Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Γιατί στην Αυστραλία ζητούν τη σύλληψη του Μπιλ Γκέιτς; – Ποιος ο ρόλος μέσω Facebook του Φάνου Παναγίδη (video)

Αυστραλία -Μπιλ Γκέιτς – Φάνος Παναγίδης
Ο Φάνος Παναγίδης και το γκρουπ του στο Facebook με χιλιάδες μέλη που θέλει να ενώσει τους απανταχού συνωμοσιολόγους, ήταν ομιλητής στην διαδήλωση της Κυριακής στη Μελβούρνη, προσάγεται μαζί με άλλα 9 άτομα.
Οι διαδηλωτές αντιδρούσαν για τα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας προσπάθεια περιορισμού των ελευθεριών των πολιτών και λέγοντας ότι ο κορονοϊός είναι ένα ψέμα.


Μια διαδήλωση με ένα αίτημα και συλλήψεις στην Αυστραλία: «Συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς». Γιατί εξαγριώθηκαν (κάποιοι) Αυστραλοί και ζητούν τη σύλληψη του πανίσχυρου ιδρυτή της Microsoft;

Ποιος είναι ο ρόλος του γκρουπ στο Facebook που έχει δημιουργήσει ο 37χρονος Φάνος Παναγίδης;

Την Κυριακή ήταν ημέρα αναταραχής στην Μελβούρνη. Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο της Βικτόρια αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την «συνωμοσία της κυβέρνησης» για να ελέγξει τους πολίτες, ενώ φώναζαν οργισμένα συνθήματα κατά του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς: Συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς! «Πολεμήστε για τα δικαιώματά σας και τις ελευθερίες σας», έγραφε ένα πανό.
Και μπορεί η εν λόγω διαδήλωση να φαίνεται μικρή ως προς τη συμμετοχή, ωστόσο ήταν η μεγαλύτερη που έγινε στη χώρα κατά της καραντίνας, και όπως ήταν φυσικό, πήρε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.
«Πολλοί, βλέποντας τη διαδήλωση αναρωτήθηκαν, Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς; Γιατί η διαμαρτυρία κατά των μέτρων περιορισμού περιελάμβανε τόσες άσχετες – και εισαγόμενες – θεωρίες συνωμοσίας;», γράφει το Βuzzfeed.
Οι θεωρίες που ακούστηκαν εκεί δίνουν την απάντηση: περιλάμβαναν σχεδόν τα πάντα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στα social media. Από το 5G που ευθύνεται για τον κορονοϊό, μέχρι τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει μικροτσίπ στους πολίτες.
Στη διαδήλωση έγιναν και προσαγωγές, ενώ μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο 37χρονος Φάνος Παναγίδης, που είναι ο διαχειριστής του γκρουπ που ονομάζεται «99% ενωμένοι, είμαστε εμείς ή αυτοί».  Το γκρουπ αυτό έχει γίνει ένα μεγάλο σημείο αντίστασης ενάντια στην απάντηση της Αυστραλίας στην πανδημία. Και ήταν η κινητήρια δύναμη για τη διαδήλωση της Κυριακής.
Εκεί ο Παναγίδης δήλωσε ότι είναι αγανακτισμένος που η κυβέρνηση της Αυστραλίας παρουσιάζει την covid-19 ως πανδημία, καταγγέλλοντας ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ελέγξει τους πολίτες.
Το κίνημα κατά της καραντίνα  παραμένει μικρό στην Αυστραλία, αλλά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, 1 στους 10 πιστεύει ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης πρέπει να καταργηθούν αμέσως.
Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 7.000 κρούσματα του κορονοϊού και λιγότερους από 100 θανάτους. Η χώρα δέχεται επαίνους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που υιοθέτησε με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Αλλά στο γκρουπ του Παναγίδη, αυτό δεν έχει σημασία. Από τότε που δημιουργήθηκε στις 8 Απριλίου, η ομάδα έχει περισσότερα από 42.000 μέλη που έχουν κάνει περισσότερες από 900.000 αναρτήσεις, σχόλια και αντιδράσεις, σύμφωνα με το Crowdtangle που δίνει στατιστικά για τα social media.
Πριν από αυτό το γκρουπ και τον τελευταίο χρόνο, ο Παναγίδης έχει ανεβάζει πάρα πολλά βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, Mind Liberation Conversation, όπου μιλάει έννοιες που είναι δημοφιλείς στη λογοτεχνία της αυτοβοήθειας και αποσπάσματα από τον Λες Μπράουν και τη Βίβλο.


Ο  Παναγίδης ξεκίνησε την ομάδα του στο Facebook για να δημιουργήσει ένα κίνημα κατά της καραντίνας. Όσο ανέβαζε βίντεο – μερικές φορές πολλές φορές την ημέρα – το γκρουπ άρχισε να μεγαλώνει.
Ο τόνος του σε αυτά τα live video είναι πολύ πιο σκοτεινός από ό, τι στα βίντεο στο YouTube, σχολιάζει το buzzfeed. Στα πρώτα του βίντεο έλεγε ότι θα περάσει το Πάσχα μόνος του και προειδοποιούσε τον κόσμο να μην κατεβάσει την εφαρμογή ανίχνευσης επαφών COVIDSafe. Αργότερα, άρχισε να αμφισβητεί έντονα τα στοιχεία για τον COVID-19, επικαλούμενος τη γνωστή θεωρία ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν είναι πραγματικού και είναι πολύ λιγότεροι.
Επίσης μιλά για το 5G, τα υποχρεωτικά μικροτσίπ τους πολίτες, τα στρατόπεδα FEMA των ΗΠΑ κ.α.
Η βασική θεωρία του είναι ότι οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ελέγξουν το κοινό.  Και όπως συμβαίνει με τους ευρύτερους κύκλους των συνωμοσιολόγων, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας δημοφιλής αποδιοπομπαίος τράγος της ομάδας και συχνά γράφεται ότι αυτός είναι πίσω από την πανδημία του κορονοϊού. Δεκάδες άρθρα και βίντεο σχετικά με τον Γκέιτς έχουν αναρτηθεί στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο του Γκέιτς στο YouTube που ευχαριστεί τους κατοίκους του Γουχάν για τις «θυσίες» που έκαναν για να καταπολεμήσουμε τον ιό: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΟΥΧΑΝ !! WTF, ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ; !!😠😠» έγραψε στο ποστ.
Ο Παναγίδης άρχισε να ζητά από τον κόσμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Φοβούμενος ότι το Facebook θα διαγράψει την ομάδα, ξεκίνησε ομάδες σε εναλλακτικά social media και κρυπτογραφημένες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων. Στις 2 Μαΐου,  κάλεσε τους followers του να σπάσουν τις τηλεοράσεις τους, για να δείξουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στα ΜΜΕ. Και κάποιοι το έκαναν.


Σε ένα ακόμα live βίντεο στις 6 Μαΐου, ο Παναγίδης ανέφερε ότι θα εγκαταλείψει τη δουλειά του για να επικεντρωθεί στο γκρουπ. Και άνοιξε την αγκαλιά του σε όλους τους συνωμοσιολόγους, ανεξαρτήτου φάσματος.
«Δεν είναι ένα γκρουπ κοινωνικοποίησης», είπε. «Δεν με νοιάζει αν είσαι άτομο του 5G, από την QAnon, είσαι σούπερ πιστός σε όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν, ή είσαι νέος στην ομάδα, μόλις άνοιξες τα μάτια σου, πρέπει να καταλάβεις, είμαστε μια ανάμικτη τσάντα».
πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters