Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Οι πυρκαγιές της Καλιφόρνιας αυξάνουν τον αγώνα για την κλιματική αλλαγή πριν από την επίσκεψη του Τραμπ

 

 Με πληρώματα μάχεται πυρκαγιές που έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 35 άνθρωποι, καταστράφηκαν γειτονιές και τύλιξε τη Δυτική Ακτή στον καπνό, ένας άλλος αγώνας έχει προκύψει: οι ηγέτες των Δημοκρατικών υπό την ηγεσία των κρατών και ο πρόεδρος Donald Trump συγκρούστηκαν πάνω από το ρόλο της κλιματική αλλαγή πριν από την επίσκεψή του τη Δευτέρα στην Καλιφόρνια.

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας, του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον έχουν δει ιστορικές πυρκαγιές που έχουν καεί γρηγορότερα και μακρύτερα από ποτέ. Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν συνδέσει τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στις ΗΠΑ με την υπερθέρμανση του πλανήτη από την καύση άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι δημοκρατικοί κυβερνήτες λένε ότι οι πυρκαγιές είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ κατηγόρησε την κακή διαχείριση των δασών για τις φλόγες που έπληξαν την περιοχή και έβαλαν αέρα σε μέρη όπως το Πόρτλαντ, το Όρεγκον, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο μερικά από τα χειρότερα στον κόσμο.

Ο Τραμπ κατευθύνεται στο πάρκο McClellan, μια πρώην αεροπορική βάση λίγο έξω από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουντ Ντερε. Το γραφείο της κυβέρνησης Καλιφόρνια Gavin Newsom είπε ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ. Την Τρίτη, η υποψήφια αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις κατευθύνεται στο Φρέσνο της Καλιφόρνια. 

Οι κυβερνήτες ήταν αμβλείς: Ο Κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ινσέλ την Κυριακή χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή «πυρκαγιά στα κράτη μας στη Δύση».

«Είναι ενοχλητικό τώρα που όταν έχουμε αυτή την κοσμική πρόκληση για τις κοινότητές μας, με ολόκληρη τη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών να καίγεται, να έχουμε έναν πρόεδρο να αρνηθεί ότι αυτές δεν είναι απλώς πυρκαγιές, αυτές είναι οι κλιματικές πυρκαγιές», Ο Jay Inslee είπε την Κυριακή στο “This Week” του ABC.

Καθώς η Newsom έκανε περιοδεία σε ένα φάντασμα τοπίο που καταστράφηκε από φλόγες την Παρασκευή, φώναξε το «ιδεολογικό BS» εκείνων που αρνούνται τον κίνδυνο.

«Η συζήτηση έχει τελειώσει γύρω από την αλλαγή του κλίματος. Απλώς ελάτε στην πολιτεία της Καλιφόρνια, παρατηρήστε το με τα μάτια σας », είπε.

Σημείωσε ότι μόλις τον περασμένο μήνα, η Καλιφόρνια είχε τον πιο ζεστό Αύγουστο, με παγκόσμια ρεκόρ στη θάνατο του Death Valley. Είχε 14.000 ξηρές αστραπές που πυροδότησαν εκατοντάδες πυρκαγιές, μερικές που συνδυάστηκαν με τη δημιουργία πέντε από τις 10 μεγαλύτερες πυρκαγιές στην καταγεγραμμένη ιστορία του κράτους. Και είχε κύματα θερμότητας πλάτη-πλάτη.

Η Κυβερνήτρια του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν δήλωσε ότι περίπου 500.000 στρέμματα συνήθως καίγονται κάθε χρόνο, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι φλόγες έχουν καταπιεί πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα, δείχνοντας τη μακροχρόνια ξηρασία και τις πρόσφατες διακυμάνσεις του άγριου καιρού στην πολιτεία.

«Αυτό είναι πραγματικά το καμπαναριό για την κλιματική αλλαγή στη Δυτική Ακτή», είπε την Κυριακή στο «Face the Nation» του CBS. «Και αυτό είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για όλους μας ότι πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

Σε ένα ράλι στη Νεβάδα, ο Τραμπ κατηγόρησε τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη διαχειρίζονται τη γη, λέγοντας «πρόκειται για τη διαχείριση των δασών». Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Peter Navarro επαναλήφθηκε εκείνη την Κυριακή στο «Κράτος της Ένωσης» του CNN, λέγοντας ότι για πολλά χρόνια στην Καλιφόρνια, «ιδιαίτερα λόγω των περικοπών του προϋπολογισμού, δεν υπήρχε τάση να διαχειριστούμε τα δάση μας».

Η διαχείριση των δασών, η οποία περιλαμβάνει την αραίωση δέντρων και την εκκαθάριση των πινέλων, είναι δαπανηρή, εντατική εργασία που είναι αποτελεσματική στη μείωση των καυσίμων για πυρκαγιές. Εκατομμύρια δολάρια δαπανούνται σε τέτοιες προσπάθειες μείωσης κάθε χρόνο σε δυτικές πολιτείες, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Οι προσπάθειες μπορούν επίσης να είναι χαμηλότερες όταν οι ιδιοκτήτες σπιτιού σε αγροτικές περιοχές δεν κάνουν παρόμοιες προσπάθειες στις δικές τους ιδιοκτησίες.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti κατηγόρησε τον Trump ότι διαιωνίζει ένα ψέμα ότι μόνο η διαχείριση των δασών μπορεί να περιορίσει τις τεράστιες πυρκαγιές που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Επισήμανε την ξηρασία και την ανάγκη μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

«Μιλήστε με έναν πυροσβέστη, αν νομίζετε ότι η αλλαγή του κλίματος δεν είναι πραγματική», δήλωσε ο δήμαρχος του Δημοκρατικού στο «Κράτος της Ένωσης» του CNN.

Δεν είναι σαφές εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη προκάλεσε τις ξηρές, θυελλώδεις συνθήκες που τροφοδότησαν τις πυρκαγιές στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό, αλλά ένας θερμότερος κόσμος μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ακραίων συμβάντων και να συμβάλει στη σοβαρότητά τους, δήλωσε ο Γκρεγκ Τζόουνς, καθηγητής και ερευνητικός κλιματολόγος στο Πανεπιστήμιο Linfield στο McMinnville, Όρεγκον.

Οι προειδοποιήσεις για χαμηλή υγρασία και ισχυρούς ανέμους θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις φλόγες στο σκληρό πλήγμα στο νότιο Όρεγκον στη Βόρεια Καλιφόρνια και να διαρκέσουν έως την Τρίτη. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους καθώς οι φλόγες που κινούνται γρήγορα μετατρέπουν τις γειτονιές σε τίποτα, εκτός από καμμμένα ερείπια και καμένα αυτοκίνητα.

Τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν στο Όρεγκον. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι λείπουν περισσότερα άτομα και ο αριθμός των θανάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, αν και δεν έχουν πει πόσο υψηλά θα μπορούσαν να πάνε τα διόδια κατά την αναζήτηση. Στην Καλιφόρνια, 24 άνθρωποι έχουν πεθάνει και ένα άτομο σκοτώθηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Ο πυροσβέστης Steve McAdoo, ο οποίος έχει περάσει από μια φωτιά στην άλλη στο Όρεγκον για έξι ημέρες, είπε ότι οι γείτονές του σε αγροτικές περιοχές έξω από το Πόρτλαντ πρέπει να καθαρίσουν δέντρα κοντά στα σπίτια τους, επειδή μια εβδομάδα όπως μόλις επέζησαν θα μπορούσε να συμβεί ξανά.

«Νομίζω πως αλλάζει το κλίμα, ίσως να μην είναι η τελευταία φορά», είπε.

Στη μικρή πόλη Talent του νότιου Όρεγκον, ο Dave Monroe επέστρεψε στο καμένο σπίτι του, ελπίζοντας εν μέρει να βρει τις τρεις γάτες του.

«Σκεφτήκαμε ότι θα βγούμε από αυτό το καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές», είπε. «Υπάρχει κάτι που συμβαίνει, αυτό είναι σίγουρο, φίλε. Κάθε καλοκαίρι καίμε. "


https://www.foxla.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters