Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής παρά τα τόσα δις $ που ξ0δεύθηκαν δεν περπάτησε.

https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2017/10/Weather-warfare.jpg

Είναι ντροπή  για την ΕΕ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στοιχίζουν χρήμα και χρόνο για να αποδείξει ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή που οφείλεται στο CO2. Τώρα το όνομα του Υπουργείου άλλαξε και μετονομάσθη από κλιματικής αλλαγής σε κλιματικής καταστροφής. Αλλά ούτε τώρα θα φταίει το CO2. (ιοξείδιο του άνθρακα)

Στέργιος Σμυρλής

Ο στρατός των ΗΠΑ «Διαθέτει τον καιρό»; Το «Weaponizing the Weather» ως όργανο σύγχρονου πολέμου;

Του καθηγητή Michel Chossudovsky

Global Research, 19 Νοεμβρίου 2021

Global Research 12 Σεπτεμβρίου 2017

Θέμα: Περιβάλλον , Στρατικοποίηση και ΟΜΚ , Επιστήμη και Ιατρική

 

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2017, αυτό το άρθρο είναι σχετικό με τη συνεχιζόμενη συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή (COP26)

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς… Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για αποτρεπτικούς σκοπούς. Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή τροποποίησης του διαστημικού καιρού… και η παραγωγή τεχνητού καιρού αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών». (Μελέτη που ανατέθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ:  Weather as a Force Multiplier, Owning the Weather in 2025 , Αύγουστος 1996) 

**

Σημείωση και ενημέρωση συντακτών

Οι τεχνικές τροποποίησης του περιβάλλοντος (ENMOD) είναι διαθέσιμες στον στρατό των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα.

Το θέμα έχει τεκμηριωθεί επαρκώς και θα πρέπει να αποτελεί μέρος της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή.

Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP 26) συνέρχεται στη Γλασκώβη με αντιπροσώπους από περίπου 190 χώρες. Όπως και σε προηγούμενα Συνέδρια COP, η εστίαση σχεδόν αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG).

Σύμφωνα με τη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 1992, «κάθε χώρα στη γη δεσμεύεται βάσει συνθηκών να «αποφύγει την επικίνδυνη κλιματική αλλαγή» και να βρει τρόπους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως με δίκαιο τρόπο». 

Η παραπάνω δήλωση συνιστά μια στενή συναίνεση που επικεντρώνεται στις βλαβερές επιπτώσεις των εκπομπών CO2 (από τα ορυκτά καύσιμα) στην παγκόσμια θερμοκρασία.

Ενώ οι ακτιβιστές της ειρήνης στη Γλασκώβη έθεσαν το ζήτημα του αμερικανικού στρατού ως του «μεγαλύτερου θεσμικού εκπομπού αερίων του θερμοκηπίου στη Γη», το θέμα της «Τροποποίηση καιρού για στρατιωτική χρήση» αγνοήθηκε επιπόλαια.

Το ευρύτερο ζήτημα των τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος  (ENMOD) πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αναλυθεί προσεκτικά. Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι τα όργανα του καιρικού πολέμου αποτελούν μέρος του αμερικανικού οπλοστασίου όπλων μαζικής καταστροφής (WMD) και η προτεινόμενη χρήση τους από τον αμερικανικό στρατό εναντίον «εχθρών» συνιστά όχι μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αλλά για να το θέσω Το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής: «Οι καιρικές συνθήκες» για στρατιωτική χρήση.

Σε αυτό το δοκίμιο, παρέχονται στον αναγνώστη απευθείας αποσπάσματα από ένα δημοσίως διαθέσιμο έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ του 1996 σχετικά με τη χρήση τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης που παρέχουν ανεξίτηλα στοιχεία ότι οι απειλές είναι πραγματικές και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν μια ιστορική διεθνή σύμβαση του 1977 που επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η οποία απαγόρευε «στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος με εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις». (AP, 18 Μαΐου 1977). Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Σοβιετική Ένωση υπέγραψαν τη Σύμβαση.

….Κάθε Κράτος Μέρος αυτής της Σύμβασης δεσμεύεται να μην εμπλέκεται σε στρατιωτική … χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος με εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις ως μέσο καταστροφής, ζημίας ή τραυματισμού σε οποιοδήποτε άλλο Κράτος Μέρος. ( Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή οποιασδήποτε άλλης εχθρικής χρήσης των τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος, Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη, 18 Μαΐου 1977. Τέθηκε σε ισχύ: 5 Οκτωβρίου 1978, βλ. το πλήρες κείμενο της Σύμβασης στο Παράρτημα)

Michel Chossudovsky,  4 Νοεμβρίου 2021

***

Ο στρατός των ΗΠΑ «Διαθέτει τον καιρό»; Το «Weaponizing the Weather» ως όργανο σύγχρονου πολέμου;

Ο αμερικανός μαθηματικός John von Neumann, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ξεκίνησε την έρευνά του για την τροποποίηση του καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου και προέβλεψε «μορφές κλιματικού πολέμου που δεν είχαν φανταστεί ακόμη». Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές σποράς σύννεφων, ξεκινώντας το 1967 στο πλαίσιο του Project Popeye, στόχος του οποίου ήταν η παράταση της εποχής των μουσώνων και ο αποκλεισμός των οδών ανεφοδιασμού του εχθρού κατά μήκος του μονοπατιού Χο Τσι Μινχ.

Ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει προηγμένες δυνατότητες που του επιτρέπουν να αλλάζει επιλεκτικά τα καιρικά μοτίβα. Η τεχνολογία, η οποία αναπτύχθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1990 στο πλαίσιο του High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) , ήταν ένα παράρτημα της Στρατηγικής Αμυντικής Πρωτοβουλίας – «Star Wars». Από στρατιωτική άποψη, το HAARP –το οποίο καταργήθηκε επίσημα το 2014– είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής, που λειτουργεί από την εξωτερική ατμόσφαιρα και είναι ικανό να αποσταθεροποιήσει τα γεωργικά και οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Επισήμως, το πρόγραμμα HAARP έχει κλείσει στην τοποθεσία του στην Αλάσκα. Ωστόσο, η τεχνολογία της τροποποίησης του καιρού καλύπτεται από μυστικότητα. Τα έγγραφα του HAARP επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία ήταν πλήρως λειτουργική από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

(Για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε Michel Chossudovsky, The Ultimate Weapon of Mass Destruction: Owning the Weather for Military Use , που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από την Global Research το 2006). 

Πρέπει να τονιστεί ότι ενώ ο αμερικανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι ο καιρικός πόλεμος είναι πλήρως επιχειρησιακός, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις για τη στρατιωτική του χρήση εναντίον των εχθρών των ΗΠΑ. Το θέμα είναι ένα ταμπού μεταξύ των περιβαλλοντικών αναλυτών. Δεν έχει γίνει καμία σε βάθος έρευνα για να αποκαλυφθούν οι επιχειρησιακές διαστάσεις του καιρικού πολέμου.

Η ειρωνεία είναι ότι οι επιπτώσεις των τεχνικών ENMOD για στρατιωτική χρήση τεκμηριώθηκαν από το CBC TV στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Το ρεπορτάζ του CBC TV αναγνώρισε ότι η εγκατάσταση HAARP στην Αλάσκα υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είχε την ικανότητα να πυροδοτεί τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες και ξηρασίες: .

Η κατευθυνόμενη ενέργεια είναι μια τόσο ισχυρή τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση της ιονόσφαιρας για να μετατρέψει τον καιρό σε πολεμικό όπλο. Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε μια πλημμύρα για να καταστρέψετε μια πόλη ή ανεμοστρόβιλους για να αποδεκατίσετε έναν στρατό που πλησιάζει στην έρημο.  Ο στρατός έχει αφιερώσει τεράστιο χρόνο στην αλλαγή του καιρού ως ιδέα για περιβάλλοντα μάχης. Εάν ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός έπεφτε πάνω από μια πόλη, βασικά όλα τα ηλεκτρονικά πράγματα στο σπίτι σας θα έκλειναν το μάτι και θα έσβηναν και θα καταστρέφονταν οριστικά».

CBC 1996 τηλεοπτική αναφορά για το  έργο HAARP

"Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather"

Σε αυτό το άρθρο θα παρέχουμε βασικά αποσπάσματα από ένα έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ του 1996 που αναλύει τεχνικές τροποποίησης του καιρού για στρατιωτική χρήση.

Ο υποκείμενος στόχος από στρατιωτική σκοπιά είναι «Κατάκτηση του Καιρού».

Την εποχή που ανατέθηκε αυτή η μελέτη το 1996, το πρόγραμμα HAARP ήταν ήδη πλήρως λειτουργικό όπως τεκμηριώνεται από το ντοκιμαντέρ CBC.

Ο αναφερόμενος σκοπός της Έκθεσης περιγράφεται παρακάτω:

Σε αυτό το έγγραφο δείχνουμε ότι η κατάλληλη εφαρμογή της τροποποίησης του καιρού μπορεί να προσφέρει κυριαρχία στον χώρο μάχης σε βαθμό που δεν είχε φανταστεί ποτέ. Στο μέλλον, τέτοιες επιχειρήσεις θα ενισχύσουν την υπεροχή του αέρα και του διαστήματος και θα παρέχουν νέες επιλογές για τη διαμόρφωση του χώρου μάχης και την επίγνωση του χώρου μάχης εκεί, περιμένοντας από εμάς να τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί». το 2025 μπορούμε να «Οικοποιήσουμε τον καιρό». (Ανατέθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έγγραφο AF 2025 Τελική Έκθεση, (δημόσιο έγγραφο)  

Κλιματική Αλλαγή, Γεωμηχανική και Τεχνικές Περιβαλλοντικής Τροποποίησης (ENMOD)

https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-12-at-15.48.34.png

Τροποποίηση καιρού, σύμφωνα με το έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ AF 2025 Τελική Έκθεση, 

« Προσφέρει στον πολεμικό μαχητή μια ευρεία γκάμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο», οι δυνατότητες, λέει, εκτείνονται μέχρι την πυροδότηση πλημμύρων, τυφώνων, ξηρασιών και σεισμών:

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς… Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για αποτρεπτικούς σκοπούς. Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή τροποποίησης του διαστημικού καιρού… και η παραγωγή τεχνητού καιρού αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών». 

 https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-12-at-14.49.13.png

Δείτε πλήρεις εκθέσεις που παρήγγειλε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

 ….Από την ενίσχυση των φιλικών επιχειρήσεων ή τη διατάραξη αυτών του εχθρού μέσω μικρής κλίμακας προσαρμογής των φυσικών καιρικών συνθηκών έως την πλήρη κυριαρχία των παγκόσμιων επικοινωνιών και τον έλεγχο του αντιδιαστήματος, η τροποποίηση του καιρού προσφέρει στον πολεμικό μαχητή ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει αντίπαλος. Μερικές από τις πιθανές δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει ένα σύστημα τροποποίησης του καιρού σε έναν αρχηγό πολεμικής μάχης (CINC) παρατίθενται στον πίνακα 1.

https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-12-at-14.52.22.png

Πηγή: Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Γιατί θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα ​​με τον καιρό; είναι ο υπότιτλος του κεφαλαίου 2 της Έκθεσης

«Σύμφωνα με τον στρατηγό Γκόρντον Σάλιβαν, πρώην αρχηγό του επιτελείου του Στρατού, «Καθώς πηδάμε την τεχνολογία στον 21ο αιώνα, θα μπορούμε να βλέπουμε τον εχθρό μέρα ή νύχτα, με οποιονδήποτε καιρό – και να τον κυνηγάμε αμείλικτα». Η συνολική, ακριβής, σε πραγματικό χρόνο, ισχυρή, συστηματική ικανότητα τροποποίησης του καιρού θα παρείχε στα CINC που πολεμούν τον πόλεμο έναν ισχυρό πολλαπλασιαστή δύναμης για την επίτευξη στρατιωτικών στόχων. Δεδομένου ότι ο καιρός θα είναι κοινός για όλα τα πιθανά μέλλοντα, μια δυνατότητα τροποποίησης του καιρού θα είναι καθολικά εφαρμόσιμη και θα έχει χρησιμότητα σε όλο το φάσμα των συγκρούσεων. Η ικανότητα να επηρεάζει τον καιρό ακόμη και σε μικρή κλίμακα θα μπορούσε να το αλλάξει από υποβαθμιστή δύναμης σε πολλαπλασιαστή δύναμης.»

Κάτω από την επικεφαλίδα:

Τι εννοούμε με τον όρο «τροποποίηση καιρού»;

Η έκθεση αναφέρει:

«Ο όρος τροποποίηση του καιρού μπορεί να έχει αρνητική σημασία για πολλούς ανθρώπους, πολίτες και στρατιωτικούς. Είναι επομένως σημαντικό να καθοριστεί το πεδίο που θα εξεταστεί σε αυτό το έγγραφο, έτσι ώστε οι πιθανοί επικριτές ή οι υποστηρικτές περαιτέρω έρευνας να έχουν μια κοινή βάση για συζήτηση.

Με την ευρεία έννοια, η τροποποίηση του καιρού μπορεί να χωριστεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες: την καταστολή και την εντατικοποίηση των καιρικών προτύπων . Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία εντελώς νέων καιρικών σχημάτων, την εξασθένηση ή τον έλεγχο ισχυρών καταιγίδων ή ακόμα και την αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος σε μεγάλη ή/και μακροχρόνια κλίμακα. Στις πιο ήπιες και λιγότερο αμφιλεγόμενες περιπτώσεις μπορεί να συνίσταται στην πρόκληση ή την καταστολή βροχοπτώσεων, νεφών ή ομίχλης για σύντομο χρονικό διάστημα σε μια περιοχή μικρής κλίμακας. Άλλες εφαρμογές χαμηλής έντασης μπορεί να περιλαμβάνουν την αλλαγή και/ή τη χρήση του κοντινού χώρου ως μέσου για τη βελτίωση των επικοινωνιών, τη διακοπή της ενεργητικής ή παθητικής ανίχνευσης ή άλλους σκοπούς. (η έμφαση δόθηκε)

Η πυροδότηση των καταιγίδων:

«Οι τεχνολογίες τροποποίησης του καιρού ενδέχεται να περιλαμβάνουν τεχνικές που θα αυξάνουν την απελευθέρωση λανθάνουσας θερμότητας στην ατμόσφαιρα, θα παρέχουν πρόσθετους υδρατμούς για την ανάπτυξη κυψελών σύννεφων και θα παρέχουν πρόσθετη επιφάνεια και χαμηλότερη θέρμανση για την αύξηση της ατμοσφαιρικής αστάθειας.

Κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία οποιασδήποτε προσπάθειας πυροδότησης κυψέλης καταιγίδας είναι οι προϋπάρχουσες ατμοσφαιρικές συνθήκες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι ήδη υπό όρους ασταθής και η μεγάλης κλίμακας δυναμική πρέπει να υποστηρίζει την ανάπτυξη κάθετου νέφους. Το επίκεντρο της προσπάθειας τροποποίησης του καιρού θα ήταν η παροχή πρόσθετων «συνθηκών» που θα καθιστούσαν την ατμόσφαιρα αρκετά ασταθή ώστε να δημιουργήσει σύννεφα και τελικά ανάπτυξη θυελλωδών κυττάρων. Η διαδρομή των κυψελών καταιγίδας μόλις αναπτυχθεί ή βελτιωθεί εξαρτάται όχι μόνο από τη δυναμική της μεσοκλίμακας της καταιγίδας αλλά από τα μοτίβα ροής ατμοσφαιρικού ανέμου περιφερειακής και συνοπτικής (παγκόσμιας) κλίμακας στην περιοχή που επί του παρόντος δεν υπόκεινται σε ανθρώπινο έλεγχο.» (σελίδα 19)

Συμμετέχει η CIA στην Κλιματική Μηχανική; 

Η συμμετοχή της CIA στις τεχνολογίες της κλιματικής αλλαγής

Τον Ιούλιο του 2013, τα νέα του MSN ανέφεραν ότι η CIA συμμετείχε στη χρηματοδότηση ενός έργου της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) που εστιάζει στη γεωμηχανική και τη χειραγώγηση του κλίματος. Η έκθεση όχι μόνο αναγνώρισε αυτές τις τεχνολογίες, αλλά επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εμπλέκονται τακτικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος της κλιματικής χειραγώγησης:

«Η CIA βοηθά στη χρηματοδότηση της έρευνας επειδή η NAS σχεδιάζει επίσης να αξιολογήσει «τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια (που θα μπορούσαν να σχετίζονται) με τις τεχνολογίες γεωμηχανικής που αναπτύσσονται κάπου στον κόσμο», είπε ο Κέρνεϊ.

Σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email, ο Christopher White, εκπρόσωπος του γραφείου δημοσίων υποθέσεων της CIA, είπε στο MSN: «Σε ένα θέμα όπως η κλιματική αλλαγή, ο οργανισμός συνεργάζεται με επιστήμονες για να κατανοήσει καλύτερα το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στην εθνική ασφάλεια».

Αν και η CIA και το NAS είναι σιωπηλά σχετικά με το ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ανησυχίες, ένας ερευνητής σημειώνει ότι η γεωμηχανική έχει τη δυνατότητα να διαταράξει σκόπιμα τον καιρό για τρομοκρατικούς ή στρατιωτικούς στόχους.

Ο John Pike, διευθυντής της GlobalSecurity.org, μιας εταιρείας με έδρα την Ουάσιγκτον που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση αναδυόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια, λέει ότι οι ανησυχίες για τον πιθανό αντίκτυπο της γεωμηχανικής δεν είναι τόσο υψίστης σημασίας όσο τα πιθανά ζητήματα ασφάλειας που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν μην χρησιμοποιείς την τεχνολογία.

«Μια αποτυχία ενασχόλησης με τη γεωμηχανική θα μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική σταθερότητα άλλων χωρών και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα για τις ΗΠΑ», είπε.

Το έργο NAS υποστηρίζεται από την κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ, την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος και το Υπουργείο Ενέργειας.

Ιστορικά παραδείγματα σχετικών τεχνολογιών (π.χ. σπορά νεφών και άλλες αλλαγές καιρού) για διδάγματα που θα μπορούσαν να αντληθούν σχετικά με τις αντιδράσεις της κοινωνίας, εξετάστε ποιες διεθνείς συμφωνίες υπάρχουν που μπορεί να σχετίζονται με την πειραματική δοκιμή ή την ανάπτυξη τεχνολογιών γεωμηχανικής και εξερευνήστε εν συντομία πιθανές κοινωνικές και ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με τη γεωμηχανική. Αυτή η μελέτη έχει σκοπό να παρέχει μια προσεκτική, σαφή επιστημονική βάση που ενημερώνει τις ηθικές, νομικές και πολιτικές συζητήσεις γύρω από τη γεωμηχανική».

(Δείτε http://www8.nationalacademies.org/cp/projectview.aspx?key=49540)

https://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-12-at-16.37.39.png

Σύμφωνα με μια  αναφορά του 2015  στην Independent (στιγμιότυπο παραπάνω), που αναφέρει έναν διάσημο Αμερικανό επιστήμονα Άλαν Ρόμποκ:

«Ένας ανώτερος Αμερικανός επιστήμονας του κλίματος μίλησε για τον φόβο που βίωσε όταν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προφανώς τον ρώτησαν για την πιθανότητα να οπλίσει τον καιρό, καθώς μια σημαντική έκθεση για τη γεωμηχανική πρόκειται να δημοσιευτεί αυτήν την εβδομάδα.

Ο καθηγητής Άλαν Ρόμποκ δήλωσε ότι πριν από τρία χρόνια, δύο άνδρες που ισχυρίζονταν ότι ήταν από τη CIA τον είχαν τηλεφωνήσει για να τον ρωτήσουν εάν οι ειδικοί θα μπορούσαν να πουν εάν οι εχθρικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να χειραγωγούν τον καιρό των ΗΠΑ, αν και υποψιαζόταν ότι ο σκοπός της κλήσης ήταν να βρουν Αν οι αμερικανικές δυνάμεις μπορούσαν να επέμβουν στο κλίμα άλλων χωρών».


Παραγγείλετε απευθείας από την Global Research Publishers

Η Παγκοσμιοποίηση του Πολέμου: Ο «Μακρύς Πόλεμος» της Αμερικής ενάντια στην Ανθρωπότητα

Μισέλ Τσοσουντόφσκι

 

Το ηγεμονικό σχέδιο της Αμερικής στην εποχή μετά την 11η Σεπτεμβρίου είναι η «Παγκοσμιοποίηση του Πολέμου» όπου η στρατιωτική μηχανή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ —σε συνδυασμό με μυστικές επιχειρήσεις πληροφοριών, οικονομικές κυρώσεις και την ώθηση της «αλλαγής καθεστώτος»— αναπτύσσεται σε όλες τις μεγάλες περιοχές της κόσμος. Η απειλή ενός προληπτικού πυρηνικού πολέμου χρησιμοποιείται επίσης για να εκβιάσει τις χώρες να υποταχθούν.

Αυτός ο «Μακρύς Πόλεμος κατά της Ανθρωπότητας» διεξάγεται στο απόγειο της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία.

Συνδέεται στενά με μια διαδικασία παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των εθνικών οικονομιών και τη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο απώτερος στόχος είναι η παγκόσμια κατάκτηση υπό τον μανδύα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «δυτικής δημοκρατίας».

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Παγκόσμια Έρευνα

Πνευματικά δικαιώματα © Καθηγητής Michel Chossudovsky , Global Research, 2021

 

Πηγη: Απο ηλεκτρονικό ταχυδρομειο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters