Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

«Σιωπή» Του Πάπα Για Την Αγιά Σοφιά - Δεν Έχει Πει «Λέξη»

Προβληματισμό προκαλεί στον χριστιανικό κόσμο η μέχρι στιγμής, αδικαιολόγητη σιωπή του Βατικανού και προσωπικά του Πάπα Φραγκίσκου για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος, τόσο σε θρησκευτικό όσο σε πολιτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο έχει λάβει σαφή θέση απέναντι στην πρόθεση της Τουρκίας να βεβηλώσει για μια ακόμη φορά τον ναό της του Θεού Σοφίας, ο λαλίστατος και πάντα ευαίσθητος επίσκοπος της Ρώμης… σιωπά.


Κι αν κατά τη διάρκεια των διαδικασιών η σιωπή του Βατικανού μπορούσε να δικαιολογηθεί ως «διπλωματική», η σιωπή αυτή δεν έσπασε ούτε μετά την απόφαση Ερντογάν.

Αν δεν καταδικάσει ο Πάπας την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, κοινό χριστιανικό «μέτωπο» ενάντια στην απόφαση δεν μπορεί να υπάρξει. Εννοείται πως η στάση του Πάπα επηρεάζει και τη στάση των πολιτικών ηγεσιών των κρατών, ειδικά της κεντρικής Ευρώπης.

Η σιωπή της Αγίας Έδρας δεν είναι το μόνο σημείο που προβληματίζει τους Ορθοδόξους για την στάση των Ρωμαιοκαθολικών απέναντι σε αυτό το εξόχως σημαντικό ζήτημα.

Ένα μήνα πριν, στις 18 Ιουνίου, οι Ρωμαιοκαθολικοί Επίσκοποι της Τουρκίας σε δήλωση τους προς το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων (CNA) η οποία αναμεταδόθηκε από πολλά άλλα καθολικά και όχι μόνο ΜΜΕ, επέλεξαν να στηρίξουν την τουρκική κυβέρνηση λέγοντας πως το αν θα μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος ή όχι είναι υπόθεση της τουρκικής κυβέρνησης.

«Είμαστε μια Εκκλησία που στερείται νομικού καθεστώτος, επομένως δεν μπορούμε να δώσουμε συμβουλές για τα εσωτερικά ζητήματα αυτής της χώρας », είχαν δηλώσει χαρακτηριστικά οι ΡΚαθολικοί επίσκοποι της Τουρκίας συμπληρώνοντας πως «Αν και θα θέλαμε η Αγία Σοφία να διατηρήσει τον χαρακτήρα της ως μουσείο, δεν είναι για εμάς να παρέμβουμε ή ακόμη και να εκφράσουμε τη γνώμη μας για μια απόφαση που αφορά αποκλειστικά την Τουρκική Δημοκρατία».

Την ώρα που η Αγία Έδρα σιωπούσε και οι συνεπίσκοποι τους στην Τουρκία «ένιπταν τας χείρας» τους για το θέμα της Αγίας Σοφίας, οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ήταν οι Ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι της Ελλάδας η Σύνοδος των οποίων απέστειλε επιστολή προς τον Τούρκο πρόεδρο καλώντας τον να σταματήσει τις ενέργειες.

«Η Ιερά Σύνοδος δεν θέλει να πιστέψει ότι πράγματι προτίθεστε να προβείτε σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία θα προσέβαλλε το θρησκευτικό αίσθημα των ανά την οικουμένη δύο δισεκατομμυρίων Χριστιανών.

Σε περίπτωση που υπάρχει, έστω και στο νου σας, μία τέτοια σκέψη, σας ζητούμε να αποσύρετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα δημιουργήσει μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των Μονοθεϊστικών Θρησκειών.

Αυτό είναι αδιανόητο για μας, ιδιαίτερα σήμερα που γίνεται προσπάθεια σεβασμού της πίστης κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα σε Δημοκρατικά Κράτη» έγραψε η Καθολική Ιεραρχία της Ελλάδας προς τον Τ. Ερντογάν.



https://www.ksipnistere.com

Τακης Μαιανδρος Δημητρακοπουλος
ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ

ΑΘΗΝΑ ΣΟΦΙΑ - "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"
... ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΛΗΘΗ...
............
Βύζας και Βυζάντιο.
Η πόλη του Βύζα, γιου του Απόλλωνα Κάρνειου και της Κερόεσσας του Καρμάνωρα, είχε τείχη ισχυρά, θεόκτιστα, όπως η Τροία! Τα έκτισε ο Βύζας με τη βοήθεια του Απόλλωνα και φυσικά του Ποσειδώνα. Τα τείχη είχαν δύο εισόδους “επί το θράκιον” και 27 πύργους από τους οποίους υπερείχε ο πύργος του Ηρακλή. Τούτος ο πύργος είχε την ιδιότητα να μεταδίδει τη φωνή εκείνων που βρισκόταν έξω προς τα μέσα, σαν ηχείο.
Σχετικά πρόσφατα ήρθε στο φως η ύπαρξη αυτής της αρχαιότατης πόλης. Τα ευρήματα χρονολογούνται τουλάχιστον 6.000 χρόνια πριν από τον 7ο π.χ.χ. αιώνα και την αποικία των Μεγαρέων, δηλαδή, στην 7η χιλιετία π.χ.χ. https://alfeiospotamos.gr/?p=12624
..........
ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ https://alfeiospotamos.gr/?p=12756
..........
Η υπόγεια Κωνσταντινούπολη https://alfeiospotamos.gr/?p=12401
[…Ούτως επί παραδείγματος, ιδρυθείσης μετ’ ολίγον της Κωνσταντινουπόλεως, μετεφέρθησαν εις τας πλατείας αυτής και τα παλάτια ο Πύθιος Απόλλων, και ο Σμίνθιος, και ο εν Δελφοίς τρίπους, και αι Ελικωνιάδες Μούσαι και άλλα…
Πολλά των κειμηλίων τούτων ήσαν έργα του Πραξιτέλους, του Φειδίου και των άλλων δαιμονίων της τέχνης λειτουργών, κατεστράφησαν δε υπό των βαρβάρων εκείνων, τα μεν χάλκινα πάντα σχεδόν εκ βαναύσου πλεονεξίας και των λιθίνων δε τα πλείστα εξ απειροκαλίας τη αληθεία κτηνώδους.
Επί της Κωνσταντινείου αγοράς, εκεί όπου είναι το Ταούκ παζάρ, ίστατο πολύχαλκος Ήρα και Πάρις χειρίζων τη Αφροδίτη το χρύσεον μήλον της Έριδος.
Το της Ήρας άγαλμα το οποίον πάλαι ποτέ εκόσμει το εν Σάμω ιερόν της θεάς, ήτο τοσούτον κολοσσιαίον, ώστε ότε ανετράπη υπό των σταυροφόρων ίνα χωνευθή και μεταβληθή εις νόμισμα, τέσσαρα ζεύγη βοών μόλις ηδυνήθησαν να αποκομίσωσι την κεφαλήν αυτού μόνην εις το παλάτιον του Βουκολέοντος…
Παπαρρηγόπουλος... https://alfeiospotamos.gr/?p=5943 ]
...
Μεγάλο μέρος της δεξαμενής είναι κατασκευασμένο από ερείπια παλαιότερων κτιρίων, πιθανότατα γιατί επρόκειτο για υπόγειο, μη ορατό κτίσμα, αν και ορισμένα στοιχεία του αρχιτεκτονικού διάκοσμου είναι αξιοσημείωτα. Δύο κίονες, που στηρίζονται σε αρχαίες ελληνικές βάσεις και βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά της κινστέρνας, υποβαστάζονται από ογκόλιθους, όπου έχουν σκαλιστεί δύο ογκώδη γοργόνεια, με ανάγλυφες κεφαλές Μέδουσας, ένα από αυτά τοποθετημένο ανάποδα και το άλλο στο πλάι.
Οι κίονες ίσως προέρχονται από κάποιο νυμφαίο και οι δύο κεφαλές τοποθετήθηκαν πιθανώς από τον Ιουστινιανό...
............
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ. ΤΟ ΛΑΒΑΡΟΝ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο…ΗΓΕΜΩΝ. https://alfeiospotamos.gr/?p=5998

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters