Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Χοληστερίνη Σύγχρονος Μύθος

Ολη η Αλήθεια για τον μύθο της Χοληστερίνης. Η χοληστερίνη είναι μια ουσία ωφέλιμη για τον οργανισμό σας. Η διατροφική χοληστερίνη και τα κορεσμένα λίπη δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη στο αίμα σας. Η χοληστερίνη στο αίμα σας δεν μπλοκάρει τις αρτηρίες σας. Υπάρχουν εξετάσεις αίματος άλλες από την εξέταση της χοληστερίνης που σας προφυλάσσουν από την καρδιοπάθεια.
Ο κλινικός διατροφολόγος Μάριος Δημόπουλος σε αυτό το βιβλίο του ανατρέπει όλα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τη χοληστερίνη χαρακτηρίζοντας τη θεωρία της χοληστερίνης ως έναν από τους μεγαλύτερους ιατρικούς μύθους της εποχής μας. Η υπόθεση της χοληστερίνης λέει, ότι αν τρώμε πολύ από τις τροφές, που περιέχουν χοληστερίνη ή κορεσμένο λίπος, τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα θα αυξηθούν. Η παραπανίσια χοληστερίνη θα εναποτεθεί στα τοιχώματα των αρτηριών κάνοντάς τα να στενέψουν. Τότε, αυτό θα μπλοκάρει την παροχή αίματος στην καρδιά και σε άλλα όργανα προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.
Κατά το συγγραφέα, όλα αυτά είναι λάθος. Η χοληστερίνη είναι ευεργετική για το σώμα σας και όχι κάποια κακή ουσία. Η χοληστερίνη των τροφίμων, όπως τα αυγά, δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη τού αίματος. Και η υψηλή χοληστερίνη τού αίματος δεν προκαλεί αθηροσκλήρωση. Η θεωρία της χοληστερίνης προβάλλεται τόσο έντονα λόγω μάρκετινγκ και από αυτή τη θεωρία κερδισμένες βγαίνουν οι εταιρείες τροφίμων χαμηλών σε λιπαρά και χοληστερίνη και οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Το βιβλίο χωρίζεται σε 13 κεφάλαια. Ο συγγραφέας αρχικά εξηγεί πώς γεννήθηκε η υπόθεση των λιπιδίων και της χοληστερίνης. Αναλύει τα είδη των λιπών και αποδεικνύει, ότι τα κορεσμένα λίπη, που οι υποστηρικτές της θεωρίας της χοληστερίνης θεωρούν, ότι προκαλούν καρδιοπάθεια, ωφελούν την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, τα πολυακόρεστα φυτικά λίπη και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια (trans λιπαρά) είναι αυτά, που βλάπτουν την υγεία μας.

Στη συνέχεια εξηγεί γιατί η χοληστερίνη είναι απαραίτητη για τη ζωή μας. Αποδεικνύει, ότι η υψηλή χοληστερίνη μάς προστατεύει κατά των μολυσματικών ασθενειών κι ότι οι ηλικιωμένοι με υψηλή χοληστερίνη ζουν περισσότερο. Αντίθετα, το να έχετε χαμηλή χοληστερίνη είναι επικίνδυνο για τη ζωή σας. Η χαμηλή χοληστερίνη είναι προάγγελος για αυξημένο κίνδυνο θανάτου από ασθένειες τού στομάχου, των εντέρων και των πνευμόνων. Αν έχετε χαμηλή χοληστερίνη, κινδυνεύετε από εγκεφαλικό. Τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης αυξάνουν την ολική θνησιμότητα.
Οι υποστηρικτές της θεωρίας της χοληστερίνης θεωρούν την LDL ως «κακή» χοληστερίνη και την HDL ως «καλή» χοληστερίνη. Κατά τον συγγραφέα, όλα αυτά είναι λάθος. Πρώτα απ’ όλα η LDL και η HDL δεν είναι χοληστερίνες, αλλά λιποπρωτεΐνες. Δεύτερον, η LDL δεν είναι κακή, αλλά είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μέλος τού ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτό, που οι περισσότεροι γιατροί και ερευνητές δεν γνωρίζουν είναι, ότι οι λιποπρωτεΐνες συμπεριλαμβανομένης της LDL εξοντώνουν τους μικροοργανισμούς και τα τοξικά τους προϊόντα.
Ο κ. Δημόπουλος μας πληροφορεί, ότι τα κορεσμένα λίπη, που περιέχουν το βοδινό κρέας, το αρνί, τα αυγά, το συκώτι, το βούτυρο, η καρύδα, το λάδι της καρύδας και το φοινικέλαιο δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη στο αίμα και δεν προκαλούν καρδιοπάθεια. Οι γάλλοι τρώνε περισσότερο κορεσμένο λίπος από οποιοδήποτε άλλο έθνος της Ευρώπης κι ωστόσο έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας. Οι Ελβετοί επίσης έχουν τη δεύτερη κατανάλωση κορεσμένου λίπους στην Ευρώπη κι όμως έχουν χαμηλά ποσοστά καρδιοπάθειας. Οι μασάι έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση χοληστερίνης και κορεσμένου λίπους κι ωστόσο τα ποσοστά καρδιοπάθειας σε αυτούς είναι μηδενικά.
Ο συγγραφέας αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τις στατίνες, τα φάρμακα μείωσης της χοληστερίνης, όπου ξεσκεπάζει τις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι επιστήμονες συνεχώς κατεβάζουν τα επίπεδα της «φυσιολογικής» /«επιτρεπτής» χοληστερίνης, με σκοπό όλοι οι άνθρωποι να γίνουμε πελάτες των φαρμακευτικών εταιρειών και να λαμβάνουμε στατίνες. Ο συγγραφέας αποδεικνύει. ότι οι στατίνες είναι επικίνδυνα για την υγεία μας φάρμακα και έχουν πολλές παρενέργειες.
Οι στατίνες προκαλούν τερατογένεση και μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο σε ανθρώπους μέσα από μια παρενέργεια γνωστή ως ραβδομυόλυση. Οι στατίνες μπορούν επίσης να προκαλέσουν μυοπάθεια, αμνησία, βίαιη συμπεριφορά, κατάθλιψη και αυτοκτονία, πολυνευροπάθεια, ανικανότητα, ηπατική βλάβη, καρκίνο και καρδιακή ανεπάρκεια.
Αφού ο Μάριος Δημόπουλος εξηγεί, γιατί η χοληστερίνη δεν προκαλεί καρδιοπάθεια, αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο, για να εξηγήσει τί προκαλεί στην πραγματικότητα καρδιοπάθεια. Αναλύει ποιες εξετάσεις αίματος πρέπει να κάνετε, για να προστατέψετε την καρδιά σας. Αντί να κάνετε εξέταση αίματος, για να ελέγξετε την ολική χοληστερίνη σας, την LDL και την HDL, θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος, για να ελέγξετε πόσο είναι η lipoprotein (a) η C-reactive protein, το ινωδογόνο και η ομοκυστεΐνη στο αίμα σας.
Στη συνέχεια αναλύει τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα άλλα θρεπτικά συστατικά, που προλαμβάνουν την καρδιοπάθεια. Αναλύει ποια είναι η ιδανική διατροφή, που προστατεύει την καρδιά μας και εξετάζει την επίδραση τού στρες, των ελευθέρων ριζών και τού υψηλού σακχάρου στην καρδιοπάθεια καθώς και άλλα πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα σχετικά με την καρδιαγγειακή ασθένεια.
Το βιβλίο «Χοληστερίνη Ενας Σύγχρονος Μύθος» είναι ένα επιστημονικό βιβλίο γραμμένο με απλό τρόπο, ώστε να γίνεται κατανοητό από τον αναγνώστη, που δεν είναι ειδικός υγείας। Είναι ένα βιβλίο, που πρέπει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για την υγεία της καρδιάς του και γενικότερα για την υγεία του.
@Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Συγγραφέας του βιβλίου «Χοληστερίνη Ενας Σύγχρονος Μύθος»
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κινητό: 6978464608 Email: dimopmar@otenet.gr
***
Συμβουλές από ειδικούς διατροφολόγους, βιταμίνες, μέταλλα και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και όλα τα καλούδια που χρειάζονται για να είστε υγιής τα βρίσκεται στην  http://www.diatrofologiki.gr ζητήστε να σας κάνουν την έκπτωση σαν αναγνώστης του terrapapers. Μην ξεχνάτε ότι τα φάρμακα και οι ιατροί είναι χρήσιμοι για να μην πεθάνουμε και σε γιατρό θα πάμε όταν η καρδιά φτάσει στο μη παρέκει, αλλά δεν θεραπεύουν, γι αυτό δίνουν φάρμακα – φαρμάκια για την καρδιά εφ’ όρου ζωής, σπάνια θα σας πουν για τα οφέλη από το Σιτέλαιο [βιταμίνη Ε με όλες τις Τοκοφερόλες σε φυσική μορφή] ή γενικά για τις βιταμίνες, τους το απαγορεύει το ιατρικό ιερατείο. Η καλή υγεία είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ και κανενός άλλου.
***

http://www.terrapapers.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters