Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Το Facebook καταργεί την ομάδα συνωμοσίας QAnon με 200.000 μέλη

Αυτό το σύμβολο και το σύνθημα έχουν
γίνει έμβλημα του QAnon
Τακης Μαιανδρος Δημητρακοπουλος 
7 Αυγούστου 2020
Μοιραστείτε το με το Facebook Μοιραστείτε το με το WhatsApp Μοιραστείτε το με το Messenger Μοιραστείτε το με το Twitter 

Το Facebook έχει διαγράψει μια μεγάλη ομάδα αφιερωμένη στην κοινή χρήση και τη συζήτηση των θεωριών συνωμοσίας του QAnon.


Το QAnon είναι μια ευρεία, αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας ότι ένα δίκτυο «βαθιάς κατάστασης» ισχυρών κυβερνητικών, επιχειρηματικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης διεξάγει μυστικό πόλεμο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι η ομάδα αφαιρέθηκε για "επανειλημμένη δημοσίευση περιεχομένου που παραβίαζε τις πολιτικές μας".

Τον περασμένο μήνα, τόσο το Twitter όσο και το TikTok κατέστρεψαν επίσης το περιεχόμενο QAnon.

Το Twitter απαγόρευσε χιλιάδες λογαριασμούς και είπε ότι θα αποκλείσει τις διευθύνσεις URL του QAnon, ενώ το TikTok διέγραψε hashtag που σηματοδότησαν βίντεο QAnon.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαγραμμένη ομάδα Facebook, που ονομάζεται Official Q / Qanon, είχε σχεδόν 200.000 μέλη.

Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές άλλες ομάδες QAnon που είναι ακόμη ενεργές στην πλατφόρμα.

Οι οπαδοί του QAnon υποστηρίζουν κυρίως τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το Reuters αναφέρει ότι το επίσημο Q / QAnon "πέρασε τη γραμμή" σχετικά με τον εκφοβισμό, την παρενόχληση, τη ρητορική μίσους και την ανταλλαγή πιθανών επιβλαβών παραπληροφόρησης.

Το FBI πέρυσι εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τους «εγχώριους εξτρεμιστές που βασίζονται στη θεωρία της συνωμοσίας» και όρισε την QAnon ως πιθανή εγχώρια εξτρεμιστική απειλή.



Τι είναι το QAnon;
Από τους Shayan Sardarizadeh και Jack Goodman , ομάδα κατά της παραπληροφόρησης του BBC

Το QAnon είναι μια ευρεία, αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας ότι ο Πρόεδρος Τραμπ πρέπει να πολεμήσει ενάντια σε ένα παράνομο δίκτυο «βαθιάς κατάστασης» πολιτικών, επιχειρηματικών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και ελίτ ψυχαγωγίας, που συχνά περιλαμβάνει σατανικές συνωμοσίες και εμπορία παιδιών.

Το QAnon ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 στον ανώνυμο πίνακα μηνυμάτων 4chan. Ένας χρήστης ισχυρίστηκε ότι είχε άδεια ασφαλείας εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ και υπέγραψε τις αναρτήσεις του ανώνυμα ως "Q" - εξ ου και το όνομα QAnon. Το Q επικοινωνεί σε κρυπτικές δημοσιεύσεις και ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται άμεσα σε μια μυστική έρευνα υπό την ηγεσία του Τραμπ για ένα παγκόσμιο δίκτυο κακοποιητών παιδιών.

Ο QAnon ακολούθησε το έπος "pizzagate" το 2016 - μια ψεύτικη θεωρία για τους πολιτικούς του Δημοκρατικού Κόμματος που έτρεχαν ένα παιδόφιλο δαχτυλίδι από ένα εστιατόριο πίτσας της Ουάσιγκτον.

Οι επιρροείς QAnon έχουν μεγάλο κοινό στα κοινωνικά μέσα. Προτρέπουν τους οπαδούς να "κάνουν τη δική τους έρευνα" - με άλλα λόγια, να παρακολουθούν βίντεο YouTube και να μιλούν με άλλους υποστηρικτές - για να λύσουν τους γρίφους του Q. Στα σχεδόν τρία χρόνια ύπαρξής της, η συνωμοσία έχει προσελκύσει τεράστια κίνηση στο Facebook, το Twitter, το Instagram, το YouTube και το Reddit, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες αφοσιωμένους οπαδούς. Αυτό περιλαμβάνει διασημότητες και δεκάδες υποψηφίους που συμμετέχουν στο Κογκρέσο φέτος.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του coronavirus, οι επιρροείς του Q έχουν διαδώσει αβάσιμες θεωρίες σχετικά με τον coronavirus, χαρακτηρίζοντάς τον «φάρσα βαθιάς κατάστασης» και έχουν προωθήσει παραπληροφόρηση σχετικά με τις μάσκες προσώπου και τα εμβόλια.





https://www.bbc.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters