Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Η Ευρώπη ανοίγει τις πόρτες της στο στρατό των ΗΠΑ

Υπάρχουν ειδήσεις και γεγονότα που δεν μεταδίδονται και δεν σχολιάζονται σχεδόν ποτέ από τα μίντια. Κι αυτό συμβαίνει σήμερα, την εποχή της υπερπληροφόρησης. Μια τέτοια είδηση βρήκαμε στην ιταλική εφημερίδα «IL Manifesto«, που τη δημοσίευσε στις 6 Μαρτίου. Η αλήθεια είναι ότι η είδηση -και τα σχόλια του τακτικού συνεργάτη της εφημερίδας Μάνλιο Ντινούτσι- ξεπερνάει τη μίζερη και σκληρή πραγματικότητα και αγγίζει τα όρια της μυθοπλασίας, γι’ αυτό ίσως και να μην ασχολήθηκαν τα μεγάλα ΜΜΕ…
Εμείς αντίθετα νομίζουμε ότι αξίζει να τη δημοσιεύσουμε. Οι αναγνώστες θα κρίνουν.
Μ. Κ.

Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, στις 4 και 5 Μαρτίου συναντήθηκαν οι υπουργοί Άμυνας των 27 χωρών της ΕΕ. Κεντρικό θέμα της συνάντησης δεν ήταν η αντιμετώπιση του κορονοϊού, που έχει μπλοκάρει τις κοινωνίες των πολιτών, αλλά πώς θα αναπτυχθεί η «κινητικότητα των στρατιωτικών». Πρόκειται για μια άσκηση αποφασιστική, που θα γίνει Απρίλιο και Μάιο και θα αξιολογηθεί η «ευρωπαϊκή άμυνα 2020».
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ, που μετείχε στη συνάντηση της ΕΕ, την χαρακτήρισε σαν «την πιο μεγάλη άσκηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Έτσι, είναι έτοιμοι –σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη– 20.000 στρατιώτες μαζί με τους 10.000, που ήδη βρίσκονται στην Ευρώπη, και τις 7.000 από τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ «να διασκορπιστούν σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης». Οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα φθάσουν με τον εξοπλισμό τους και τα επιθετικά τανκς ABRAMS. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν υποδομές τέτοιες που να αντέχουν τις μεταφορές. Και εδώ προκύπτει το πρόβλημα, το οποίο έγινε γνωστό με μια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (τον Φεβρουάριο του 2020), που αναφέρει: «από τη δεκαετία του 1990 οι ευρωπαϊκές υποδομές έγιναν με αποκλειστικό σκοπό για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών. Η στρατιωτική κινητικότητα έχει καταστεί συνεπώς ένα πρόβλημα – κλειδί για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ, όμως, δεν έχει τα μέσα για τη βελτίωση των υποδομών, ώστε να διευκολυνθεί η κινητικότητα των στρατιωτικών στην Ευρώπη. Η ΕΕ, όμως, που έχει τα εργαλεία (δηλαδή το κοινοβούλιο και τα χρήματα για να κάνει τα έργα) το παίζει «αδιάφορη»».
Οι γέφυρες και τα ABRAMS
Το σχέδιο δράσης για τη μετακίνηση των στρατιωτικών, που παρουσιάστηκε στην Κομισιόν το 2018, προέβλεπε τη βελτίωση: «των υποδομών που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος και τις διαστάσεις των οχημάτων του στρατού». Για παράδειγμα, αν μια γέφυρα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας φάλαγγας (οχημάτων κλπ.), αυτή θα πρέπει να ενισχυθεί ή να ανακατασκευαστεί. Με βάση αυτά τα κριτήρια, το τεστ βάρους που έγινε στη νέα γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε στη Γενεύη, για να αντικατασταθεί η γέφυρα Μοράντι, κατέρρευσε. Θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί, έτσι ώστε να αντέχει το βάρος των 70 τόνων των τανκς ABRAMS. Μια τέτοια κατασκευή είναι άχρηστη για τους πολίτες και εκτός των άλλων στοιχίζει ακριβά. Θα έπρεπε συνεπώς τα κράτη – μέλη της ΕΕ να συνεισφέρουν.

Η Κομισιόν, δηλαδή, προέβλεπε ότι θα χρειαζόταν μια χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ χρήματα, που θα έβγαιναν από την τσέπη των πολιτών. Το πρόγραμμα προέβλεπε εκτός των άλλων και «την απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις μεταφορές των επικίνδυνων στρατιωτικού τύπου εμπορευμάτων». Ο στρατός των ΗΠΑ στην Ευρώπη ζητάει ακόμα τη δημιουργία μιας «στρατιωτικής ζώνης Σένγκεν», με τη διαφορά ότι δεν πρόκειται για ανθρώπους που θα κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά για οχήματα και τανκς.
Χειραψίες χωρίς μάσκα…
Η άσκηση «Ευρωπαϊκή Άμυνα 2020» θα συμβάλει ώστε να διορθωθούν οι ελλείψεις και να αρθούν τα εμπόδια στη «μετακίνηση των στρατιωτών», όπως τονίστηκε στο Ζάγκρεμπ. Το δίκτυο μεταφορών των χωρών της ΕΕ θα δοκιμαστεί σοβαρά από την άσκηση των 30.000 στρατιωτών των ΗΠΑ που θα βρεθούν σε όλες τις «ευρωπαϊκές περιοχές». Έτσι είναι σαφές ότι εξαιρούνται από τους κανόνες (νόρμες) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 
Αυτό επιβεβαιώνεται και από το βίντεο του στρατού των ΗΠΑ, που δείχνει τους 200 πρώτους στρατιώτες όταν έφθασαν στη Βαυαρία στις 6 Μαρτίου. Ενώ στη Λομβαρδία –μερικά χιλιόμετρα από τη Βαυαρία– διαπιστώθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη η μετάδοση του κορονοϊού. Οι στρατιώτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο, αντάλλαξαν χειραψίες και αλληλοασπασμούς με τους γερμανούς συναδέλφους τους, χωρίς καμία μάσκα. Μετά από αυτό τίθεται αυτόματα το ερώτημα: θα είναι άραγε εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού; Κι ακόμα αναρωτιέται κανείς: ποιος είναι ο στόχος «της πιο μεγάλης άσκησης των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου»; Επίσημα υποστηρίζεται ότι γίνεται για «την προστασία της Ευρώπης από κάθε ενδεχόμενη απειλή» (με σαφή αναφορά στη ρωσική «απειλή»), τη στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας της απειλής του ιού.

Τέλος, επειδή ο στρατός των ΗΠΑ στην Ευρώπη ανακοίνωσε πως «η μετακίνηση των στρατιωτών και των οχημάτων στην Ευρώπη θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο», αναρωτιέται κανείς εάν όλοι και οι 20.000 στρατιώτες των ΗΠΑ θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή εάν αντίθετα ένα μέρος τους θα παραμείνει στην Ευρώπη με τον εξοπλισμό του. Έτσι από στρατιώτες της άμυνας, θα μεταβληθούν σε εισβολείς στην Ευρώπη!
Manlio Dinucci
(Μετάφραση από τα γαλλικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters