Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Τα υποβρύχια ερείπια του Yonaguni - τα ερείπια της Λεμουρίας;


Στα νότια της Ιαπωνίας υπάρχει ένα αρχιπέλαγος της Οκινάουα γνωστό σε πολλούς - είναι ένα μικρό νησί που «απλώνεται» στο νησί της Ταϊβάν. Το τελευταίο νησί του αρχιπελάγους βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την Ταϊβάν και ονομάζεται Yonaguri.
Ο υποβρύχιος τουρισμός είναι ευρέως διαδεδομένος εδώ, και για αρκετές δεκαετίες υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι λάτρεις των καταδύσεων βυθίζονται στα βάθη των νερών όλο και πιο πρόθυμα.

Μυστηριώδες εύρημα και πολλά χρόνια διαμάχης


Άνω βεράντα μνημείου
Όλα ξεκίνησαν το 1985, όταν ο Kihachiro Aratake, εκπαιδευτής καταδύσεων, ανακάλυψε ένα πολύ παράξενο αντικείμενο κάτω από το νερό. Ήταν ένα τεράστιο μνημείο, το οποίο ξεκίνησε από την ακτή και απλώθηκε κάπου στην απόσταση. Στη συνέχεια, ο Aratake χτυπήθηκε από ιδανικό, όπως του φαινόταν, γραμμές: επίπεδες πλατφόρμες, ρόμβοι, ορθογώνια και βεράντες, οι οποίες μετατράπηκαν σε μεγάλα σκαλοπάτια που οδηγούσαν προς τα κάτω.
Το μνημείο τελείωσε με έναν τοίχο που έπεσε 27 μέτρα - προς τα κάτω. Αυτό το γκρεμό ήταν το τοίχωμα της τάφρου, που απλώνεται σε ολόκληρη τη δομή.
Από τη μία πλευρά, το μνημείο θα μπορούσε να αποδοθεί στο «αστείο της φύσης» που του προικίστηκε με τόσο ομοιόμορφες γραμμές και μορφές, από την άλλη πλευρά, ο Aratake είχε αμφιβολίες. Ξαφνικά το αντικείμενο ήταν τεχνητό;
Το εύρημα δημοσιοποιήθηκε και ένα μακρύ ταξίδι ξεκίνησε από εντυπωσιακούς τίτλους μέχρι το σκεπτικιστικό συμπέρασμα των επιστημόνων ότι ποτέ δεν υπήρχε πολιτισμός στον καθορισμένο τόπο, του οποίου οι εκπρόσωποι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο μνημείο
Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, βρέθηκαν υποστηρικτές της θεωρίας της τεχνητής προέλευσης του αντικειμένου, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου καθηγητή Masaaki Kimura. Σπούδασε τα περίχωρα του Γιοναγκούμι για περίπου 10 χρόνια και δεν είχε την άποψη για την τεχνητή δημιουργία του μνημείου.
Στη συνέχεια, ο Γκράχαμ Χάνκοκ, ο οποίος προσχώρησε στη θεωρία της ύπαρξης ενός πολύ ανεπτυγμένου πολιτισμού στην αρχαιότητα, ανακάλυψε το εύρημα. Μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Robert Shoch, ο Χάνκοκ ξεκινά να εξερευνήσει το μνημείο… Και οι απόψεις των συναδέλφων του είναι διχασμένες.

Ορισμένα τμήματα του μνημείου δεν μοιάζουν με «φυσικά» αντικείμενα
Για τη φυσική προέλευση του μνημείου είναι το γεγονός ότι αποτελείται από ιζηματογενή πετρώματα και ψαμμίτη - τίποτα ασυνήθιστο. Και οι μορφές που ενδιαφέρθηκαν ορισμένοι επιστήμονες θα μπορούσαν να προκύψουν υπό την επίδραση του νερού, του ανέμου και της βροχής. Τέλεια ευθείες ρωγμές θα μπορούσαν επίσης να εμφανιστούν αποκλειστικά λόγω της δομής των εναποθέσεων.
Ο Schoch προσχώρησε στη θεωρία της φυσικής προέλευσης του μνημείου, και μόνο αργότερα, όταν αυτός και ο Χάνκοκ πέταξαν για άλλη μια φορά στην Οκινάουα και συναντήθηκαν με την Kimura, η θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης «συγκλονίστηκε».

Επιχειρήματα για την Τεχνητή Προέλευση του Μνημείου


Οι ερευνητές έχουν επίσης πολλές ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση του πηγαδιού.
Η Κιμούρα δίνει αρκετά επιχειρήματα που μπορεί να υποδηλώνουν την τεχνητή προέλευση του μνημείου. Πρώτα απ 'όλα, σημειώνει ότι εάν το μνημείο σχηματίστηκε με φυσικό τρόπο, τότε τα μπλοκ που χωρίστηκαν από το βράχο δεν θα ήταν τόσο «σωστά». Θα πέσουν διαφορετικά, και η βαρύτητα θα έπαιζε τεράστιο ρόλο σε αυτό.
Η θεωρία της δημιουργίας μιας δομής μέσω της διάβρωσης δεν αντέχει καθόλου στην κριτική: σε αυτήν την περίπτωση, θα υπήρχαν πολλά συντρίμμια κοντά στο μνημείο στο κάτω μέρος και δεν υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά.

Περιφερειακός δρόμος



Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι δίπλα-δίπλα υπάρχουν πολύ διαφορετικά σχήματα μέσα στο μνημείο: μια στενή τάφρος και πρόσωπα με αιχμηρές άκρες και στρογγυλές τρύπες και σκαλοπάτια. Αν ήταν διάβρωση, τότε όλα τα στοιχεία «γυαλίστηκαν» με τον ίδιο τρόπο.
Είναι επίσης αδύνατο να εξηγήσουμε βαθιά συμμετρικά χαρακώματα με φυσικές διεργασίες, καθώς και βήματα που ανεβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα - από βάθος 27 μέτρων μέχρι την κορυφή του μνημείου.
Δεν είναι εύκολο να εξηγήσουμε με φυσικές διαδικασίες την παρουσία ενός τείχους που κλείνει το μνημείο από τα δυτικά. Το γεγονός είναι ότι είναι τοποθετημένο από ασβεστολιθικά τετράγωνα, και είναι άτυπα για τη ζώνη Yonagumi.

Τα μυστήρια του συγκροτήματος Yonaguni


Αυτό το εύρημα ονομάστηκε «πέτρα του ήλιου».
Υπάρχουν πολλοί άλλοι άλλοι παζλ που οι ερευνητές εξακολουθούν να παίζουν. Για παράδειγμα, οι «δίδυμοι πυλώνες», οι οποίοι βρίσκονται στη δυτική άκρη του μνημείου. Κατά κάποιο τρόπο, μοιάζουν με τους διάσημους πυλώνες του Stonehenge και έχουν αυστηρό γεωμετρικό σχήμα. Παρεμπιπτόντως, είναι από ασβεστόλιθο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι κοινό στο Yonagumi.
Είναι ενδιαφέρον, αλλά η θέση αυτών των δύο πυλώνων φαίνεται ανόητη για πολλούς: κατά πάσα πιθανότητα, έπεσαν από την κορυφή του μνημείου.
Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας, οι Schoch και Kimura κατάφεραν να καταλήξουν σε συμβιβασμό: και οι δύο εγκατέλειψαν ριζικές απόψεις και άρχισαν να αναζητούν νέα στοιχεία υπέρ μιας συγκεκριμένης θεωρίας. Ωστόσο, μια σημαντική μελέτη του μνημείου πραγματοποιήθηκε μόνο το 1998, υπό την καθοδήγηση του διάσημου αρχαιολόγου Arbuthnot - Shocha κλήθηκε επίσης να μελετήσει.

Τώρα η «πέτρα του ήλιου» έπεσε
Μετά από αρκετές εβδομάδες σκληρής δουλειάς, ο σκεπτικιστής Arbutnot απέρριψε την «ακραία» άποψη και άρχισε να πιστεύει ότι το μνημείο επεξεργάστηκε ωστόσο με ανθρώπινα χέρια.
Και το 2001, μετά την έκθεση της Kimura, οι περισσότεροι Ιάπωνες επιστήμονες συμφώνησαν ωστόσο με την άποψη ότι το μνημείο δεν είναι μόνο φυσικής προέλευσης. Ωστόσο, η συζήτηση συνεχίζεται, αν και πολλοί σκεπτικιστές που είναι σίγουροι για την αποκλειστικά «φυσική» προέλευση του μνημείου δεν το έχουν δει ποτέ με τα μάτια τους.

Περίεργο εύρημα


Το κεφάλι με «μάτια» και «στόμα» εγείρει πολλά ερωτήματα
Και εδώ είναι ένα άλλο εύρημα που ανακαλύφθηκε κοντά στο μνημείο: ένα αντικείμενο που μοιάζει πολύ με ένα ανθρώπινο κεφάλι! Αυτό το σχήμα 7 μέτρων μπορεί κάλλιστα να είναι φυσικής προέλευσης, αλλά υπάρχουν εσοχές σε αυτό που λειτουργούν ως μάτια και στόμα.
Ίσως η προέλευση του κεφαλιού είναι τεχνητή, αλλά, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, θα μπορούσε να «τροποποιηθεί». Στο πλάι της φιγούρας υπάρχει κάτι που θυμίζει αόριστα μια κόμμωση φτερών - το ανάγλυφο δεν είναι πολύ καλά διατηρημένο, επειδή πολλοί άνθρωποι αμφιβάλλουν ότι δημιουργήθηκε από τη φύση.
Υπάρχουν όλο και περισσότερες ερωτήσεις κάθε χρόνο - καθώς και ευρήματα κοντά στο συγκρότημα Yonaguni. Εδώ βρέθηκαν πέτρες με ανάγλυφα: παύλες, σταυροί και ακόμη και ζώα, εργαλεία. Πιστεύεται ότι εκπρόσωποι του αρχαίου πολιτισμού συνέβαλαν στη δημιουργία του μνημείου και άλλων μυστηριωδών εκθεμάτων. Είναι αλήθεια ότι αυτό συνέβη στην ξηρά και ως αποτέλεσμα τεκτονικών διεργασιών, όλα βυθίστηκαν κάτω από το νερό.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE



πηγη: https://www.soulask.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters