Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

vaticannews: Πάπας στο κοινό την Ημέρα της Γης: απαιτείται κοινή δράση για την προστασία του «κήπου-σπιτιού μας»

Κρατώντας το εβδομαδιαίο γενικό κοινό του την 50ή Ημέρα της Γης την Τετάρτη, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε κοινή δράση και οικολογική μετατροπή που οδηγούν σε βαθύτερη αγάπη για το κοινό μας σπίτι και τους αδελφούς και τις αδερφές μας, ειδικά τους πιο ευάλωτους.
Από τον Robin Gomes
Γιορτάζοντας την 50ή Ημέρα της Γης την Τρίτη, ο Πάπας Φραγκίσκος επεσήμανε ότι η τραγική πανδημία κοροναϊού μάς έχει διδάξει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις μόνο δείχνοντας αλληλεγγύη μεταξύ μας και αγκαλιάζοντας τους πιο ευάλωτους στη μέση μας.  

Βιβλική προέλευση

Ο Πάπας, ο οποίος αφιέρωσε το εγκυκλικό του 2015, «Laudato Si», στη φροντίδα του δημιουργού κόσμου, σημείωσε ότι είμαστε διαμορφωμένοι από τη γη  και ότι ο καρπός της γης στηρίζει τη ζωή μας. Όπως μας θυμίζει το βιβλίο της Γένεσης, δεν είμαστε απλά «γήινοι». φέρουμε επίσης μέσα μας την «αναπνοή της ζωής» που προέρχεται από τον Θεό. Έτσι, είπε, ζούμε σε αυτό το κοινό σπίτι ως μία ανθρώπινη οικογένεια με βιοποικιλότητα με τα άλλα πλάσματα του Θεού.  
Ως «εικόνα του Θεού», είπε ο Πάπας, καλούμαστε να φροντίζουμε και να σεβόμαστε όλα τα πλάσματα, και να προσφέρουμε αγάπη και συμπόνια στους αδελφούς και τις αδελφές μας, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας, σε μίμηση της αγάπης του Θεού για εμάς, εκδηλώθηκε στον γιο του Ιησού.

Ιδιοτέλεια

Ωστόσο, λόγω του εγωισμού μας, αποτύχαμε στην ευθύνη μας να είμαστε φύλακες και φύλακες της γης. Το μολύνουμε και το καταστρέφουμε, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πάπας εξέφρασε την εκτίμησή του για τα διάφορα διεθνή και τοπικά κινήματα που ελκύουν τις συνειδήσεις μας. Τα παιδιά μας, είπε, έχουν βγει στους δρόμους για να μας διδάξουν ότι «δεν έχουμε μέλλον εάν καταστρέψουμε το ίδιο το περιβάλλον που μας συντηρεί».

«Ευαγγέλιο της Δημιουργίας», «το σπίτι μας στον κήπο»

Αδυνατώντας να φροντίσουμε για το «σπίτι μας στον κήπο», τη γη, και τα αδέρφια μας, είπε ο Πάπας, έχουμε αμαρτήσει ενάντια στη γη, ενάντια στους γείτονές μας και τελικά ενάντια στον Δημιουργό. Επομένως, πρέπει να κοιτάξουμε το κοινό μας σπίτι, τη γη, με νέο τρόπο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε μια αρμονική σχέση με τη γη και με την υπόλοιπη ανθρωπότητα. 
Δεν πρέπει να θεωρούμε τη γη ως «αποθήκη πόρων για να εκμεταλλευτούμε». Για τους πιστούς, είπε ο Πάπας, ο φυσικός κόσμος είναι το «Ευαγγέλιο της Δημιουργίας», καθώς εκφράζει τη δημιουργική δύναμη του Θεού στη διαμόρφωση της ανθρώπινης ζωής και στην υλοποίηση του κόσμου και όλου του περιέχει, προκειμένου να συντηρήσει την ανθρωπότητα. 
Ο Πάπας κάλεσε όλους να ανανεώσει την αίσθηση του ιερού σεβασμό για τη γη, λέγοντας ότι «δεν είναι μόνο το σπίτι μας, αλλά και το σπίτι του Θεού», και ότι « θα σταθεί στο ιερό έδαφος».
Από αυτή την άποψη, κράτησε τους ιθαγενείς ως πρότυπο λέγοντας, «μας διδάσκουν ότι δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τη γη, εκτός αν την αγαπάμε και τη σέβουμε».

Οικολογική μετατροπή και κοινή δράση

Ο Άγιος Πατέρας είπε ότι απαιτείται μια οικολογική μετατροπή με συγκεκριμένες δράσεις για την αποτροπή των απειλών για το κοινό μας σπίτι. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τους ηγέτες να καθοδηγήσουν τις προετοιμασίες για δύο σημαντικά διεθνή συνέδρια: COP15 για τη βιοποικιλότητα στο Kunming, Κίνα [Οκτώβριος 2020] και COP26 για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη του Ηνωμένου Βασιλείου [Νοέμβριος 2020].
Σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ο Πάπας ενθάρρυνε τη δημιουργία ενός λαϊκού κινήματος «από κάτω», σημειώνοντας ότι η Ημέρα της Γης γεννήθηκε έτσι. «Μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε με τον δικό μας μικρό τρόπο», παρότρυνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters