Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

AFP: Πως και πότε θα αρθούν τα Capital Controls από τις ελληνικές τράπεζες


Στη διαπίστωση ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων προστατεύουν τις τράπεζες, αλλά «πνίγουν» την υπόλοιπη οικονομία καταλήγει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου. Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρεται στον τρόπο που θα γίνει η άρση των Capital Controls τα οποία όπως επισημαίνεται αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον τελευταίο μήνα, η Ελλάδα είναι οικονομικά αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο χρόνο, περιγράφοντας τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά από την επιβολή των capital controls στις 29 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον Ντιέγκο Ισκάρο, οικονομολόγο στην IHS, το πρόβλημα με τους ελέγχους κεφαλαίων είναι πως «εύκολα επιβάλλονται, πολύ δύσκολα ανατρέπονται». Ή όπως το θέτει ο Ντίετμαρ Χόρνουνγκ, αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Moody's, «η εμπιστοσύνη στις τράπεζες χάνεται εύκολα, αλλά χρειάζονται χρόνος για να αποκατασταθεί».
Η Ισλανδία είναι το καλύτερο παράδειγμα για αυτό, τονίζει το δημοσίευμα. Στη χώρα μόλις τώρα έχει αρχίσει η άρση των ελέγχων κεφαλαίων που επιβλήθηκαν το 2008. 
Η Κύπρος επίσης μόλις έκανε την ίδια διαδικασία για τους περιορισμούς που είχαν κριθεί αναγκαίοι το 2013.

«Ακόμη και στην Κύπρο, με μία κυβέρνηση που ασχολήθηκε αποφασιστικά με τις μεταρρυθμίσεις, μία διαδικασία που πήγε καλά- χρειάστηκαν δύο χρόνια», τονίζει ο Φρεντερίκ Ντουκροζέ, οικονομολόγος της Credit Agricole.
Σε ότι αφορά ενδεχόμενο «κούρεμα», οι αναλυτές φαίνεται να συμφωνούν ότι δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα ότι συνέβη στην Κύπρο. «Εκεί αυτό ήταν πιο εύκολο πολιτικά, αλλά επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους ξένους», αναφέρει ο Ντουκροζέ.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική. Οι περισσότεροι μεγάλοι καταθέτες έχουν αποσύρει ήδη τα χρήματά τους. 
Οι εναπομείνασες ανασφάλιστες καταθέσεις είναι κυρίως ελληνικών επιχειρήσεων», αναφέρει η Σοφία Κόπολα στο blog της. «Κούρεμα σε αυτές θα ήταν πολύ πιο καταστροφικό για την ελληνική οικονομία από ότι το bail in που έγινε στην Κύπρο», προσθέτει η οικονομολόγος.
Σε κάθε περίπτωση, οι αποδυναμωμένες τράπεζες πρέπει να ενισχυθούν πριν καταστεί δυνατή η άρση των capital controls. 

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν τα stress tests της ΕΚΤ και μετά η ανακεφαλαιοποίηση. 

Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, ή ακόμη και νωρίτερα αν η ΕΚΤ είναι ικανοποιημένη από την πορεία των συζητήσεων, η Ελλάδα θα μπορέσει να άρει τους περιορισμούς στις αναλήψεις, καταλήγει το δημοσίευμα.








kontranews.gr/
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/afp-capital-controls.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters