Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η Ουγγαρία τολμά και ορθώνει ανάστημα απέναντι στις ΗΠΑ!



"Στο κόκκινο" βρίσκονται οι σχέσεις Ουγγαρίας και ΗΠΑ, με την μικρή Ουγγαρία να ορθώνει το ανάστημά της στην υπερδύναμη όταν ο ημίτρελος γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν αποκάλεσε τον Βίκτορ Όρμπαν «νέο-φασίστα δικτάτορα» και τον τελευταίο να απαντά ότι "Η εθνική κυριαρχία της Ουγγαρίας δέχεται επίθεση από τις ΗΠΑ" και ότι "Δεν θα γίνει αντιβασιλέας της Ουγγαρίας διορισμένος από κάποιο ξένο κράτος"!

Μετά από το παραλήρημα του Μακ Κέιν, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας κάλεσε τον Αμερικανό επιτετραμμένο στη Βουδαπέστη, Αντρέ Γκούντφρεντ, και του επέδωσε διάβημα!

Ποια; Η Ουγγαρία! Η οποία είχε 45 χρόνια κομμουνισμό και "μάτωσε" στην εξέγερση του 1955 όταν τα κομμουστικά στρατεύματα κατέστειλαν την ουγγρική εξέγερση και θα είχε κάθε λόγο να "γλύψει" τις ΗΠΑ ή να σφυρίξει αδιάφορα στις δηλώσεις Μακ Κέϊν...

Τώρα ο ηγέτης της κάνει αυτό που ούτε να ονειρευθούν δεν τολμάνε οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες που συναγωνίζονται στις επικήψεις απέναντι στον "αμερικανικό παράγοντα".

Τη δήλωση έκανε ο Όρμπαν μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο «Κόσουθ» την Παρασκευή τονίζοντας ότι "Οι δηλώσεις του Μακ Κέιν ήταν συκοφαντικές και χαρακτηρίζουν αυτόν που τις έκανε".

Τα σχόλια του Μακ Κειν την Πέμπτη έγιναν ως απάντηση στη τοποθέτηση του ουγγρικής καταγωγής παραγωγού του Χόλιγουντ, Κόλιν Μπέλας, ως νέου πρέσβεως στη Βουδαπέστη. Κατά τη διάρκεια μιας έντονα φορτισμένης ομιλίας στην αμερικανική Γερουσία, ο Μακ Κέιν είπε, ότι δεν είναι ενάντια στους διορισμούς με πολιτικά κριτήρια.

"Αντιλαμβάνομαι πώς παίζεται το παιχνίδι, αλλά η Ουγγαρία είναι στο χείλος της παραχώρησης της κυριαρχίας της σε έναν νέο-φασίστα δικτάτορα που έχει πάρει στο κρεββάτι τον Πούτιν, και εμείς στέλνουμε ως πρέσβη τον παραγωγό του ‘Τόλμη και Γοητεία’"!

Με τη σειρά του, ο Όρμπαν είπε ότι "η ανεξαρτησία της χώρας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στο τομέα της ενέργειας, και των εμπορικών σχέσεων απωθεί αυτούς που κέρδιζαν από την εξάρτηση της Ουγγαρίας πριν το 2010".

Πρόσθεσε δε, ότι ο φάκελος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» έκλεισε αλλά το συμφέρον της Ουγγαρίας να διαθέτει αγωγό φυσικού αερίου που να φθάνει στην Ουγγαρία, αποφεύγοντας την Ουκρανία, συνεχίζει να υφίσταται.

Στη συνέντευξή του τόνισε, ότι "Δεν θα γίνει αντιβασιλέας της Ουγγαρίας διορισμένος από κάποιο ξένο κράτος".

Η Ουάσιγκτον έχει ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στην Ουγγαρία για την απόφασή της να στηρίξει τον «South Stream» επειδή φοβάται την επαναπροσέγγιση της Μόσχας με τη Βουδαπέστη και προσπαθεί να ανατρέψει τον Ούγγο πρωθυπουργό, όπως ανέτρεψε την κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, οι σχέσεις Ρωσίας-Ουγγαρίας έχουν περιλάβει θέματα γεωπολιτικής στρατιωτικής συνεργασίας και πολιτικής της ασφάλειας. Η συμφωνία που προβλέπει την αύξηση παραγωγής πυρηνικής ενέργειας ης Ουγγαρίας από την ρωσική «Rosatom» έχει επίσης επικριθεί από τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Με μια συμφωνία ύψους 10 δισ. ευρώ μεταξύ των δύο κρατών, η «Rosatom» θα αναλάβει την επέκταση της ισχύος του κρατικού πυρηνικού σταθμού MVM Paksi Agtomeromu, ισχύος 2000 megawatt.

Η Μόσχα παραμένει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βουδαπέστης, εκτός Ε.Ε., με εξαγωγές που το 2013 έφθασαν τα 3,4 δισ. ευρώ.

defencenet.gr
http://www.logiosermis.net/2014/12/blog-post_113.html#.VISDe8mE5GQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters