Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Η συγκλονιστικότερη ομολογία του 21ου αιώνα! Τινάζει στον αέρα την παγκόσμια απάτη της κλιματικής αλλαγής

Authored by Michael Shellenberger via environmentalprogress.org
Εκ μέρους όλων των περιβαλλοντολόγων, θα ήθελα να ζητήσω επίσημα συγγνώμη για τον τρόμο σχετικά με την κλιματική αλλαγή, που δημιουργήσαμε τα τελευταία 30 χρόνια. Η αλλαγή του κλίματος συμβαίνει. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Δεν είναι καν, το σοβαρότερο περιβαλλοντικό μας πρόβλημα.
Μπορεί να φαίνομαι σαν ένα περίεργο άτομο, επειδή λέω όλα αυτά. Είμαι περιβαλλοντολόγος εδώ και 30 χρόνια και ακτιβιστής 20 χρόνια.

Όμως, ως εμπειρογνώμονας στον τομέα της ενέργειας, που του ζητήθηκε από το Κογκρέσο να παράσχει αντικειμενική εμπεριστατωμένη μαρτυρία και προσκλήθηκε από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την αλλαγή του κλίματος (IPCC), να υπηρετήσει ως ειδικός ελεγκτής της επόμενης Έκθεσης Αξιολόγησης, αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγγνώμη, για το πόσο άσχημα εμείς, οι περιβαλλοντολόγοι, παραπλανήσαμε το κοινό.
Εδώ είναι μερικά γεγονότα που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν:
Οι άνθρωποι, δεν προκαλούν «έκτη μαζική εξαφάνιση»
Ο Αμαζόνιος, δεν είναι «οι πνεύμονες του κόσμου»
Η αλλαγή του κλίματος, δεν επιδεινώνει τις φυσικές καταστροφές
Οι πυρκαγιές, έχουν μειωθεί κατά 25% σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2003
Η ποσότητα της γης που χρησιμοποιούμε για το κρέας – η μεγαλύτερη χρήση της γης από την ανθρωπότητα – έχει μειωθεί από μία περιοχή σχεδόν τόσο μεγάλη όσο η Αλάσκα
Η συσσώρευση καυσίμων ξύλου και περισσότερων σπιτιών κοντά σε δάση, όχι η κλιματική αλλαγή, εξηγεί γιατί υπάρχουν περισσότερες και πιο επικίνδυνες πυρκαγιές στην Αυστραλία και την Καλιφόρνια
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται στα περισσότερα πλούσια έθνη και μειώνονται στη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία από τα μέσα της δεκαετίας του 1970
Οι Κάτω Χώρες έγιναν πλούσιες όχι φτωχές, ενώ προσαρμόστηκαν στη ζωή κάτω από τη στάθμη της θάλασσας
Παράγουμε 25% περισσότερα τρόφιμα από ό, τι χρειαζόμαστε και τα πλεονάσματα τροφίμων θα συνεχίσουν να αυξάνονται, καθώς ο κόσμος θερμαίνεται
Η απώλεια οικοτόπων και η άμεση θανάτωση άγριων ζώων, αποτελούν μεγαλύτερες απειλές για τα είδη από την αλλαγή του κλίματος
Τα καύσιμα ξύλου, είναι πολύ χειρότερα για τους ανθρώπους και την άγρια φύση από τα ορυκτά καύσιμα
Η πρόληψη μελλοντικών πανδημιών, απαιτεί περισσότερη όχι λιγότερη «βιομηχανική» γεωργία
Γνωρίζω ότι τα παραπάνω γεγονότα ακούγονται σαν «άρνηση της κλιματικής πραγματικότητας» σε πολλούς ανθρώπους. Αλλά αυτό, δείχνει ακριβώς τη δύναμη του κλιματικού συναγερμού.
Στην πραγματικότητα, τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από τις καλύτερες διαθέσιμες επιστημονικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων, που διεξάγονται ή γίνονται αποδεκτές από την IPCC, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και άλλους κορυφαίους επιστημονικούς φορείς.
Μερικοί άνθρωποι, όταν το διαβάσουν αυτό, θα φανταστούν ότι είμαι κάποιος Δεξιός αντι-περιβαλλοντολόγος. Δεν είμαι. Στα 17, έζησα στη Νικαράγουα για να δείξω αλληλεγγύη με τη Σοσιαλιστική επανάσταση των Σαντινιστών. Στα 23 μου, συγκέντρωσα χρήματα για τους συνεταιρισμούς γυναικών της Γουατεμάλας. Κοντά στα 20, έζησα στον ημι-Αμαζόνιο, κάνοντας έρευνα με μικρούς αγρότες που καταπολεμούν τους εισβολείς της γης. Στα 26 μου, βοήθησα να εκθέσουμε τις κακές συνθήκες στα εργοστάσια της Nike στην Ασία.
Έγινα περιβαλλοντολογικά ευαίσθητος στα 16, όταν έκανα έρανο για το Δίκτυο Δράσης τροπικών δασών. Όταν ήμουν 27 ετών, βοήθησα να σωθούν τα τελευταία απροστάτευτα αρχαία redwoods στην Καλιφόρνια. Στα 30 μου, υποστήριξα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βοήθησα με επιτυχία να πείσω τη διοίκηση του Ομπάμα, να επενδύσει 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτές. Τα τελευταία χρόνια βοήθησα να σωθούν αρκετοί πυρηνικοί σταθμοί, από το να αντικατασταθούν από ορυκτά καύσιμα, για να αποφευχθεί η απότομη αύξηση των εκπομπών.
Αλλά μέχρι πέρυσι, απέφευγα να μιλάω ενάντια στον κλιματικό πανικό. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ήμουν σε δύσκολη θέση. Άλλωστε, είμαι το ίδιο ένοχος για την κινδυνολογία, όσο και οποιοσδήποτε άλλος περιβαλλοντολόγος. Για χρόνια, αναφερόμουν στην κλιματική αλλαγή, ως «υπαρξιακή» απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό και την αποκαλούσα «κρίση».
Αλλά κυρίως φοβόμουν. Παρέμεινα σιωπηλός για την εκστρατεία παραπληροφόρησης για το κλίμα, επειδή φοβόμουν να χάσω φίλους και χρηματοδότηση. Τις λίγες φορές που είχα το θάρρος να υπερασπιστώ την επιστήμη του κλίματος από εκείνους που την παραποιούν, αντιμετώπισα σκληρές συνέπειες. Και έτσι, ως επί το πλείστον, στάθηκα στην άκρη και δεν έκανα τίποτα, καθώς οι συνάδελφοί μου περιβαλλοντολόγοι τρομοκρατούσαν το κοινό.
Στάθηκα στην άκρη, ακόμη και όταν άνθρωποι στο Λευκό Οίκο και στα Μέσα Ενημέρωσης, προσπάθησαν να καταστρέψουν τη φήμη και την καριέρα ενός εξαιρετικού επιστήμονα, καλού ανθρώπου και φίλου μου, του Roger Pielke Jr., ενός διά βίου προοδευτικού Δημοκρατικού και περιβαλλοντολόγου, που κατέθεσε υπέρ των κανονισμών για τον άνθρακα. Γιατί το έκαναν αυτό; Επειδή η έρευνά του αποδεικνύει ότι οι φυσικές καταστροφές δε χειροτερεύουν.
Στη συνέχεια, όμως, πέρυσι, τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου.
Η Alexandria Ocasio-Cortez δήλωσε ότι  «ο κόσμος θα τελειώσει σε δώδεκα χρόνια, αν δεν αντιμετωπίσουμε την αλλαγή του κλίματος». Η πιο υψηλού προφίλ περιβαλλοντική ομάδα της Βρετανίας ισχυρίστηκε ότι «η αλλαγή του κλίματος σκοτώνει τα παιδιά».
Ο πιο σημαντικός «πράσινος» δημοσιογράφος στον κόσμο, Bill McKibben, αποκάλεσε την αλλαγή του κλίματος την «μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν ποτέ οι άνθρωποι» και είπε ότι θα «εξαλείψει τους πολιτισμούς».
Οι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ ανέφεραν επανειλημμένα, ότι ο Αμαζόνιος ήταν «οι πνεύμονες του κόσμου» και ότι η αποψίλωση των δασών, ήταν σαν μία πυρηνική βόμβα που εξερράγη.
Ως αποτέλεσμα, οι μισοί από τους ανθρώπους που ερωτήθηκαν πέρυσι σε ολόκληρο τον κόσμο δήλωσαν, ότι πίστευαν πως η κλιματική αλλαγή θα εξαφάνιζε την ανθρωπότητα. Και τον Ιανουάριο, ένα στα πέντε παιδιά στη Βρετανία, είπε σε δημοσκόπους ότι είχε εφιάλτες για την κλιματική αλλαγή.
Είτε έχετε παιδιά είτε όχι, πρέπει να δείτε πόσο λάθος είναι αυτό. Παραδέχομαι ότι μπορεί να είμαι ευαίσθητος επειδή έχω μία έφηβη κόρη. Αφού μιλήσαμε για την επιστήμη, την καθησύχασα. Αλλά οι φίλοι της, είναι βαθιά παραπληροφορημένοι και ως εκ τούτου, κατανοητώς  φοβισμένοι.
Έτσι αποφάσισα ότι έπρεπε να μιλήσω. Ήξερα ότι γράφοντας μερικά άρθρα δε θα ήταν αρκετό. Χρειαζόμουν ένα βιβλίο για να αναφέρω σωστά όλα τα στοιχεία.
Και έτσι, η επίσημη συγγνώμη μου για το φόβο μας, έρχεται με τη μορφή του νέου μου βιβλίου, Αποκάλυψη Ποτέ: Γιατί ο Περιβαλλοντικός Συναγερμός μας Βλάπτει Όλους. Βασίζεται σε δύο δεκαετίες έρευνας και τρεις δεκαετίες περιβαλλοντικού ακτιβισμού.
Μερικά καίρια σημεία του βιβλίου:
– Τα εργοστάσια και η σύγχρονη γεωργία, είναι τα κλειδιά για την ανθρώπινη απελευθέρωση και την περιβαλλοντική πρόοδο
– Το πιο σημαντικό πράγμα για την σωτηρία του περιβάλλοντος, είναι η παραγωγή περισσότερων τροφίμων, ιδιαίτερα κρέατος, σε λιγότερη γη
– Το πιο σημαντικό πράγμα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είναι η μετάβαση από το ξύλο στον άνθρακα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ουράνιο
– Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 100% θα απαιτούσαν αύξηση της γης που χρησιμοποιείται για την ενέργεια, από το σημερινό 0,5% στο 50%
– Θα πρέπει να θέλουμε οι πόλεις, τα αγροκτήματα και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής να έχουν υψηλότερες, όχι χαμηλότερες, πυκνότητες ισχύος
– Η χορτοφαγία μειώνει τις εκπομπές κάποιου, κατά λιγότερο από 4%
– Η Greenpeace, δεν έσωσε τις φάλαινες, η μετάβαση από το λάδι φαλαινών στο πετρέλαιο και το φοινικέλαιο το έκανε
– Το βόειο κρέας «ελευθέρας βοσκής» θα απαιτούσε 20 φορές περισσότερη γη και θα παράγει 300% περισσότερες εκπομπές
– Ο δογματισμός της Greenpeace επιδείνωσε τον κατακερματισμό των δασών του Αμαζονίου
– Η αποικιοκρατική προσέγγιση για τη διατήρηση του γορίλα στο Κονγκό, προκάλεσε μία αντίδραση που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 250 ελεφάντων
Γιατί μας παραπλάνησαν όλους;
Στα τρία τελευταία κεφάλαια του Αποκάλυψη Ποτέ, εκθέτω τα οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά κίνητρα. Οι περιβαλλοντικές ομάδες, έχουν δεχθεί εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τα συμφέροντα των ορυκτών καυσίμων. Ομάδες που υποκινούνται από αντι-ανθρωπιστικές πεποιθήσεις, ανάγκασαν την Παγκόσμια Τράπεζα να σταματήσει να προσπαθεί να τερματίσει τη φτώχεια και αντ’ αυτού, να καταστήσει τη φτώχεια «βιώσιμη».
Μόλις συνειδητοποιήσετε πόσο άσχημα παραπληροφορημένοι είμαστε, συχνά από άτομα με σαφώς δυσάρεστα ή ανθυγιεινά κίνητρα, είναι δύσκολο να μην αισθανθείτε εξαπατημένοι.
Θα κάνει τη διαφορά το Αποκάλυψη Ποτέ; Υπάρχουν σίγουρα λόγοι αμφιβολίας.
Τα Μέσα Ενημέρωσης, έχουν κάνει αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και δεν φαίνονται διατεθειμένα να σταματήσουν.
Η ιδεολογία πίσω από τους περιβαλλοντικούς συναγερμούς – Μαλθουσιανισμός – έχει επανειλημμένα καταρριφθεί εδώ και 200 χρόνια και όμως, είναι πιο ισχυρή από ποτέ.
Αλλά υπάρχουν επίσης λόγοι να πιστεύουμε, ότι ο περιβαλλοντικός συναγερμός θα έχει, αν δεν τερματιστεί, μειωμένη πολιτιστική δύναμη.
Η πανδημία του κορωνοϊού, είναι μία πραγματική κρίση, που θέτει την κλιματική «κρίση» σε μία προοπτική. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι έχουμε αντιδράσει υπερβολικά, ο Covid-19 έχει σκοτώσει σχεδόν 500.000 ανθρώπους και έχει καταστρέψει οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα επιστημονικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του ΠΟΥ και της IPCC, έχουν υπονομεύσει την αξιοπιστία τους, μέσω της επανειλημμένης πολιτικοποίησης της επιστήμης. Η μελλοντική τους ύπαρξη και συνάφεια, εξαρτάται από τη νέα ηγεσία και τη σοβαρή μεταρρύθμιση.
Τα γεγονότα εξακολουθούν να έχουν σημασία και τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν ένα ευρύτερο φάσμα νέων και ανεξάρτητων φωνών, για να ξεπεράσουν τους ανήσυχους δημοσιογράφους για το περιβάλλον.
Τα έθνη, επανέρχονται ανοιχτά στην ιδιοτέλεια και μακριά από τον Μαλθουσιανισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, κάτι που είναι καλό για την πυρηνική ενέργεια και κακό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Τα στοιχεία, είναι συντριπτικά, ότι ο υψηλής ενέργειας πολιτισμός μας,  είναι καλύτερος για τους ανθρώπους και τη φύση, από τον πολιτισμό χαμηλής ενέργειας, στον οποίο θα μας επέστρεφαν οι κλιματικοί κινδυνολόγοι.
Οι προσκλήσεις από την IPCC και το Κογκρέσο, είναι ενδείξεις αυξανόμενου ανοίγματος σε νέες σκέψεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. «Το Αποκάλυψη Ποτέ, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βιβλίο», γράφει ο Richard Rhodes, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ αρθρογράφος του βιβλίου: Η κατασκευή της ατομικής βόμβας». «Αυτό, μπορεί να είναι το πιο σημαντικό βιβλίο για το περιβάλλον που γράφτηκε ποτέ», λέει ένας από τους πατέρες της σύγχρονης επιστήμης για το κλίμα, Tom Wigley.
«Εμείς, οι περιβαλλοντολόγοι, καταδικάζουμε όσους έχουν αντίθετες απόψεις, όσους αγνοούν την επιστήμη και είναι επιρρεπείς σε μεροληπτική προκατάληψη», έγραψε ο πρώην επικεφαλής του Nature Conservancy, Steve McCormick. «Αλλά πολύ συχνά είμαστε ένοχοι για το ίδιο. Ο Shellenberger, προσφέρει «σκληρή αγάπη»: μία πρόκληση για τις εδραιωμένες ορθοδοξότητες και τις άκαμπτες, αυτοκαταστροφικές νοοτροπίες. Το Αποκάλυψη Ποτέ, είναι καλοφτιαγμένο, με τεκμηριωμένες απόψεις, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των «ψυχικών μυών», που χρειαζόμαστε για να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε, όχι μόνο ένα ελπιδοφόρο, αλλά ένα εφικτό, μέλλον».
Αυτό, είναι το μόνο που ήλπιζα, όταν το έγραφα. Εάν τα καταφέρατε μέχρι τώρα, ελπίζω ότι θα συμφωνήσετε, ότι ίσως δεν είναι τόσο περίεργο όσο φαίνεται, ότι ένας διά βίου περιβαλλοντολόγος, προοδευτικός και ακτιβιστής, αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει ενάντια στην κινδυνολογία.
Ελπίζω επίσης, ότι θα δεχτείτε τη συγγνώμη μου.
Το The Flag Report δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Follow us on twitter
Join our Facebook page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters