Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΛΕΜΕ Σ ΑΓΑΠΩ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ..


Η ¨καρδια¨μας έχει νοημοσύνη και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη της πραγματικότητας.Ειναι από τα πιο σημαντικά όργανα μας ,άλλο αν εμεις την καταστρεφουμε βλακωδως. Ετσι λοιπον Εκτός από την άντληση του αίματος, η καρδιά έχει ¨μια δική της νοημοσύνη¨για την οποια οι neuro cardiologists, βεβαιωνουν πως το 60 έως 65% τοις εκατό των κυττάρων της  είναι νευρώνες, κι όχι μ υ ς .Αυτή η ανακάλυψη τους οδηγησε σε πειράματα που αποδεικνυουν ότι η καρδιά λειτουργεί π α ρ ό μ ο ι α  με τον εγκέφαλο και κατά κάποιον τρόπο, ισως είναι ανώτερη κι απ αυτον.

Αποτέλεσμα εικόνας για συναισθήματων

 Οι ειδικοι μιλουν μετ επιτασεως για το γεγονος ότι η καρδιά μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει σ α ν  ένας εγκέφαλος  , και να μας καθοδηγήσει με μια διαφορετική μορφή  νοημοσύνης ,τη λεμε κ α ρ δ ι α κ η   νοημοσυνη 
Αποτέλεσμα εικόνας για νευρώνες ΚΑΡΔΙΑς
Ετσι φτανουμε σ ένα πρωτο συμπερασμα, πως  η αγάπη και αλλες συναισθηματικές καταστάσεις , παράγουν ποικιλες, φυσιολογικές, αντιδράσεις στο επιπεδο της καρδιάς.Όταν τωρα βιώνουμε γενικα άγχος,απ οποιαδηποτε αιτια,απ το αυτοκινητο που αργει, την μπορα, που θα μας καθυστερησει , ή το ατυχημα ενός αγαπητου μας προσωπου  ή από  καποιο αρνητικό συναίσθημα,οι κτύποι της καρδιάς μας επηρεάζονται προκαλωντας  διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.
Το αντιθετο συμβαινει, όταν νοιωθουμε καλα.Ο καρδιακος ρυθμος είναι τακτικος και σταθερος.
Αποτέλεσμα εικόνας για νευράξονας

Το νευρικό σύστημα της καρδιάς περιλαμβανει καπου¨40.000 νευρώνες¨ ή αισθητηριακους νευρίτες.  Οι νευρώνες παρουσιάζουν μορφολογικές και λειτουργικές διαφορές και διακρίνονται, ανάλογα με τη λειτουργία που επιτελούν, σε αισθητικούς, κινητικούς και ενδιάμεσους.
Καρδιά και  εγκέφαλος επικοινωνουν συνεχως μέσω του ¨πνευμονογαστρικού¨ νευρικού συστήματος και του ηλεκτρομαγνητικου πεδίου του σώματος. Το πνευμονογαστρικό νεύρο βρίσκεται στο  εγκεφαλικό στέλεχος κατεβαίνει από τον εγκέφαλο προς την καρδιά και συνεχίζει προς την κοιλιακή χώρα και το  παχυ εντερο
Ως φαινεται,εκτος των αλλων το πνευμονογαστρικό νεύρο με τη βοηθεια της  ακετυλοχολίνης ¨μιλάει απευθείας¨με το ανοσο.
Είναι μέσα από αυτή τη δυναμική διαδικασία επικοινωνίας που η ¨συνείδηση της καρδιάς¨  μπορεί να αλλάξει τον τρόπο της επεξεργασίας πληροφοριών στον εγκέφαλο. 
Βλεπουμε λοιπον, ότι η καρδιά ,σε συνεργασια με τον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης  της αμυγδαλής, επεξεργάζεται τα συναισθήματα και ενσωματώνει τις οποιες συναισθηματικές αναμνήσεις.Η αμυγδαλή,τη λενε και αμυγδαλοειδη πυρηνα  μας βοηθά στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις εισερχόμενες πληροφορίες και την επεξεργασία τους με βάση εμπειρίες του παρελθόντος.
Ο  θυμος, το άγχος, και τα  αρνητικά συναισθήματα,μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον  κίνδυνο καρδιακών παθήσεων . Ως εκ τούτου, αγχωτικές καταστάσεις επηρεάζουν αρνητικά την καρδιά ¨ ως εις όργανο¨.
Όταν μαθαίνουμε Π ώ ς   Να Σκεφτόμαστε Με Την Καρδιά Μας, γίνεται πιο εύκολο για μας να κατανοήσουμε τους άλλους και να ζούμε σε αρμονία μαζι τους.
The word  h e a r t  is an anagram for e a r t h .  Hence, the phrase¨home is where the heart is¨.
Η λέξη καρδιά είναι αναγραμματισμός της λέξης γη.
Ως εκ τούτου, η φράση ¨το σπίτι είναι όπου η καρδιά είναι¨ειναι χαρακτηριστικη του ρολου της καρδιας στην ολη ζωη μας .
Ας ειμαστε επομενως περισσοτερο προσεκτικοι με την καρδια
γ ε ν ι κ ω ς . Χαιρετε..
Αποτέλεσμα εικόνας για ερωτευμενος
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters