Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Θυμάστε ποια ήταν η ομάδα που είχε προτείνει να αγοράσουμε εμβόλια πολλαπλάσια του πληθυσμού μας όταν η χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με την πανδημία του Η1Ν1 και τα κανάλια μας είχαν πρήξει να κάνουμε το εμβόλιο;

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, κείμενο που λέει "ΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ"Μολών Λαβέ
Γιατί εγώ δεν ξεχνώ-Για πάμε να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας στα αμνοερίφια.

Ο κΤσιόδρας ως λοιμωξιολόγος–σύμβουλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετείχε ενεργά σε αντιμετώπιση καθημερινών κλινικών προβλημάτων λοιμώξεων αλλά και στην διερεύνηση επιδημιών όπως η επιδημία μυοκαρδίτιδας από εντεροϊούς στην Κρήτη

το 2003, η ψευδοεπιδημία περιστατικών με οξ ύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) στην Λήμνο το 2003, η επιδημία από περιστατικά Σαλμονέλλωσης στο Άργος το 2004 η ψευδοεπιδημία από ύποπτα ανθρώπινα περιστατικά για γρίπη τ ων πουλερικών Η5Ν1 το 2005-2006 καθώς και η πανδημία γρίπης 2009-2010, οι επιδημίες ελονοσίας και Δ. Νείλου το 2010-2012 και η επιδημία λύσσας σε ζώα στην Βόρειο Ελλάδα το 2012-2013.

Η προμήθεια 16 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου για να αντιμετωπιστεί η «πανδημία» του 2009 ήταν ο λόγος που το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε το δάνειο των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Δύο υπουργικές αποφάσεις του τότε υπουργού Υγείας έδιναν το πράσινο φως για την προμήθεια των εμβολίων από τη χώρα μας: μία πρώτη στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009, με την οποία παρήγγειλε 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, και μία δεύτερη που εκδόθηκε λίγες μέρες αργότερα, την 1η Οκτωβρίου, με την οποία παρήγγειλε άλλες 8 εκατομμύρια δόσεις. Το κόστος για τα 16 εκατομμύρια δόσεις ήταν 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέμεινε στη θέση του για λίγες ημέρες ακόμα μετά τη δεύτερη υπουργική απόφαση αφού στις 6 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, οπότε και τον διαδέχθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η υπουργός ήταν η πρώτη που άρχισε να αφήνει αιχμές για τον τρόπο προμήθειας και διάθεσης των εμβολίων, κάνοντας λόγο για «υπερβολική παραγγελία πανδημικών εμβολίων της προηγούμενης κυβέρνησης» και προχωρώντας σε ακύρωση 12,3 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, που αντιστοιχούσε σε εξοικονόμηση περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Βέβαια προηγήθηκε μια ατελείωτη διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που είχαν παραγάγει το εμβόλιο και τελικά δεν αποφεύχθηκε η δικαστική διαδικασία.

Ετσι, από τις αρχικά 16 εκατομμύρια δόσεις η χώρα μας κράτησε στα ψυγεία 3,636 εκατομμύρια δόσεις, από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι 300.000!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου και για την υπόθεση με τα αντι-ιικά φάρμακα για τα οποία και εδώ οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει επικοινωνιακά να καταστήσουν σωτήρια την κατοχή ενός κουτιού, στο οποίο αναφέρονταν μάλιστα με την εμπορική του ονομασία αντί εκείνης της ουσίας, δηλαδή του γνωστού Τamiflu.

Και σε αυτή την περίπτωση, πάλι με το σκεπτικό ότι «το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι πόσο θα στοιχίσει», όπως δήλωνε ο Δ. Αβραμόπουλος, η χώρα μας προχώρησε επί υπουργίας του σε παραγγελίες του φαρμάκου ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάλι λόγω της χαμηλής ζήτησης μεγάλες ποσότητες άρχισαν να λήγουν. Η παρασκευάστρια εταιρεία, μετά από συνεχή αιτήματα της Μ. Ξενογιαννακοπούλου, έδωσε σε κάποιες παρτίδες παράταση χρόνου, αλλά και πάλι τα φάρμακα έμειναν... στοκ.

Μυστική επιτροπή
Την ώρα που οι χώρες, με μερικές φωτεινές εξαιρέσεις, αγόραζαν τόνους εμβόλια και αντι-ιικά φάρμακα με την κήρυξη πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα JP Morgan, έκαναν τρελά κέρδη - 7 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για τα εμβόλια.

Alexandros Charoulis
@FragileAlex


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters