Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο τύμβος Καστά και ο τάφος ανήκουν στην μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους!

Υπό διεκδίκηση από την μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους είναι ο λόφος Καστά, όπου ανακαλύφθηκε ο εντυπωσιακός αρχαίος μακεδονικός τάφος, καθώς περιλαμβάνεται σε μετόχι της μονής! .

Πρόκειται για το μετόχι Μαρμαρίου, που ξεκινάει από τον Στρυμωνικό κόλπο και περιλαμβάνει τους οικισμούς της Αμφίπολης, της Μεσολακκιάς, της Παλαιοκώμης και τις εκτάσεις γύρω από αυτούς. Το μετόχι αποκτήθηκε από τη μονή με βυζαντινό χρυσόβουλο του Μανουήλ Β΄ του Παλαιολόγου το 1432 και έχει συνολική έκταση 25.000 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του Αγίου Όρους έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν κατοικημένες περιοχές, ο λόφος Καστά ωστόσο είναι στις υπό διεκδίκηση εκτάσεις, καθώς τώρα έχει το χαρακτήρα του δημόσιου κτήματος.

Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την οικονομική κρίση, δεν σκέφτονται σε αυτή τη φάση να κινηθούν νομικά, ζητώντας απλά να εφαρμοστεί ο νόμος. Αξίζει να τονιστεί ότι οι διερευνητικές εργασίες για το νομικό καθεστώς του συγκεκριμένου μετοχίου είχαν ξεκινήσει πριν την έναρξη των ανασκαφών.

"Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιλυθεί. Δηλαδή, εφόσον οι απαλλοτριώσεις δεν συντελέστηκαν, καθώς δεν δόθηκαν αποζημιώσεις για τα μετόχια, είτε να δοθούν τώρα είτε να ανακληθούν οι απαλλοτριώσεις" ήταν τα λόγια μοναχών του Αγίου Όρους στην εφημερίδα Μακεδονία.

Όσον αφορά το καθεστώς κτήσης, το οποίο αμφισβητείται από ορισμένους, υπογραμμίζεται ότι τόσο τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα όσο και τα οθωμανικά φιρμάνια, όπως και οι κτηματολογικοί κατάλογοι της εποχής, αποδεικνύουν ότι τα μετόχια αποτελούν ιδιοκτησίες των μοναστηριών.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_725.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters