Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Μητέρα Τερέζα Ινδία φιλανθρωπικό σπίτι «πωλούνται μωρά»

Αντιπροσωπευτική εικόνα τεσσάρων ιεραποστολών φιλανθρωπικών γυναικών
Η φιλανθρωπική οργάνωση φιλοξενεί άγαμες έγκυες γυναίκες
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE από BBC
Δύο άλλες γυναίκες εργαζόμενοι από το κέντρο έχουν τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνονται για άλλες πιθανές περιπτώσεις.
Η αστυνομία ανέλαβε δράση μετά την καταγγελία της επιτροπής παιδικής πρόνοιας του κράτους (CWC).
Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι το περιστατικό «σοκαρίστηκε» τα μέλη του.
"Είμαστε σοκαρισμένοι που γνωρίζουμε τι έχει συμβεί στο σπίτι μας ...
Είναι εντελώς αντίθετο με την ηθική μας πεποίθηση. Εξετάζουμε προσεκτικά αυτό το ζήτημα. Θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ, αν έχει συμβεί", Sunita Ο Kumar του Missionaries of Charity είπε στο BBC.
Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν ότι διευρύνουν το πεδίο της έρευνάς τους.
"Ανακαλύψαμε ότι κάποια άλλα μωρά έχουν επίσης πωληθεί παράνομα από το κέντρο", δήλωσε αστυνομικός στην Niraj Sinha του BBC Hindi. "Έχουμε αποκτήσει τα ονόματα των μητέρων αυτών των μωρών και ερευνούμε περαιτέρω."
Η αστυνομία ανακάλυψε επίσης 140.000 ρουπίες (2.150 $, 1.625 £) από το κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Τζαρκχάντ, Ράντσι.

Καθολικές καλόγριες από τη σειρά των ιεραποστολών της φιλανθρωπίας συγκεντρώνονται κάτω από μια εικόνα της Μητέρας Τερέζα κατά τη δέκατη επέτειο του θανάτου της στην Καλκούτα της Ινδίας, (φωτογραφία του 2007)Πνευματικά δικαιώματα εικόνας


ΡΟΪΤΕΡΣ Περισσότερες από 3.500 μοναχές αποτελούν πλέον μέρος της αδελφότητας των ιεραποστολών της φιλανθρωπίας

Η βραβευμένη με Νόμπελ Μητέρα Τερέζα, που πέθανε το 1997, ίδρυσε τους ιεραπόστολους της φιλανθρωπίας το 1950.
Η αδελφότητα έχει περισσότερες από 3.000 μοναχές παγκοσμίως. Δημιούργησε ξενώνες, κουζίνες σούπας, σχολεία, αποικίες λεπρών και σπίτια για εγκαταλελειμμένα παιδιά. Οι ιεραπόστολοι της φιλανθρωπίας διευθύνουν επίσης κέντρα ανύπαντρων εγκύων γυναικών, αλλά δεν οργανώνουν πλέον υιοθεσίες.

Παρουσίαση γκρι γραμμή

Οι κανόνες υιοθέτησης της Ινδίας που αλλάζουν

Από τον Jill McGivering, BBC News
Η υιοθέτηση ενός μωρού στην Ινδία μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως χρόνια. Κάθε χρόνο, μόνο μερικές χιλιάδες υιοθεσίες επισημοποιούνται - ένα κλάσμα του αριθμού όσων θέλουν να υιοθετήσουν. Οι άτυπες εκτιμήσεις για τον αριθμό των παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί ή ανεπιθύμητα έχουν δεκάδες χιλιάδες.
Τον Οκτώβριο του 2015, η κυβέρνηση άλλαξε τους κανόνες. Πήρε το σύστημα online, με μια εθνική βάση δεδομένων με διαθέσιμα παιδιά. Οι υποστηρικτές λένε ότι αυτό έκανε τη διαδικασία ταχύτερη και πιο διαφανή και επέτρεψε στους υποψήφιους γονείς να βρουν παιδιά οπουδήποτε στη χώρα.
Ωστόσο, ορισμένοι οργανισμοί υιοθέτησης αντιτάχθηκαν στις αλλαγές, οι οποίες μείωσαν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αντιστοίχισης ζευγαριών και παιδιών. Οι ιεραπόστολοι της φιλανθρωπίας τελείωσαν τη συμμετοχή τους επειδή αντιτάχθηκαν στις υιοθεσίες σε ανύπαντρες γυναίκες ή σε άγαμα ζευγάρια.
Υπάρχει ένα μακροχρόνιο στίγμα που σχετίζεται με την υιοθέτηση στην Ινδία. Στο παρελθόν, πολλές οργανώθηκαν ανεπίσημα σε εκτεταμένες οικογένειες. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ότι τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν μπορεί να είναι ευκολότερο να στραφούν στη μαύρη αγορά και να υιοθετήσουν απευθείας από νοσοκομεία ή ορφανοτροφεία που δεν αποτελούν μέρος του νομικού συστήματος. Αυτό μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει το εμπόριο παιδιών, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα ανησυχία στην Ινδία.

Παρουσίαση γκρι γραμμή

"Αυτή τη στιγμή ερευνούμε την πώληση ενός νεογέννητου μωρού σε ένα ζευγάρι στο Ουτάρ Πραντές έναντι 120.000 ρουπιών", δήλωσε ο πρόεδρος της CWC Ρούμπα Κουμάρι στο BBC.
"Αλλά το ζευγάρι είπε ότι τα χρήματα προορίζονταν για έξοδα νοσοκομείου."
Το μωρό, ένα αγόρι, γεννήθηκε από μια νεαρή γυναίκα που έφτασε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα στις 19 Μαρτίου και πωλήθηκε στο ζευγάρι στις 14 Μαΐου, είπε η κ. Kumari.
Η κ. Kumari πρόσθεσε ότι η επιτροπή έπρεπε να είχε ενημερωθεί όταν η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Είπε ότι η επιτροπή είχε ανακαλύψει ότι άλλα μωρά πουλήθηκαν σε ανθρώπους σε διαφορετικές πόλεις για 50.000-70.000 ρουπίες.
Η CWC μετέφερε 13 έγκυες γυναίκες που ζούσαν στο κέντρο του ιεραποστόλου Ranchi σε διαφορετική τοποθεσία.
Οι πιθανοί γονείς είναι γνωστό ότι αγοράζουν παράνομα μωρά στην Ινδία λόγω των αυστηρών νόμων και περιμένουν πολύ να υιοθετήσουν. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2015-2016, υπήρχαν μόνο 3.011 νομικές υιοθεσίες, έναντι μιας λίστας αναμονής 12.000 ζευγαριών.


https://www.bbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters