το 1996 χρησιμοποιώντας μεταφορά σωματικών πυρηνικών κυττάρων (SCNT), η έννοια της ανθρώπινης κλωνοποίησης έχει γίνει ένα καυτό θέμα. Πολλές χώρες είναι παράνομες, ενώ ορισμένοι επιστήμονες υπόσχονται να δημιουργήσουν κλώνους τα επόμενα χρόνια.
Το 2004 και το 2005, ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ Hwang Woo-suk κατάφερε να καλλιεργήσει βλαστικά κύτταρα από Μαζικό έμβρυο από ανθρώπινη βλαστοκύστη χρησιμοποιώντας τεχνική μεταφοράς πυρηνικών σωματικών κυττάρων
Τον Ιανουάριο του 2008, ο Δρ Andrew French και ο Samuel Wood από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Stemagen ανακοίνωσαν ότι είχαν δημιουργήσει με επιτυχία τα πρώτα 5 πλήρως αναπτυγμένα ανθρώπινα έμβρυα χρησιμοποιώντας το SCNT για κάθε περίπτωση.
Κάθε έμβρυο δημιουργείται αφαιρώντας τον πυρήνα των κυττάρων του δέρματος.
Το 2015, μελέτες και εργασίες σχετικά με τις τεχνικές κλωνοποίησης έχουν αναπτύξει τη θεμελιώδη κατανόησή μας για την ανθρώπινη αναπτυξιακή βιολογία (δωρεά από τον Wood και τους συναδέλφους) και έχουν εισαχθεί σε ανθρώπινα αυγά χωρίς πυρήνα. Παρατηρήσεις καλλιεργημένων ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων παρέχουν μεγαλύτερη κατανόηση της ανθρώπινης εμβρυϊκής ανάπτυξης, η οποία δεν μπορούσε να μελετηθεί.
Η μελέτη της σηματοδότησης, σε συνδυασμό με τη γενετική τροποποίηση των πρώιμων ανθρώπινων εμβρύων, έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις σε πολλές ασθένειες και αναπτυξιακά ελαττώματα.

Τα κύτταρα που παράγονται χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στην αιτιώδη έρευνα και παρέχουν ένα πρότυπο σύστημα για την ανακάλυψη φαρμάκων. Τέλος, τα βλαστικά κύτταρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κυτταρική θεραπεία ή για τη δημιουργία οργάνων για μεταμόσχευση, μια τεχνική γνωστή ως αναγεννητική ιατρική.
Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα είναι η χρήση βλαστικών κυττάρων για τη θεραπεία ή πρόληψη μιας ασθένειας ή πάθησης.
Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή θεραπείας βλαστικών κυττάρων.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν άλλες μορφές κυτταρικής θεραπείας σε κλινική χρήση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έρευνα για τη χρήση θεραπείας με βλαστικά κύτταρα για τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και τραυματισμού του νωτιαίου μυελού. Το φάρμακο αποκατάστασης δεν εφαρμόζεται ευρέως. Υπάρχει όμως μεγάλη μελέτη σχετικά με τις πιθανές χρήσεις της.
Αυτός ο τύπος θεραπείας καθιστά δυνατή την αυτόματη μεταμόσχευση, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο απόρριψης μεταμοσχευμένων οργάνων.

Για παράδειγμα, σε έναν ασθενή με ηπατική νόσο μπορεί να δοθεί ένα νέο ήπαρ που αναπτύσσεται από το δικό του γενετικό υλικό και μεταμοσχεύεται για να αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο ιστό. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η αφθονία ανθρώπινων προγονικών κυττάρων είναι μια πολλά υποσχόμενη πηγή παραγωγής ανθρώπινων νευρώνων, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες αναγεννητικών φαρμάκων στους τομείς του εγκεφαλικού τραυματισμού και του νευρικού συστήματος ...


Ηθική επίδραση
Σε όρους βιοηθικής, ο κώδικας συμπεριφοράς της κλωνοποίησης αναφέρεται σε μια ευρεία ποικιλία ηθικών θέσεων σχετικά με την πρακτική και τη δυνατότητα της κλωνοποίησης, ειδικά την ανθρώπινη κλωνοποίηση. Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις απόψεις είναι θρησκευτικής προέλευσης,
Αλλά τα ζητήματα που προκύπτουν από την κλωνοποίηση αντιμετωπίζουν επίσης μια κοσμική προοπτική.

Η ανθρώπινη κλωνοποίηση για θεραπευτική ή αναπαραγωγική δεν προορίζεται για εμπορική χρήση. Τα ζώα κλωνοποιούνται τώρα στο εργαστήριο και για την κτηνοτροφία.

Οι υποστηρικτές της θεραπείας κλωνοποίησης υποστηρίζουν την ανάπτυξη με την κατανόηση ότι όλοι οι ιστοί και τα όργανα μπορούν να δημιουργηθούν για τη θεραπεία ασθενών που δεν μπορούν να μεταμοσχευθούν για να αποφευχθεί η ανάγκη για ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και να αποφευχθούν Επιδράσεις της γήρανσης.

Οι υποστηρικτές της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης υποστηρίζουν ότι οι γονείς που δεν μπορούν να γεννήσουν πρέπει να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία. Η αντίθεση στη θεραπευτική κλωνοποίηση επικεντρώνεται στην κατάσταση των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων που συνδέεται με το ζήτημα της άμβλωσης.

Οι αντίπαλοι της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης ανησυχούν ότι η τεχνολογία δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να είναι ασφαλής και πιθανό να παρενοχληθεί. (Οδηγώντας στη δημιουργία ανθρώπων για τη συγκομιδή των οργάνων και των ιστών τους), μαζί με ανησυχίες Σχετικά με το πώς μπορεί να ενσωματωθεί το κλωνοποιημένο άτομο με την οικογένεια και την κοινωνία του γενικά.

Υπάρχει μια άλλη άποψη, είναι μια προσπάθεια κλωνοποίησης ανθρώπων σε μια προσπάθεια ανάκτησης του αποθανόντος ή της ερωμένης του αποθανόντος. Ωστόσο, αποκτώνται διαφορετικά άτομα, ακόμη και αν το σώμα είναι το ίδιο με τον αποθανόντα, όπως ο γέροντας. Τα δίδυμα αγόρια γεννήθηκαν αργότερα Αυτό το νέο άτομο θα επηρεαστεί από πολιτιστικές καταστάσεις, οικογενειακές εμπειρίες, επιλογές ζωής κ.λπ.

Επομένως, θα ήταν πραγματική σύμπτωση εάν ο Αϊνστάιν, οι ελίτ αθλητές, οι καλλιτέχνες κ.λπ. ή το ίδιο άτομο θα καθιερώθηκε πρόσφατα Κλωνοποιώντας ένα από τα κελιά του. Είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που έχει επιπτώσεις σε όλες τις μορφές του και είναι ανοιχτό προς συζήτηση.

Αλλά είναι η επικείμενη αλήθεια της φυσικής, τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης που οι άνθρωποι έχουν φτάσει στην προσπάθειά τους να σώσουν το είδος ... τον έλεγχο της ίδιας της ζωής.
Για άλλη μια φορά, η αλήθεια κατακτά την επιστημονική φαντασία !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters