Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Η Ισπανία κάνει «τεράστιο βήμα» στο εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα


Τακης Μαιανδρος Δημητρακοπουλος

29 ΜΑΪΟΥ 2020 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ" Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΆΠΑ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ 850.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ 30% ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
María Jesús Montero
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
"ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΒΗΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ"
ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 461 ΕΩΣ 1015 ΕΥΡΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΜΗΝΥΣΕ -ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΕΤΑΞΕ- Ο ΠΆΠΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ...
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΆΠΑΣ...
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΚΑΡΑΝΤΙΝΑ...
ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ..... ΔΕΝ ΔΙΝΟΤΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...


ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.....

ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ


Βαρκελώνη. Η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά ότι το ελάχιστο εισόδημα θα κοστίζει 3 δισ. Ευρώ ετησίως

By 

Ο κοροναϊός έχει κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για το ένα τέταρτο όλων των Ισπανών (12,3 εκατομμύρια άτομα) που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, κατακτώντας μια χώρα που δεν έχει ανακάμψει πλήρως από την προηγούμενη οικονομική κρίση.
Ωστόσο, η πανδημία επιτάχυνε επίσης την εφαρμογή της πολυαναμενόμενης εγγύησης ελάχιστου εισοδήματος.
Η κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ισπανίας ενέκρινε την Παρασκευή (29 Μαΐου) το μέτρο για να βοηθήσει 850.000 ευάλωτες οικογένειες - αντιπροσωπεύοντας περίπου 2,3 εκατομμύρια άτομα.
Το ελάχιστο εισόδημα θα εφαρμοστεί πρώτα σε ευάλωτα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά, καθώς τα παιδιά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% αυτών που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνική ένταξη στη χώρα.
Τα ποσοστά εισοδήματος, που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο, θα κυμαίνονται από 461 € έως 1.015 €.
Το ακριβές ποσό θα υπολογιστεί σύμφωνα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους και με βάση τις περιστάσεις των μεμονωμένων νοικοκυριών.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το ελάχιστο εισόδημα θα κοστίζει 3 δισ. Ευρώ ετησίως.
"[Αυτό] είναι ένα τεράστιο βήμα για την καταπολέμηση των ανισοτήτων στη χώρα μας", δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Μαρία Jesús Montero.
Εν τω μεταξύ, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών χαιρέτισαν την «ιστορική» πρόταση και προέτρεψαν την κυβέρνηση να συνεχίσει την καταπολέμηση της ανισότητας.
"Η Ισπανία, σύμφωνα με αυτό που ζητούν ευρωπαϊκοί και διεθνείς θεσμοί, έχει κάνει ένα βήμα προς μια μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή, μειώνοντας το ιστορικό χρέος που διατηρούσε με τις φτωχές οικογένειες - επειδή έχει ένα αναποτελεσματικό και ανεπαρκές σύστημα κοινωνικής προστασίας και την καταπολέμηση της φτώχειας , "είπε η Λιλιάνα Μάρκος, ειδική στην ανισότητα στο Oxfam.
Η εγγύηση ελάχιστου εισοδήματος ήταν ένας όρος που περιλαμβάνεται στη συμφωνία συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλιστών και της αριστερής ομάδας Unidas Podemos, μετά τα αναποφάσιστα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του Νοεμβρίου .
Η Ισπανία έχει ήδη περίπου 17 παρόμοια περιφερειακά συστήματα, αν και εκτιμάται ότι φτάνει μόνο το 20% των πιθανών δικαιούχων τους σε εθνικό επίπεδο, με ισχυρές περιφερειακές ανισότητες. Τόσο τα περιφερειακά όσο και τα εθνικά συστήματα θα είναι συμβατά.
Η Ισπανία υπήρξε μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, με περισσότερους από 27.000 θανάτους και σχεδόν 285.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις - προκαλώντας ένα από τα πιο περιοριστικά κλειδώματα στην Ευρώπη.
Ως αποτέλεσμα, το ΑΕΠ της χώρας προβλέπεται να μειωθεί κατά 9,2% φέτος και η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί από 14,4% σε 19%.
Αφού ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, ο ειδικός του ΟΗΕ για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Φίλιπ Άλστον, επεσήμανε τον Φεβρουάριο ότι «πάρα πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται» στην Ισπανία.
"Η ανάκαμψη μετά την ύφεση έχει αφήσει πολλούς πίσω, με οικονομικές πολιτικές που ωφελούν τις εταιρείες και τους πλούσιους, ενώ λιγότερο προνομιούχες ομάδες υφίστανται κατακερματισμένες δημόσιες υπηρεσίες που περιορίστηκαν σοβαρά μετά το 2008 και δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ", είπε.

Μαθήματα από το 2008

Η κρίση του 2008 προκάλεσε την αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, καταγράφοντας 118,8 εκατομμύρια πολίτες (23,7% του πληθυσμού της ΕΕ) σε ευάλωτη θέση το 2015.
Δύο χρόνια αργότερα, εννέα κράτη μέλη είχαν ακόμη το ένα πέμπτο ή περισσότερο του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού - δηλαδή τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ισπανία, την Εσθονία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κροατία.
Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Φινλανδία.
Μετά την κρίση του 2008, η συζήτηση για ένα πιθανό βασικό εισόδημα στην Ευρώπη έχει γίνει ένα από τα καυτά θέματα στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ .
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ανακοίνωσε στο παρελθόν ότι «ένα νομικό μέσο για να διασφαλίσει ότι κάθε εργαζόμενος στην Ένωση μας έχει έναν δίκαιο ελάχιστο μισθό» θα προταθεί στις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της και διεξάγεται δημόσια διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters