Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Στους 153 οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Παρίσι - Οι 112 στην συναυλία του "Μπατακλάν"! - Δείτε τον χάρτη των σφαγών του Παρισιού (UPD )

 
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ - ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

 των Χρήστου Μακρή, Πάνου Σπαγόπουλου και Γιάννη Πετρίδη
(Συνεχής ροή): Έληξε η ομηρία στο θέατρο Μπατακλάν μετά από έφοδο των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.
Ο αριθμός των νεκρών στο θέατρο που έχει γίνει πραγματική σφαγή έφτασε τελικά τους 112 ανεβάζοντας, το συνολικό αριθμό των θυμάτων από όλες τις επιθέσεις στους 153. Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται ότι είναι και 4 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων.
Οταν μπήκαν μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί, αντίκρισαν μια "θάλασσα" από πτώματα. Μέσα σε ένα λουτρό αίματος, οι νεκροί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Παρισιού και αστυνομικούς αξιωματούχους, ήταν 112, μόνο μέσα στο θέατρο, ενώ υπήρχαν και πολλοί τραυματίες.
Οπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες "Τέσσερε ή πέντε άτομα ευρισκόμενα στο μέσον της συναυλίας άρχισαν να πυροβολούν και να πετούν χειροβομβίδες μέσα στο πλήθος. Αμέσως οι θεατές έπεσαν στο έδαφος, αλλά συνέχισαν να τους πυροβολούν, ενώ βρίσκονταν στο έδαφος. Ενας από τους οπλοφόρους δεν ήταν πάνω από 19 ή 20 ετών και εκτέλεσε πάνω από τρίάντα ανρθώπους στο έδαφος"!
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, κατά την εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο και αφού προηγήθηκαν άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες, ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και πολλοί πυροβολισμοί.
Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισβολείς ήταν τέσσερις και όλοι τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Μπατακλάν. Διασώθηκαν άλλοι 100 θεατές.
Οι ισλαμιστές στο θέατρο ήταν αποφασισμένοι να πεθάνουν, καθώς σύμφωνα με ομήρους που κατόρθωσαν να δραπετεύσουν έφεραν  επάνω τους εκρηκτικά ενώ φώναζαν "Για τη Συρία" και "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος".
Oλόκληρο το χρονικό των επιθέσεων και οι ανά τόπους νεκροί έχει ως εξής:
  • Θέατρο Μπατακλάν: Τουλάχιστον 112 νεκροί, 7 σε κρίσιμη κατάσταση, 4 πιο ελαφρά 
  • Οδός Σαρόν: 19 νεκροί, 13 σε κρίσιμη κατάσταση , 10 πιο ελαφρά 
  • Οδός Μπισά: 14 νεκροί, 10 σε κρίσιμη κατάσταση, 10 πιο ελαφρά
  • Λεωφόρος Ρεπουμπλίκ: 4 νεκροί, 11 σε κρίσιμη κατάσταση 10 πιο ελαφρά
  • Stade de France: 4 νεκροί, 11 σε κρίσιμη κατάσταση,  39 τραυματίες
  • Οδός Μπομαρσέ: 3 σε κρίσιμη κατάσταση, 4 ελαφρά
Le Monde τονίζει ότι έγιναν 7 ταυτόχρονες επιθέσεις στο Παρίσι!
Ο χάρτης των επιθέσεων


04:27: Οι ΗΠΑ ακυρώνουν όλες τις πτήσεις για τη Γαλλία τόσο για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών όσο και των Γάλλων.

04:05: ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματιες ή νεκροί από τις επιθέσεις στο Παρίσι

04:05 Κλειστά τα πάντα το Σάββατο στο Παρίσι -Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη

03:52: Το Βέλγιο ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία.

03:44: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο σχολεία, μουσεία και βιβλιοθήκες

03:40: Πληροφορίες των γαλλικών μέσων αναφέρουν πως τέσσερις αστυνομικοί είναι νεκροί από την έφοδο στο Bataclan, διότι οι δράστες φέρονται να είχαν επάνω τους εκρηκτικά.

03:34: Γαλλικό πρακτορείο: Ενας από τους δράστες, σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, αναφέρθηκε στη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Νωρίτερα, ένας άλλος είχε πει πως τρομοκράτης δήλωσε πως «για όλα φταίει ο πρόεδρος σας».

03:30: Ο εισαγγελέας στο Παρίσι δήλωσε πως οι πέντε εισβολείς είναι νεκροί σε ολόκληρη την πόλη.--------------------------------------------------------


(Αρχικό κείμενο με διαδοχικές ανανεώσεις κατά την ροή): Τουλάχιστον 100 άνθρωποι κρατούνται όμηροι από άγνωστο αριθμό ενόπλων ισλαμιστών τρομοκρατών μέσα στο θέατρο "Μπατακλάν" του Παρισιού, στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη, κατά πληροφορίες, συναυλία χέβι μέταλ συγκροτήματος.

Oι ένοπλοι σκοτώνουν έναν-έναν τους ομήρους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη επιδρομή της γαλλικής Αστυνομίας στο θέατρο.

Κατάσταση εθνικής ανάγκης επιβλήθηκε σε ολόκληρη την Γαλλία, ανάλογη με αυτή του πολέμου. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών έκλεισαν τα σύνορα.

Οι επιθέσεις σύμφωνα με τη γαλλική Αστυνομία ήταν εφτά. Συνολικά 25.000 Γάλλοι στρατιώτες περιπολούν τώρα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας στην οποία επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι πρώτη φορά απο το τέλος του Β΄ΠΠ
https://pbs.twimg.com/media/CTuhwD8UcAI0PSN.jpg:large





Το πλήθος στο θέατρο είχε συγκεντρωθεί εκεί για τη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal».

Η συναυλία ήταν «sold out» και, την ώρα της επίθεσης, μέσα στο θέατρο βρίσκονταν περίπου 1.000 άτομα. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν αρχικά ότι η αιματηρή επιχείρηση εντός του κτιρίου ολοκληρώθηκε με δέκα νεκρούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro, αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είδε ομάδα ανδρών να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο Μπατακλάν, ντυμένοι με πολιτικά.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, κάνοντας αρχικά λόγο για οκτώ ενόπλους (τέσσερις, σύμφωνα με την αστυνομία), ντυμένους στα μαύρα, αλλά χωρίς μάσκες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για τη Συρία, αλλά και «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Europe 1, που βρίσκεται μέσα στο κτίριο του Μπατακλάν, ομάδα ενόπλων με ΑΚ-47 εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν στα «τυφλά». Η επίθεση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπήρξε πανικός και όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς τη σκηνή του θεάτρου.

Οι δράστες, μαυροφορομένοι και νεαροί, δεν φορούσαν μάσκες, και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, Απειλούσαν τους ομήρους ότι θα τους σκοτώσουν έναν-έναν, ενώ τουλάχιστον ένας εκ των δραστών ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία και φέρεται να χρησιμοποίησε κατά των ομήρων.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, oι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, είχαν το χρόνο να «γεμίσουν» αρκετές φορές τα όπλα τους, εκτελώντας αθώους πολίτες.

Έξω από το συναυλιακό χώρο, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών των άγνωστων δραστών με άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στρατός, η αντιτρομοκρατική και σωστικά συνεργεία είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από το κτίρι

Οι άγνωστοι όπως προαναφέραμε εισέβαλαν με ΑΚ-47 και χειροβομομβίδες και παγίδεψαν τις πόρτες εισόδου και εξόδου.



Η πρώτη επίθεση από το συνολο των επτά τρομοκρατικών επιθέσεων έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με ΑΚ-47 στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.
Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα, ενώ πριν από λίγο γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας!
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου Stade de France.
Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταδόθηκε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και μια ισχυρή έκρηξη στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας. Πανικός στο Stade de France

Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από την επίθεση στο Μπατακλάν υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ η εφημερίδα Le Figaro τονίζει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε δύο άνδρες να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο και ντυμένοι με πολιτικά.


Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον πέντε και πως ένας από αυτούς σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
   https://pbs.twimg.com/media/CTuqbVIVAAASilF.jpg:large
Η στιγμή των εκρήξεων στο Stade de France












-
 See more at: http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters